Ilpo Rantanen valmentamaan Panttereita

29.4.2005 Kuutena viime kauten naisten SM-finaaleissa esiintynyt ja neljä Suomen mestaruutta voittanut helsinkiläinen Pantterit on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen tamperelaisen Ilpo Rantasen. Päättyneellä kaudella Rantanen johdatti sarjanousija Tampereen Pyrinnön puolivälieriin saakka.

35-vuotias Rantanen on työskennellyt valmennustehtävissä vuodesta 1984 alkaen. Naisten SM-sarjassa hän on luotsannut Pyrinnön lisäksi myös Tapiolan Honkaa. Vuonna 2001 Honka voitti Suomen cupin finaalissa juuri Pantterit. Kaudella 2000-01 Honka sai SM-hopeaa Pantterien viedessä tuolloin kultaiset mitalit.

Naisten joukkueiden lisäksi on Rantanen valmentanut kaudet 1996-98 Pyrbasketin miesten SM-sarjajoukkuetta. Lisäksi hän on useaan otteeseen toiminut eri maajoukkueiden valmennustehtävissä.

Historian opettajana työskentelevä Rantanen on koulutukseltaan filosofian maisteri ja siviilityöpaikka tulee jatkossakin säilymään Tampereella.

- Espoon vuosina matkustin jatkuvasti Tampereen ja Espoon väliä autolla, eikä sekään ollut toivottoman hankalaa. Nyt tilanne on hyvien junayhteyksien vuoksi paljon helpompi, arvioi Rantanen. 

Pantterien valmentaminen on Rantaselle mieluisa haaste, mutta ei helppo ratkaisu.

- Pyrinnössä kaikki oli hyvin ja olisin mielelläni jatkanut työtä Tampereella. Pantterien tarjoama haaste oli tällä kertaa kuitenkin liian kiehtova. Joukkue satsaa kunnolla nimenomaan harjoitusolosuhteisiin ja kansainvälisiin peleihin ja ne ovat minulle tärkeitä asioita, sanoo Rantanen.

- Espoossa sain seurata Mihailo Pavicevicin työskentelyä ja Tampereella Jarmo Laitisen valmentamista. Nyt tarjoutuu mahdollisuus seurata Pekka Salmisen (ToPo) opetusta, koska sekä Pantterit että ToPo pelaavat Töölön Kisahallissa, jatkaa Rantanen. 

- Pantterit on ollut viimeisten vuosien ajan naisten ykkösjoukkue Suomessa ja kaikesta näkee, että menestysnälkää on edelleen, päättää tyytyväinen Rantanen. 

Pantterien tavoite tulevalle kaudelle ei ole yllätys. Joukkue haluaa voittaa sekä Suomen mestaruuden että cupin ja lisäksi tarkoitus on jälleen menestyä myös Baltian Liigassa (BWBL). Päättyneellä kaudella Pantterit sijoittui hopealle niin SM-sarjassa kuin Suomen cupissakin.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

Henkilöt

 
26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Myös naisten SM-sarjahistoria julkaistu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-nettipalvelussaan naisten SM-sarjan hakupalvelut, jotka ulottuvat vuodesta 1944 nykypäivään. Tuore julkaisu on osa Koripalloliiton monivuotista historiahanketta, josta on aiemmin julkaistu Korisliigan sekä kaikkien eri ikäluokkien maajoukkuehistoriat.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

15.3.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliitto valmistelee uudistuksia kilpailusääntöihin

Suomen Koripalloliiton hallitus on pystyttänyt työryhmän valmistelemaan tukun pelikaudesta 2007-08 voimaantulevia uudistuksia kilpailusääntöihin, sarjamääräyksiin ja ohjeistuksiin, joilla mm. estettäisiin pääsarjajoukkueiden suuri pelaajavaihtuvuus sekä varmistettaisiin nuorten suomalaispelaajien entistäkin joustavampi siirtyminen sarjatasolta toiselle.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

Näytä lisää vastaavia