Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

4.3.2024 11:14 Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

Lotta-Maj Lahtinen oli isossa roolissa joukkueensa voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet otti tärkeän voiton kaataessaan Araskin kahden jatkoajan jälkeen 89-83 (28-34, 69-69, 76-76). Lahtinen oli isossa roolissa joukkueensa voitossa, kun hän upotti tärkeän kolmen pisteen heiton minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua tuoden joukkueensa pisteen päähän. Ensimmäisellä jatkoajalla Lahtinen naulasi tasoittavan kolmen pisteen heiton puolisen minuuttia ennen loppua pohjustaen näin toisen jatkoajan ja sitä myötä voiton.

Lahtinen urakoi yli 35 minuuttia tilastoiden lopulta 10 pistettä, neljä levypalloa, seitsemän syöttöä ja kolme riistoa.

- Oli tosi tärkeä matsi. Hävisimme viimeksi heitä vastaan pisteellä vieraskentällä ja nyt oli tärkeä ottaa voitto ja mennä ohi sarjataulukossa. Taistelimme hyvin kaksi jatkoaikaa ja ottelu olisi voinut mennä kumpaan suuntaan vaan, mutta lopussa puolustimme tosi hyvin. Pelasimme hyvin yhteen ja onnistumisia tuli suurella rintamalla kaikilta, mikä oli myös avain voittoomme. Ei ollut mikään "one man show", vaan pelasimme tosi hyvin joukkueena. Tosi ylpeä koko joukkueesta ja oli siisti fiilis sekä hauska pelata.

- Itsellä upposi tärkeissä paikoissa ne pari kolkkia ja se oli totta kai hyvä meille, että ne menivät sisään ja voitimme matsin, Lahtinen kertasi ottelun antia.

Voitolla Sedis piti pudotuspelihaaveensa elossa ja rajaan on matkaa nyt kolme voittoa.
Ottelutilastot

Jatkoajalta haettiin ratkaisua myös Ferrolin ja Celta Vigon välisessä ottelussa. Lopulta Ferrol joutui taipumaan 78-83 (43-45, 74-74). Marianne Kalin sai rivilleen pisteen, neljä levypalloa sekä syötön ja Anniina Äijäsen mukaili pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Ferrol on yhdeksäntenä voiton päässä pudotuspelirajasta.
Ottelutilastot

Elina Aarnisalo kirjautti komean 15 pisteen ja 11 syötön tupla-tuplan Kangoeroes Mechelenin voittaessa Liege Panthersin 95-50 (40-27). Aarnisalo sai tilastoihinsa täytettä myös kahdesta levypallosta ja riistosta. Kangoeroes on Belgian liigassa edelleen tappioitta 15 ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Italiassa Awak Kuier oli vahvassa vedossa 13 pisteellä, levypallolla, syötöllä, riistolla ja torjunnalla, kun Reyer Venezia voitti Dinamo Sassarin 75-56 (35-29). Venezia porskuttaa sarjakärjessä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen keräsi joukkueensa suurimmat minuutit ahkeroituaan peräti 36 minuuttia, mutta Sanga Milano hävisi kotonaan Bolognalle 48-76 (25-49). Tulonen heitti 11 pistettä, kahmi seitsemän levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Milano on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Roosa Lehtoranta paukutti kauden piste-ennätyksensä Angels Nördlingenin voittaessa Saarlouis Royalsin vieraskentällä 78-72 (45-36). Tilanteet vaihtelivat toisella puoliajalla, kun Royals nappasi yliotteen voittamalla kolmannen jakson 28-11, mutta Angels kokosi itsensä päätösjaksolle nousten voittoon 22-8-jaksovoitolla.

Lehtoranta loisti 16 pisteen saldolla ja sai lisäksi neljä merkintää levypallo- ja syöttötilastoihin. Angels on pitää tiukasti kiinni neljännestä sijasta.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Sarjakärki Keltern jatkoi vakuuttavia otteitaan kaadettuaan sarjakolmosen Hannoverin 79-58 (37-25). Elina Koskimies sai neljä merkintää piste- ja levypallosarakkeisiin sekä kaksi syöttöä ja riiston. Linda-Lotta Lehtoranta oli loukkaantumisen vuoksi sivussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Anissa Pounds auttoi Lions Hallen 70-66 (30-33)-voittoon Herner TC:stä heittämällä yhdeksän pistettä, nappaamalla yhden levypallon ja antamalla neljä syöttöä. Lions on tällä hetkellä viidentenä ja käy tiukkaa taistelua kotiedusta Angelsin kanssa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Sara Rokkanen heitti kauden toiseksi parhaan pistemääränsä, mutta 22 pisteestä huolimatta KARA Trutnov hävisi Levhartice Chomutoville 81-90 (45-44). Rokkanen täytteli riviään myös kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä. Trutnov on alemmassa loppusarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Edelliskierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Sofia Pelander pääsi juhlimaan viikon toista voittoa, kun Sjuhärads Basket kellistyi 81-62 (37-25). Pelander tilastoi Norrköpingille kuusi pistettä, kahdeksan levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Norrköping pitää kolmatta sijaa hallussaan.
Ottelutilastot

Isabella Kaukopaasin Visby otti tärkeän voiton kukistaessaan jumbokamppailussa AIK:n 64-60 (40-33). Kaukopaasi rohmusi kahdeksan levypalloa sekä pisteen ja neljä syöttöä. Voitto oli Visbylle kauden toinen.
Ottelutilastot

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia