Naisten Korisliigan ennakko: HBA, Kouvottaret, Peli-Karhut ja ToPo

30.9.2022 08:49 Peli-Karhut himoitsee viidettä perättäistä mestaruutta uuden päävalmentajan Mika Haakanan johdolla. Kouvottaret ja ToPo lähtevät horjuttamaan kotkalaisten valtakautta. HBA oli lähellä mitalia viime kaudella – miten käy tällä kaudella?

Peli-Karhut havittelee viidettä perättäistä mestaruutta - onnistuuko haastajat horjuttamaan hallitsevan mestarin pois valtaistuimeltaan? Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. syyskuuta HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka päättyy viime kauden runkosarjan sijoille 1.-4. sijoittuneilla seuroilla.

HBA lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan muita

HBA-Märskyn pelaajisto on jälleen uuden edessä, kun viime kauden vastuunkantajista moni siirtyi yliopistokentille, avaa se uusille tulevaisuuden toivoille mahdollisuuden loistaa. Kati Ollilainen on jo pidempään pelannut joukkueessa isossa roolissa ja tulee tällä kaudella varmasti astumaan entistä isompaan rooliin.

- Henkilökohtaisesti haluan kehittyä kauden aikana mahdollisimman paljon. Pyrin auttamaan joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, Ollilainen sanoo.

Kauteen valmistautuminen on Märskyn osalta sujunut hyvin. Pääpaino on tullut puolustuksessa.

- Olemme keskittyneet puolustukseen ja nopeaan hyökkäämiseen. Harjoituksissa on menty kovaa ja olemme saaneet hyvät harjoituspelit alle ennen kauden alkua.

Joukkuepelaaminen tulee olemaan HBA:n vahvuus myös tällä kaudella.

- Tulemme olemaan yhtenäinen, ennakkoluuloton ja agressiivisesti pelaava ryhmä, Ollilainen kertaa.

Ollilaisen lisäksi Elina Aarnisalo ja Fia Hellsten pelasivat jo viime kaudella isoja minuutteja. He ovat tällä kaudella isossa tulosvastuussa. Lisäksi tullaan varmasti näkemään uusia läpimurtoja suomalaisen koripallon tulevaisuuden lupauksilta.

- Albina Sylaa kannattaa seurata tarkkaan ensi kaudella. Hän on ottanut isoja kehitysaskelia kesän aikana ja on valmiina isompaan rooliin liigassa, Ollilainen kertoo.

HBA:n tavoitteena on viedä pelaajia eteenpäin. Joukkue lähtee kuitenkin voittamaan jokaista ottelua ja kuten viime kaudella nähtiin, se on varmasti inhottava vastustaja.

- Tavoitteena on kehittyä joukkueena ja yksilönä joka päivä. Pyritään pelaamaan ennakkoluulottomasti ja lähdetään voittamaan jokaista peliä.

Mestaruussuosikin viitta menee Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on tälläkin kaudella varmasti suurin mestarisuosikki, Ollilainen päättää.

HBA 22-23 pähkinänkuoressa


Kouvottaret kauteen mitalin kiilto silmissä

Viime kaudella hienosti hopealle sijoittunut Kouvottaret lähtee kauteen Joonas Frimodigin johdolla. Kouvolassa odotetaan kauden alkua innolla.

- Joukkueessa on kauden alla odottava tunnelma. Paljon on paiskittu hommia tulevaa kautta varten, hän sanoo.

Frimodig toivoo, että tällä kaudella tullaan näkemään entistä aggressiivisempi Kouvottaret. Joukkue pyrkii pitämään kovaa tempoa yllä otteluissa.

- Olemme harjoituksissa korostaneet aktiivista koko kentän pelaamista sekä vauhdikasta hyökkäyspeliä.

Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Mm. Henriikka Vähäuski, Saara Sandell ja Roosa Frimodig jatkavat viime kauden hopeajoukkueesta. Amerikkalaisvahvistukset ovat vaihtuneet, kun Makeda Clarke-Nicholas ja Tierra Hodges aloittavat ensimmäisen kautensa Suomessa. Myös Heta Äijänen saa mahdollisuuden isossa roolissa.

- Essia Hurme on nimi, joka kannattaa panna mieleen. Hän on taitava takapelaaja, jolla on edellytykset lyödä heti läpi liigatasolla, Frimodig sanoo.

Kouvottaret pyrkii jatkamaan viime kaudelta tutulla tiellä ja tavoittelee mitalia. Mestarisuosikki löytyy naapurista.

- Sarjassa on tällä kaudella vain yksi suosikki ja se on PeKa, Frimodig päättää.

Kouvottaret 22-23 pähkinänkuoressa


Peli-Karhut suurin mestarisuosikki

Kotkan Peli-Karhut lähtee kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun Catzin mestaruusvuosien pääkäskijä Mika Haakana istuu joukkueen penkin päähän.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Syyskuun alusta meillä on ollut joukkue kasassa. Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis ja oppimiskyky joukkueessa on loistava. Vuoden tauko tuli itselle hyvään paikkaan. Sain pienen irtioton lajista vaikka koko ajan olen koittanut opiskella peliä. Kotka on todellinen koripallokaupunki ja PeKa:lla on huippuluokan organisaatio. Hienoa päästä valmentamaan Kotkaan, Haakana kertaa.

Kotkassa on esimerkillinen organisaatio ja se näkyy jokapäiväisessä tekemisessä. Taikatemppuja ei kauden alla ole tarvinnut tehdä.

- Meillä on laaja valmennusryhmä, joka pystyy olemaan harjoituksissa mukana. Apuvalmentaja Mauri Laiho on painanut kovasti hommia joukkueen eteen. Pyritään tekemään kaikki ammattimaisesti ja organisoidusti hommia päivittäin. Sitä kautta se tulos tulee.

Peli-Karhut on viimevuosina hallinnut Naisten Korisliigaa. Haakanan mukaan joukkue pyrkii pelaamaan organisoidusti ja nopeasti. Hyvillä syöttäjillä on iso rooli tulevan kauden pelissä.

PeKa:lla on jälleen kasassa nimivahva nippu. Lehtorannan siskoksista Roosa Lehtoranta jatkaa joukkueen riveissä kuten myös viime kauden paras kuudes pelaaja Lotta Vehka-Aho. Noora Järvikangas palaa joukkueen riveihin ja Roosa Kosonen debytoi kotkalaisten paidassa. Ulkomaalaiskolmikon muodostavat Aurjanee Alix, Natalie Day ja Kouvottarista tuttu Rashida Timbilla.

- Joukkue on täynnä hyviä pelaajia, mutta Vehka-Aho näytti jo viime vuoden finaaleissa hienoja otteita. Hän on jatkanut sitä myös harjoituskaudella. Noora Järvikangas palaa parin vuoden tauon jälkeen liigaan ja on tehnyt kovasti töitä. Nopea Alix tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava. Hänellä on vahva yliopistotausta, mutta hänkin on ollut pari vuotta sivussa ja päässyt hienosti mukaan, Haakana pohtii.

Peli-Karhujen tavoitteena on Suomen mestaruus. Joukkue on myös muiden papereissa itseoikeutetusti suurin mestarisuosikki. Haastajia kuitenkin löytyy.

- ToPo on saanut kasaan kovan joukkueen. Kouvottaret, HBA, Honka, Vimpeli ja Forssa ovat myös liikkeellä vahvoilla nipuilla. Sarjassa on paljon hyviä joukkueita ja sen edetessä nähdään, millaiseksi sarja muodostuu, Haakana päättää.

Peli-Karhut 22-23 pähkinänkuoressa


ToPo:lla tavoitteena mitali

Helsinkiläinen ToPo päätti viime kautensa pronssijuhliin.  Täksi kaudeksi joukkue on hieman nuorentunut. Yksi uusista pelaajista on Ebba Pekonen, joka siirtyi helsinkiläisjoukkueeseen Ruotsista.

- Lähden tulevaan kauteen hyvillä flliksillä. Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi sarja muodostuu.

Joukkueessa on hyvä fiilis kauden alla. Tulevaa kautta odotetaan jo innolla. Urheilullisuus tulee olemaan ToPo:n vahvuus.

- Meidän joukkue tulee olemaan tällä kaudella monipuolinen, urheilullinen ja kilpailullinen, Pekonen sanoo.

Pekosen tapaan HBA-taustan omaava Saana Kujala siirtyi ToPo:n paitaan. Lisäksi Magdalene Agyei ja Meri Kanerva ovat vuoden vanhempia ja valmiina astumaan isompaan rooliin. Ainoana amerikkalaispelaajana aloittaa Ilmar’l Thomas.

- Meillä on paljon mielenkiintoisia pelaajia, joita kannattaa seurata. Agyein urheilullisuus ja Thomasin korintekotaidot erottuvat kuitenkin erityisesti.

ToPo:n minimitavoitteena on tällä kaudella mitali.

- Haluamme kehittyä läpi kauden ja tavoittelemme mitalia, Pekonen sanoo.

Nuori pelaaja nostaa esiin kaksi ennakkosuosikkia.

- Mielestäni Peli-Karhut ja Vimpeli lähtevät kauteen ennakkosuosikkeina, Pekonen päättää.

ToPo 22-23 pähkinänkuoressa

 
30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

7.10.2022 19:59 Naisten Korisliiga

ToPo vei Helsingin paikalliskamppailun

Helsingissä nähtiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, jossa HBA emännöi ToPo:a. Vierasjoukkue oli ottelussa todella vahva ja voitti selvästi 99-58.

4.10.2022 20:07 Naisten Korisliiga

Honka haki voiton Kouvolasta

Tapiolan Honka matkasi tiistain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Kouvottarien vieraaksi. Espoolaisjoukkue karkasi emänniltä jo avausjaksolla ja nappasi kauden toisen voittonsa 86-64.

Näytä lisää vastaavia