Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: ToPo, Vimpelin Veto ja HBA lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

25.9.2019 08:23 Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 26.9. ToPon ja Vimpelin Vedon silmissä siintää pudotuspelipaikka. HBA:ssa puolestaan etsitään uusia vastuunkantajia urallaan seuraavan stepin ottaneiden tilalle.

HBA:n Awak Kuier tilastoi viime kaudella 17,2 pistettä ja 11,5 levypalloa ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Uudistunut ToPo lähtee kiusaamaan suurempiaan

Torpan Pojat palasi liigakartalle viime kaudella sijoittuen runkosarjassa kymmenenneksi. Munkkiniemen Yhteiskoululla kotiottelunsa pelaava ToPo lähtee haastamaan sarjan kärkijoukkueita ennakkoluulottomuudellaan.

- Takana on onnistunut kesä, olemme harjoitelleet hyvin. Kun viimeiset vahvistukset saapuivat joukkueeseen, olemme pikkuhiljaa saaneet omaa pakettiamme kasaan, avaa joukkueen päävalmentaja Niko Kuusi.

Päävalmentajan mukaan ensi kaudella nähdään aktiivinen, aggressiivinen ja viime kauteen nähden uudistunut joukkue.

- Lähdemme taistelemaan pudotuspelipaikasta ja olla illasta toiseen parempi joukkue. Haluamme myös kehittää pelaajiamme ja viedä heitä eteenpäin, Kuusi avaa. 

 

Tuleva kausi on Kuuselle ensimmäinen päävalmentajana naisten korkeimmalla sarjatasolla.

- Odotan mielenkiinnolla henkilökohtaisella tasolla. Vaikka itselle kausi on ensimmäinen, se on mieluinen haaste. Vastassa on tuttuja valmentajia ja sarjaa olen useamman kauden kyllä seurannut, joten haluan uskoa, että ihan tuntemattomasta hypystä ei kuitenkaan ole kysymys. Kyseessä on laadukas sarja, jossa on hienoa olla mukana.  

Kuusi ujuttaa suosikinviittaa kolmelle joukkueelle.

- Peli-Karhut ja Forssan Alku ovat kovia. Kouvottaret pysyi käytännössä samana joukkueena viime kaudesta, joten voisi kuvitella, että he ovat muita joukkueita valmiimpia syksyllä.

ToPo lähtee kauteen kolmella amerikkalaisvahvistuksella. Omasta joukkueesta Kuusi nostaa esiin Idan Myllyojan. Viime kaudella Myllyoja pussitti 6,9 pistettä ja haki neljä levypalloa ottelua kohden sarjanousijalle. Catzissa Suomen mestaruuden 2015-16 voittaneelle Myllyojalle on luvassa paljon vastuuta tällä kaudella. 

- Hänellä on takana hyvä kesä. Hän harjoitellut paljon ja laadukkaasti, joka varmasti tulee näkymään parketeilla tällä kaudella. Lisäksi meillä on mukana myös mielenkiintoisia tulevaisuuden nuoria pelaajia, Kuusi uskoo.

 

ToPo 19-20 pähkinänkuoressa

 

Vimpelin Veto lähtee realistin odotuksin kauteen

Kuudennen kautensa naisten Korisliigassa aloittava Vimpelin Veto lähtee alkavaan kauteen odottavissa tunnelmissa. Neljästi pudotuspeleihin selviytyneen joukkueen valmistautumisjakso on sujunut suunnitelmien mukaan. 

Joukkue on ollut yhdessä muutaman viikon ja kaikki on valmista alkavaan kauteen. Vedon päävalmentaja Jarkko Havun mukaan kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan.

Veto sai täksi kaudeksi mieluisan jatkajan, kun viime kaudella joukkueessa pelannut Amy Griffin jatkaa joukkueessa.

- Hän on nyt toista vuotta täällä ja tietää mitä sarja sekä Suomen talvi tuo tulessaan, Havu naurahtaa.

- Griffin pystyy auttamaan meitä kentällä ja sen ulkopuolella. Hän on tietynlainen emohahmo meidän muille ulkomaalaispelaajille ja auttaa heitä valmistaumaan tulevaan kauteen kertomalla, millainen sarja on kyseessä – sekä antamaan vinkkejä pimeään talveen. 

Vimpelin Vedon 17-vuotiaden tyttöjen joukkue raivasi tiensä SM-sarjaan. Osa nuorten joukkueen pelaajista tulee pelaamaan alkavalla kaudella myös seuran Korisliiga-joukkueessa.

