Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

Zykera Rice oli auttamassa PeKa:aa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Honka puolusti Catzin kumoon

Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz pelasivat kauden ensimmäiset ottelunsa Espoossa. Kotijoukkue ei tarjonnut vierailleen mahdollisuuksia ja voitti 76-51.

Vielä avausjaksolla joukkueiden välille ei syntynyt isoa eroa. Kotijoukkue oli kuitenkin hieman parempi ja pääsi tauolle johdossa 22-18.

Täksi kaudeksi rankasti uudistunut Honka paransi peliään toisella jaksolla. Erityisesti puolustuspelaaminen oli parempaa. Se pitikin vieraansa toisella jaksolla yhdeksässä pisteessä. Puoliajalle mentiin kotijohdossa 45-27.

Catzin hyökkäyspelaaminen oli hankalaa myös puoliajan jälkeen. Lappeenrantalaiset onnistuivat tekemään jälleen vain yhdeksän pistettä jakson aikana. Hongan johto kasvoi jo 25 pisteeseen, kun mentiin viimeiselle tauolle.

Viimeinen jakso oli enää enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa. Se pelattiin tasaisissa merkeissä ja Honka nappasi avausvoiton lukemin 76-51.

- Ensinnäkin pakko sanoa, että meillä oli huikea yleisö tänään. Joukkueena pelattiin aika hyvin 25 minuuttia, mutta se kuuluu tähän vaiheeseen ettei vielä pysytä 40 minuuttia pelisuunnitelmassa. Kivaa oli ehdottomasti, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi ottelun jälkeen.

Espoolaisjoukkue hallitsi ottelussa korinalustaa. Sille merkittiin 56 levypalloa, kun Catz jäi 30 levypalloon.

- Jos häviät levypallot tohon malliin niin vaikea on matsia voittaa. Oltiin tänään kahdeksalla pelaajalla liikkeellä ja kokeiltiin vähän erilaisia puolustusmuotoja, ajoittain saatiin homma toimimaan ajoittain Hongalla oli liian helppoa. Muutama hyvä juttu saatiin omaan peliin, mutta näkyihän Lenan poissaolo hiukan vaikken sen taakse haluakaan mennä. Jatkamme projektia nuoren joukkueen kanssa, harjoitus ja matsi kerrallaan, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen sanoi.

Carmen Tyson-Thomas ja Desiree Ramos debytoivat espoolaisten riveissä tupla-tuplilla. Tyson-Thomas sai kasaan 20 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Ramosille merkittiin 11 pistettä ja 11 levypalloa. Seairra Barrett teki Catzille 12 pistettä.

Ottelutilasto

Vimpeli yllätti Kouvottaret

Vimpeli sai sarja-avauksessaan kotikentällään vastaansa Kouvottaret. Pisteet ottelusta jäivät Vimpeliin 88-81.

Avausjakso oli tasainen kaikin puolin. Vieraat pääsivät tauolle johdossa 21-19.

Toinen jakso merkittiin puolestaan kotijoukkueelle, joka vei sen kolmen pisteen erolla. ViVe pääsi puoliajalle pisteen johtoasemasta.

Kolmannella jaksolla vieraat ottivat komennon jälleen itselleen. Erityisesti joukkueen uusi vahvistus Rashida Timbilla oli Vimpelille vaikea pideltävä. Hän upotti kahdeksan pistettä jakson aikana ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 60-57.

Viimeisellä jaksolla joukkueiden väliset erot tulivat selkeimmin esille. ViVe terävöitti hyökkäämistään ja tykitti taululle 31 pistettä. Kouvottaret eivät tähän pystyneet vastaamaan  ja Vimpeli nappasi avausvoittonsa 88-81.

- Pelattiin joukkueena hyvin. Olimme aktiivisia puolustuspäässä. Saimme riistoja aika paljon ja pystyimme juoksemaan siirtymähyökkäyksillä koreja. Joukkueen tasaisuus oli tässä se vahvuus. Viisi pelaajaa teki kaksinumeroisen pistemäärän. Tämä ei ollut missään tapauksessa helppo voitto. Emme ole pitkään aikaan Kouvolaa voittaneet ja tämä maistuu makealta, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Suurin ero joukkueiden välillä nähtiin palloriistoissa. ViVe nappasi ottelussa 13 riistoa ja vieraat onnistuivat ryöstämään pallon vain kertaalleen.

- Valitettavasti tänään emme esiintyneet koko 40-minuuttista sillä tavalla kuin halusimme. Vimpeli on kova joukkue ja heidän pelaajansa esiintyivät tänään hyvin. Oli rankkaa matkustaa pitkä matka ja sen jälkeen saada jalkoihimme liikettä. Meidän täytyy harjoitella hyvin, että olemme valmiita tiistain peliä varten, Sarah Toeaina kertasi.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla ja koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Shaylen Burnett oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin tripla-tupla 16 pisteellä, 20 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Anastasija Podunavac teki 21 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Kouvottarista Timbilla ylsi tupla-tuplaan 19 pisteellä ja 10 levypallolla. Toeaina upotti 23 pistettä.

Ottelutilasto

PeKa tyly kotona

Kotkan Peli-Karhut sai kauden avausottelussa vieraita Helsingistä, kun ToPo saapui Kotkaan. Viime kauden mestari oli tyly emäntä ja voitti ottelun 85-60.

Kotkalaisjoukkue aloitti ottelun hyvin vahvasti. Se puolusti vahvasti ja upotti myös pisteitä mukavaan tahtiin Naomi Davenportin johdolla. Jakso merkittiin vieraille 25-9.

Toisella jaksolla vierasjoukkue pääsi otteluun paremmin kiinni. Tästä huolimatta PeKa kasvatti johtoaan ja pääsi puoliajalle 22 pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen peli tasoittui. Kolmas jakso mentiin tasatahtia. Erokin säilyi lopulta samana.

Päätösjaksolla ToPo:lla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia voittoon. Kotiyleisö pääsi nauttimaan kauden avausvoitosta 85-60.

- Menimme pelisuunnitelman mukaan.Tänään onnistuimme siinä mitä tavoiteltiinkin. Tämä oli tosi hyvä alku kaudelle. Tästä on hyvä jatkaa eteen päin, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kommentoi pelin jälkeen.

Kotkalaiset osuivat kaaren takaa paremmin kuin vieraat. PeKa heitti 11 onnistunutta kolmosta ja ToPo jäi viiteen onnistuneeseen kolmoseen.

- Alku oli todella kehno. Ensimmäinen aikalisä kun 2 minuuttia oli pelattu. Tulimme todella huonolla jalalla peliin. Itse koen että kolmannen erän puolivälissä meillä oli hetkemme. Mutta sen jälkeen PeKan aikalisän jälkeen, ei pysytty enää mukana, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Naomi Davenport debytoi Naisten Korisliigassa ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän säkitti 26 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Zykera Rice sai kasaan 18 pistettä ja 11 levypalloa. ToPo:n Erika Davenport teki 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

FoA haki pisteet Tampereelta

Pyrintö ja Forssan Alku kohtasivat Tampereella. Viime kauden pronssimitalisti oli tyly vieras ja vei ottelusta pisteet Forssaan 93-74.

Avausjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspelaamista molemmilta joukkueilta. Vierasjoukkue nappasi jakson päätteeksi kuuden pisteen johdon.

Toisella jaksolla forssalaiset saivat puolustuksensa toimimaan paremmin. Hyökkäyspäässä erityisesti Lappeenrannasta siirtynyt Roosa Kosonen oli iskussa. Hän kirjasi tupla-tuplan jo ennen puoliaikaa. Tauolle mentiin tilanteesta 56-36.

Puoliajan jälkeisellä jaksolla Pyrintö sai puolustustaan hieman parempaan jamaan. Se ei kuitenkaan estänyt FoA:aa kasvattamasta johtoaan. Ero kasvoi ennen viimeistä taukoa 26 pisteeseen.

Päätösjaksolla kotijoukkue pääsi kaunistelemaan lukemia. Se vei jakson nimiinsä ja kavensi lopputilanteeksi 93-74.

Suuri ero joukkueiden välille syntyi onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa. Alku säkitti ottelussa 17 kolmosta, kun Pyrintö jäi seitsemään onnistuneeseen kaukoheittoon.

FoA:n kapteeni Ninni Salmi oli ottelussa hurjalla pelipäällä. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 14 levypalloa. Kosonen upotti lopulta 18 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.  Pyrinnön Whisper Fisher teki 18 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Anni Jämsä upotti 17 pistettä.

Ottelutilasto

 
25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

28.3.2022 21:04 Naisten Korisliiga

Pudotuspelit käyntiin kotivoitoilla – HBA:lta huima nousu

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin. Ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin nappasivat PeKa, HBA ja ToPo.

Näytä lisää vastaavia