Islannista EM-kisoja isännöivän Suomen partnerimaa

7.10.2016 15:30 Suomi on julkaissut ensimmäisenä FIBA EuroBasket 2017 –isäntänä (koripallon EM-kilpailut) partnerimaansa valittuaan Islannin. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hyväksymän kumppanuuden myötä Helsingissä omiaan kannustavat varmuudella kahden kansainvälistä ihastusta herättäneen maan – Suomen ja Islannin – fanijoukot.

Islanti on Suomen valinta ensi vuoden EM-kisojen kumppanimaaksi.

Niin suomalaiset kuin islantilaisetkin koripallofanit ovat tunnettuja positiivisesta energiastaan ja iloisuudestaan.

Islantilaiset matkasivat viime vuonna sankoin joukoin joukkueensa tueksi Berliiniin, kun Islanti debytoi EM-tasolla.

Helsinkiin on luvassa ensi syyskuussa melkoinen koripallojuhla. Kuvat: FIBA & Ville Vuorinen.

Menestyksekkään FIBA EuroBasket 2015 –turnauksen tavoin ensi vuoden neljä EM-kisaisäntää voivat solmia kumppanuuden yhden EM-kisoihin selviytyneen maajoukkueen kanssa. Kumppanuus varmistaa sen, että partnerimaa sijoitetaan samaan alkulohkoon kumppanuuden solmineen EM-isännän kanssa. Kumppanuuden tarkoituksena on edistää lipunmyyntiä sekä solmia entistäkin vahvempi suhde kahden kumppanuustahon välille.

Suomi valitsi Islannin kumppanikseen maan koripalloliiton ja islantilaisfanien osoittaman innokkuuden rohkaisemana. Islantilaiskannattajien innokkuudesta saatiin osoitus viime vuoden EM-kisoissa, kun Islanti debytoi koripallossa EM-tasolla ja islantilaiset matkasivat sankoin joukoin joukkueen tueksi Berliiniin. Kesällä 2016 arviolta 30.000 islantilaista matkusti jalkapallon EM-kisoihin Ranskaan kannustamaan maajoukkuettaan.

Suomi on itsekin kerännyt mainetta kansainvälisissä koripallopiireissä viime vuosien aikana vahvan kannattajajoukkonsa ansiosta. Vuonna 2014 Bilbaossa, MM-kisoissa Susijengiä kannusti 10.000 suomalaisfania, joka johti Ranskan ja Suomen kumppanuuteen vuoden 2015 EM-kisoissa.

- Olemme suunnattoman innoissamme tuoreesta kumppanuudesta Islannin kanssa. Toivotamme islantilaiset avosylin tervetulleeksi Helsinkiin. Sekä islantilaiset että suomalaiset fanit ovat tunnettuja omiensa vankkumattomasta kannattamisesta, positiivisuudesta ja iloisuudesta. On helppo jo nyt nähdä, miten Helsingistä muodostuu hyväntuulen kisakaupunki, kommentoi Suomen EM-kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara.

- Fanimme ovat innoissaan ja haluavat kokea EuroBasketin uudelleen. Kun kisapaikkamme varmistui, oli Helsinki heti toivelistamme kärjessä. Nyt kun unelmasta on tullut totta, on ilmassa suurta mielenkiintoa ensi vuoden seikkailuamme kohtaan, kertoo Islannin Koripalloliiton puheenjohtaja Hannes S. Jónsson.

- Koripallo on kasvanut Pohjoismaissa viime vuosien aikana ja seuraava askel on nyt otettu, kun Suomi isännöi EM-kisoja ja Islanti on mukana. Toiveemme on, että koko pohjoismainen koripalloperhe kokoontuu Helsinkiin nauttimaan perheystävällisestä ilmapiiristä, jota niin suomalais- kuin islantilaisfanitkin ovat olleet viime vuosien aikana luomassa, Jónsson jatkaa.

Myös FIBA:n Euroopan johtaja Kamil Novak ilmaisi innostuksensa kahden Pohjoismaan yhteistyöstä.

- Molemmat näistä maista ovat osoittaneet viime vuosina omaavansa Euroopan innokkaimpiin kuuluvat koripallofanit. Tunnelma, jonka he tulevat luomaan Helsinkiin, on täydellinen esimerkki siitä mistä EuroBasket-turnauksessa on kyse. Turnaus kokoaa yhteen paitsi Euroopan parhaat joukkueet myös parhaat kannattajat.

Muiden kolmen FIBA EuroBasket 2017 –isännän odotetaan julkaisevan omat kumppanuutensa seuraavien viikkojen aikana, ennen EM-arvontoja, jotka järjestetään Istanbulissa 22.11.2016.

FIBA EuroBasket 2017 pelataan 31.8.-17.9.2017 neljässä maassa. Helsingin ja Suomen ohella kisoja pelataan Clujissa (Romania), Istanbulissa (Turkki) ja Tel Avivissa (Israel).

Suomi aloitti jo viime viikon perjantaina lipunmyynnin järjestämänsä EM-alkulohkon otteluihin. Ensimmäisessä myyntiaallossa vapautetut, Suomen viisi ottelua sisältävät, Follow Your Team –lippupaketit myytiin perjantain aikana loppuun. Suomen EM-kisaorganisaatio tiedottaa seuraavasta myyntiaallosta lähiaikoina.  

Lue myös seuraavat           

Henkilöt

 
10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Susijengi-fanien EM-kisapalveluihin panostetaan Montpellierissä

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa huomenna, keskiviikkona 26.11. klo 11.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

#EuroBasket2017-teos siirtyi Kansalaistorille

Koripallon EM-kisojen alkuun on enää alle sata päivää. Merkkipäivän kunniaksi #EuroBasket2017-teos on siirretty Helsingin Rautatientorilta muutaman sadan metrin matkan Kansalaistorille, jonne nousee Helsingissä pelattavien EM-otteluiden ajaksi (31.8.-6.9.) kisakylä ja suuri kisastudio.

Näytä lisää vastaavia