- Muuten joukkueemme on suhteellisen nuori ja runko on vain 10 pelaajaa, joten siinä mielessä kapealla mennään. Korisliiga-kokemusta meiltä löytyy, mutta materiaalia ei ole pilvin pimein. Uskon, että pystymme taistelemaan meidän päävastustajiamme vastaan. 

- Lähdemme siitä, että minimitavoitteemme on selviytyä kahdeksan parhaan joukkoon. Siitä kaikki eteenpäin on plussaa. Meidän on oltava maltillisia mutta myös realistia.

Viime kauden runkosarjassa Veto teki ottelua kohti toiseksi eniten pisteitä, mutta vastaavasti päästi eniten.

- Toivottavasti saamme parempaa yhtenäistä tekemistä puolustuspäähän, sitä on pystyttävä parantamaan. Se on selkeä pelillinen tavoite.

Havu nostaa omasta joukkueesta esille toisen kauden Suomessa aloittavan Griffinin sekä seitsemännen Korisliiga-kauden aloittava Anni Kujala.

- Griffin on tasaisen hyvä ja meidän selkeä luottopelaajamme, joka ei juurikaan ailahtele. Ykköspaikalta odotan Anni Kujalalta paljon. Häneltä odotetaan vahvaa tekemistä niin pisteiden kuin pelijohdon suhteen. Uskon, että hän pystyy olemaan ensi kaudella tehokas, Havu päättää.

 

Vimpelin Veto 19-20 pähkinänkuoressa

 

HBA:n Pekka Salminen odottaa työskentelyä uusien tulevaisuuden nimien kanssa

HBA lähtee neljänteen kauteensa tutuista lähtökohdista. Viime kaudella ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin selviytynyt joukkue ei maalaile kautta sijoitustavoitteiden kautta, vaan tähtäimessä on nuorten urheilijoiden kokonaisvaltainen kehittäminen pelaajana ja huippu-urheilijaksi kasvaminen.

- Olemme osa suomalaispelaajien kehityspolkua. Meidän kaikki pelaajat olivat kesän mukana maajoukkuetoiminnoissa, joka näkyy alkukaudesta kahdella eri tavalla. Olemme varmasti valmiita pelaamaan, mutta toisaalta kesä toi meille vähän loukkaantumismurheita syksylle, avaa joukkueen päävalmentaja Pekka Salminen.

Salmisen sanoo, että käynnissä on nuorennusleikkaus. 

- Lukio/akatemiajoukkueelle se on luonnollista. Meiltä lähti kaksi pallollista pelaajaa joukkueesta, kun Sara Bejedi ja Lotta Vehka-aho siirtyivät Yhdysvaltojen yliopistosarjaan. Tätä aukkoa tulee auttamaan viime vuonna loukkaantumisten kanssa kärvistellyt Janette Aarnio sekä HBA:han saapunut Kati Ollilainen.

- Vaikka tietyllä tapaa olemme taas nuorempia, on ollut ilo seurata miten esimerkiksi Ebba Pekonen ja Saga Ukkonen ovat kesän aikana ottaneet jättiharppauksia.

Salminen kokee, että joukkueen jatkuva uusiutuminen asettaa myös valmennukselle korkean vaatimustason.

- Myös itse joutuu valmentaja uusiutumaan, kun lapset lähtevät pesästään ja kokeilevat maailmalla siipiensä kestävyyttä ja uusia pelaajia saapuu tilalle. On hienoa päästä työskentelemään uusien pelaajien kanssa, jotka silmät kirkkaana ovat valmiita oppimaan yhtään vanhoja väheksymättä.

- Olemme pyrkineet luomaan toimintaympäristön, jossa nuoret pelaajat saavat haaveilla ja heittäytyä. Haluamme luoda tytöille sellaisen ilmapiirin, jossa saa yrittää. Nykyajan nuoret pystyvät heittäytymään enemmän kuin aiemman ikäpolvet, Salminen näkee.

Salminen uskoo, että naisten Korisliigan kärkipäässä nähdään Forssan Alku ja hallitseva tuplamestari Peli-Karhut. Myös yhdessä pysynyt Kouvottaret on korkealla Salmisen veikkauksissa.

Tämän vuoden joukkueesta Salminen nostaa esille pari nimeä.

- Awak Kuierin nimeä ei voi olla mainitsematta, vaikka koko naiskoripalloileva Suomi jo hänet tarkasti tietääkin. Toinen on Elina Arike, jolla alkaa nyt seniorivuosi HBA:ssa. Hän on vuosia harjoitellut laadukkaasti - isokokoinen, monipuolinen ja vahva pelaaja. Uskon, että voi lyödä itsensä läpi kaikkien tietoisuuteen, Salminen uskoo.

 

HBA 19-20 pähkinänkuoressa

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia