Naisten Korisliigan ennakko: HBA, Kouvottaret, Peli-Karhut ja ToPo

30.9.2022 08:49 Peli-Karhut himoitsee viidettä perättäistä mestaruutta uuden päävalmentajan Mika Haakanan johdolla. Kouvottaret ja ToPo lähtevät horjuttamaan kotkalaisten valtakautta. HBA oli lähellä mitalia viime kaudella – miten käy tällä kaudella?

Peli-Karhut havittelee viidettä perättäistä mestaruutta - onnistuuko haastajat horjuttamaan hallitsevan mestarin pois valtaistuimeltaan? Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. syyskuuta HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka päättyy viime kauden runkosarjan sijoille 1.-4. sijoittuneilla seuroilla.

HBA lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan muita

HBA-Märskyn pelaajisto on jälleen uuden edessä, kun viime kauden vastuunkantajista moni siirtyi yliopistokentille, avaa se uusille tulevaisuuden toivoille mahdollisuuden loistaa. Kati Ollilainen on jo pidempään pelannut joukkueessa isossa roolissa ja tulee tällä kaudella varmasti astumaan entistä isompaan rooliin.

- Henkilökohtaisesti haluan kehittyä kauden aikana mahdollisimman paljon. Pyrin auttamaan joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, Ollilainen sanoo.

Kauteen valmistautuminen on Märskyn osalta sujunut hyvin. Pääpaino on tullut puolustuksessa.

- Olemme keskittyneet puolustukseen ja nopeaan hyökkäämiseen. Harjoituksissa on menty kovaa ja olemme saaneet hyvät harjoituspelit alle ennen kauden alkua.

Joukkuepelaaminen tulee olemaan HBA:n vahvuus myös tällä kaudella.

- Tulemme olemaan yhtenäinen, ennakkoluuloton ja agressiivisesti pelaava ryhmä, Ollilainen kertaa.

Ollilaisen lisäksi Elina Aarnisalo ja Fia Hellsten pelasivat jo viime kaudella isoja minuutteja. He ovat tällä kaudella isossa tulosvastuussa. Lisäksi tullaan varmasti näkemään uusia läpimurtoja suomalaisen koripallon tulevaisuuden lupauksilta.

- Albina Sylaa kannattaa seurata tarkkaan ensi kaudella. Hän on ottanut isoja kehitysaskelia kesän aikana ja on valmiina isompaan rooliin liigassa, Ollilainen kertoo.

HBA:n tavoitteena on viedä pelaajia eteenpäin. Joukkue lähtee kuitenkin voittamaan jokaista ottelua ja kuten viime kaudella nähtiin, se on varmasti inhottava vastustaja.

- Tavoitteena on kehittyä joukkueena ja yksilönä joka päivä. Pyritään pelaamaan ennakkoluulottomasti ja lähdetään voittamaan jokaista peliä.

Mestaruussuosikin viitta menee Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on tälläkin kaudella varmasti suurin mestarisuosikki, Ollilainen päättää.

HBA 22-23 pähkinänkuoressa


Kouvottaret kauteen mitalin kiilto silmissä

Viime kaudella hienosti hopealle sijoittunut Kouvottaret lähtee kauteen Joonas Frimodigin johdolla. Kouvolassa odotetaan kauden alkua innolla.

- Joukkueessa on kauden alla odottava tunnelma. Paljon on paiskittu hommia tulevaa kautta varten, hän sanoo.

Frimodig toivoo, että tällä kaudella tullaan näkemään entistä aggressiivisempi Kouvottaret. Joukkue pyrkii pitämään kovaa tempoa yllä otteluissa.

- Olemme harjoituksissa korostaneet aktiivista koko kentän pelaamista sekä vauhdikasta hyökkäyspeliä.

Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Mm. Henriikka Vähäuski, Saara Sandell ja Roosa Frimodig jatkavat viime kauden hopeajoukkueesta. Amerikkalaisvahvistukset ovat vaihtuneet, kun Makeda Clarke-Nicholas ja Tierra Hodges aloittavat ensimmäisen kautensa Suomessa. Myös Heta Äijänen saa mahdollisuuden isossa roolissa.

- Essia Hurme on nimi, joka kannattaa panna mieleen. Hän on taitava takapelaaja, jolla on edellytykset lyödä heti läpi liigatasolla, Frimodig sanoo.

Kouvottaret pyrkii jatkamaan viime kaudelta tutulla tiellä ja tavoittelee mitalia. Mestarisuosikki löytyy naapurista.

- Sarjassa on tällä kaudella vain yksi suosikki ja se on PeKa, Frimodig päättää.

Kouvottaret 22-23 pähkinänkuoressa


Peli-Karhut suurin mestarisuosikki

Kotkan Peli-Karhut lähtee kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun Catzin mestaruusvuosien pääkäskijä Mika Haakana istuu joukkueen penkin päähän.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Syyskuun alusta meillä on ollut joukkue kasassa. Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis ja oppimiskyky joukkueessa on loistava. Vuoden tauko tuli itselle hyvään paikkaan. Sain pienen irtioton lajista vaikka koko ajan olen koittanut opiskella peliä. Kotka on todellinen koripallokaupunki ja PeKa:lla on huippuluokan organisaatio. Hienoa päästä valmentamaan Kotkaan, Haakana kertaa.

Kotkassa on esimerkillinen organisaatio ja se näkyy jokapäiväisessä tekemisessä. Taikatemppuja ei kauden alla ole tarvinnut tehdä.

- Meillä on laaja valmennusryhmä, joka pystyy olemaan harjoituksissa mukana. Apuvalmentaja Mauri Laiho on painanut kovasti hommia joukkueen eteen. Pyritään tekemään kaikki ammattimaisesti ja organisoidusti hommia päivittäin. Sitä kautta se tulos tulee.

Peli-Karhut on viimevuosina hallinnut Naisten Korisliigaa. Haakanan mukaan joukkue pyrkii pelaamaan organisoidusti ja nopeasti. Hyvillä syöttäjillä on iso rooli tulevan kauden pelissä.

PeKa:lla on jälleen kasassa nimivahva nippu. Lehtorannan siskoksista Roosa Lehtoranta jatkaa joukkueen riveissä kuten myös viime kauden paras kuudes pelaaja Lotta Vehka-Aho. Noora Järvikangas palaa joukkueen riveihin ja Roosa Kosonen debytoi kotkalaisten paidassa. Ulkomaalaiskolmikon muodostavat Aurjanee Alix, Natalie Day ja Kouvottarista tuttu Rashida Timbilla.

- Joukkue on täynnä hyviä pelaajia, mutta Vehka-Aho näytti jo viime vuoden finaaleissa hienoja otteita. Hän on jatkanut sitä myös harjoituskaudella. Noora Järvikangas palaa parin vuoden tauon jälkeen liigaan ja on tehnyt kovasti töitä. Nopea Alix tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava. Hänellä on vahva yliopistotausta, mutta hänkin on ollut pari vuotta sivussa ja päässyt hienosti mukaan, Haakana pohtii.

Peli-Karhujen tavoitteena on Suomen mestaruus. Joukkue on myös muiden papereissa itseoikeutetusti suurin mestarisuosikki. Haastajia kuitenkin löytyy.

- ToPo on saanut kasaan kovan joukkueen. Kouvottaret, HBA, Honka, Vimpeli ja Forssa ovat myös liikkeellä vahvoilla nipuilla. Sarjassa on paljon hyviä joukkueita ja sen edetessä nähdään, millaiseksi sarja muodostuu, Haakana päättää.

Peli-Karhut 22-23 pähkinänkuoressa


ToPo:lla tavoitteena mitali

Helsinkiläinen ToPo päätti viime kautensa pronssijuhliin.  Täksi kaudeksi joukkue on hieman nuorentunut. Yksi uusista pelaajista on Ebba Pekonen, joka siirtyi helsinkiläisjoukkueeseen Ruotsista.

- Lähden tulevaan kauteen hyvillä flliksillä. Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi sarja muodostuu.

Joukkueessa on hyvä fiilis kauden alla. Tulevaa kautta odotetaan jo innolla. Urheilullisuus tulee olemaan ToPo:n vahvuus.

- Meidän joukkue tulee olemaan tällä kaudella monipuolinen, urheilullinen ja kilpailullinen, Pekonen sanoo.

Pekosen tapaan HBA-taustan omaava Saana Kujala siirtyi ToPo:n paitaan. Lisäksi Magdalene Agyei ja Meri Kanerva ovat vuoden vanhempia ja valmiina astumaan isompaan rooliin. Ainoana amerikkalaispelaajana aloittaa Ilmar’l Thomas.

- Meillä on paljon mielenkiintoisia pelaajia, joita kannattaa seurata. Agyein urheilullisuus ja Thomasin korintekotaidot erottuvat kuitenkin erityisesti.

ToPo:n minimitavoitteena on tällä kaudella mitali.

- Haluamme kehittyä läpi kauden ja tavoittelemme mitalia, Pekonen sanoo.

Nuori pelaaja nostaa esiin kaksi ennakkosuosikkia.

- Mielestäni Peli-Karhut ja Vimpeli lähtevät kauteen ennakkosuosikkeina, Pekonen päättää.

ToPo 22-23 pähkinänkuoressa

 
4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia