Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

14.3.2018 Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

Megan Mullings kertoo nauttivansa Kotkassa asumisesta. "Meidät pelaajat tunnistetaan ja kaikki ovat hyvin ystävällisiä". Mullings kertoo suomalaisimmaksi kokemuksekseen avantouinnin. Kuva: Ville VuorinenKotkan Peli-Karhut on tarjoillut kuluvalla kaudella voitokasta hyökkäyspeliä. Joukkue on ainoa, joka on onnistunut kaatamaan kauden aikana kaikki muut joukkueet. PeKa kaatoi sarjaa dominoivan Lappeenrannan Catzin peräti kahdesti.
Helmikuun pelaajaksi valittu amerikkalaisvahvistus Megan Mullings laskee voiton avaimiksi laadukkaan kokoonpanon ja joukkueessa vallitsevan voittamisen halun. Mullings urakoi helmikuun voittoputkessa muun muassa naisten Korisliiga-uransa korkeimmat pistelukemat (37) ottelussa FOA:a vastaan.
– Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme. Jos emme voita peliä, se on meille iso pettymys. Vaadimme itseltämme paljon, ja se on tullut näkyväksi voitoissamme helmikuussa.
Mullings pitää sarjataulukon kakkospaikkaa pudotuspeleihin lähdettäessä etulyöntiasemana joukkueelle. Sarjan kaksi parasta menevät suoraan välierävaiheeseen loppunelikon aloittaessa pudotuspelit puolivälieristä.
– Pudotuspelien avauskierroksen lepääminen olisi suuri etu meille. Kauden loppuvaiheessa pelaajat ovat jokaisessa joukkueessa kipeitä tai loukkaantuneita, eikä meidän joukkueemme ole poikkeus.


Mullings pitää kuukauden pelaajaksi valitsemistaan suurena kunniana, mutta hän jakaa kunniaa myös joukkueelleen. Mullings näkee, että PeKan voitontahto on näkynyt joukkueen yhteen klikkaamisena kauden alusta alkaen.
– Päivän päättyessä tiedämme, että kaikki yrittävät suorittaa parhaansa joukkueen eteen, tulla paremmiksi ja voittaa mestaruuden. Auttaa myös, että olemme hyvin kilpailullisia jokaisella pelipaikalla. Pelaamme jokaisissa harjoituksissa todella kovaa.
PeKan kokoonpano koki muutoksia kun nuori lupaus Awak Kuier muutti HBA:n riveihin ja Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun Kotkaan. Mullings näkee, että kauden aikana koetut muutokset rosterissa ovat toimineet loppujen lopuksi Peli-Karhujen eduksi.
– Linda on ollut valtava etu joukkueellemme. Taitava pelaaja, joka osaa tehdä pisteitä, käsitellä palloa ja puolustaa ketä tahansa on täyttänyt tarvitsemamme aukon.
– Awakin menettäminen oli kova kolaus. Hän on suloinen tyttö, jonka pituus on ennennäkemätöntä sarjassa, mutta lähteminen oli hänelle parasta ja on ollut ilo nähdä hänen pelaavan isolla itseluottamuksella HBA:ssa.


"Naisten Korisliigassa ei voi nukahtaa..."
 

Mullings saapui Kotkaan Romanian CSB Terleormassa Alexandriassa pelatun ammattilaiskauden jälkeen. Tätä ennen hän pelasi yliopistokoripalloa Alaskan yliopistossa. Naisten Korisliigaa hän kehuu tasoltaan vahvaksi.
– Katson paljon muualla pelaavien ystävieni pelejä, ja täytyy sanoa, että naisten Korisliigassa ei voi nukahtaa yhdenkään joukkueen kohdalla, koska ne voittavat sinut silloin. Liiga on ehdottomasti fyysinen. Pidän pelaamisesta sarjassa, jossa kaikki ovat hyvin kilpailullisia ja fyysisiä.
Kovimpana vastustajana Mullings pitää Peli-Karhuille Taru Tuukkasen Hyvinkään Pontevaa.
– Taru on uskomaton pelaaja, joka johtaa joukkuettaan syötöissä, levypalloissa ja pisteissä sentterinä. Sellaista systeemiä vastaan on hankala puolustaa. Odotan kovasti heidän kohtaamistaan pudotuspeleissä.

 

Naisten Korisliigan runkosarjan voittanutta Lappeenrannan Catzia vastaan Peli-Karhut vei voitot 2–1. Mullings kehuu vuolaasti Catzin kärsivällistä pelitapaa.
– Catzin voittaminen toista kertaa oli valtaisa juttu joukkueellemme. Meidän piti sopeuttaa peliämme hieman, kun saimme tietää, että (Aleighsa) Welch ei pelannut. Hän on suuressa roolissa heidän joukkueessaan.
– Catzissa on hieman San Antonio Spurs -tyylinen tuntu. He ovat hyvin valmennettuja ja äärimmäisen maltillisia hyökkäyspäässä. He eivät tee paljoakaan virheitä, joten heitä vastaan täytyy todella keskittyä poistamaan omat menetykset ja huonot heitot jos haluaa voittaa heidät.


Levypallot pisteiksi ja pisteet voitoiksi


Oman roolinsa Mullings näkee kotkalaisjoukkueessa sisäpelaajien puolustajana ja avun tarjoajana puolustuspäässä.
– Levypallopelaaminen on iso osa pelaamistani ja suurin osa pisteistäni tulee ohiheittojen kääntämisestä pisteiksi.
Mullingsin mukaan Peli-Karhujen laaja rosteri tulee esiin siinä, että kuka tahansa joukkueesta pystyy toimimaan hyökkäyspelin johtajana minä tahansa iltana,
– Se on valtaisa etu. Joskus johtaja tulee sisäpelaajista, joskus heittäjistä. Olen kiitollinen ja nöyrä jos satun olemaan siinä roolissa itse joku ilta.
Mullings jakaa kiitosta myös PeKan valmennustiimille, jolla on ollut alusta lähtien selkeä näkemys siitä, missä roolissa kukin pelaaja joukkueessa on.
Mullings näkee suurimpana haasteena pudotuspeleissä terveenä pysymisen.
– Meillä ei ole varaa menettää ketään kipeäksi tai loukkaantuneeksi, joten meidän täytyy pitää itsestämme hyvää huolta. Kausi on pitkä ja kun pääsemme pudotuspeleihin, kaikki ovat hieman mustelmilla. Kunhan pysymme terveinä ja pidämme yllä positiivisen, kilpailullisen asenteemme, pärjäämme varmasti hyvin.

 

Lisätietoja: Megan Mullings
 
27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

15.3.2018 Haastattelu

Pitkän uransa päättävä Kenya Robinson: ”Olen valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni”

Äänekosken Huiman koripallo-ikoni Kenya Robinsonin pitkä ura koripallon parissa päättyy kuluvaan kauteen. Jo kertaalleen uransa lopettanut Robinson saapui vahvistamaan Huimaa ”vielä kerran” -tyyppisen ratkaisun siivittämänä alkuvuodesta. Robinson kiittää fanejaan ja väläyttää mahdollisuudella valmentaa joku päivä suomalaista joukkuetta.

12.2.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Aleighsa Welch: ”Olemme sitoutuneet tulemaan paremmiksi”

Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti Aleighsa Welch on ylpeä Catzin tasaisesta voittoputkesta. Vaikka 19 voiton ja yhden tappion kausi vaikuttaa paperilla lähes ylivoimaiselta, lappeenrantalaisryhmän sentteri vakuuttaa, että voittojen takana on paljon kovaa työntekoa.

20.1.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Wilesia Hardy: ”Meillä kaikilla on sama unelma”

Naisten Korisliigassa joulukuussa kentän molemmissa päissä tehokkaasti esiintynyt Wilesia Hardy kokee, että Tapiolan Hongan kemiat kohtasivat heti alkukaudesta. Siitä oli seurauksena Hongan tulikuuma voittoputki alkukaudesta. Joulukuun Honka hoiteli voitokkaasti 4–0.

11.12.2017 Haastattelu

Espoo Basket Teamin Kamilah Jackson: ”Teen kaikkeni ollakseni johtaja”

Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja EBT:n Kamilah Jackson on vakuuttanut alkukaudesta vahvalla korinaluspelaamisellaan. Sarjan levypallokuningatar haluaa olla johtaja parketilla ja toimia esimerkkinä etenkin joukkueen nuoremmille pelaajille.

4.11.2017 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Akilah Sims: ”Pyrimme finaaleihin jokaisissa harjoituksissa”

Alkukauden ilmiömäisessä pelivireessä loistanut Peli-Karhujen Akilah Sims valittiin naisten Korisliigan lokakuun pelaajaksi. Toista kauttaan PeKan paidassa pelaava laituri pitää sarjan tasoa korkealaatuisena.

30.4.2017 Haastattelu

HyPon Titta-Riina Lepistö: ”Joukkueena nousimme kaikista kuopista”

Hyvinkään Pontevan seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruuden lisäksi kirkkain mitali ripustettiin ensimmäistä kertaa joukkueen kapteenin Titta-Riina Lepistön, 26, kaulaan. Lepistö nousi ratkaisevassa viidennessä finaalissa suurimpien ratkaisijoiden rooliin heittämällä kauden piste-ennätyksensä, 17 pistettä.

15.4.2017 Haastattelu

HyPon Taru Tuukkanen: ”Nautin jatkuvasti vain enemmän pelaamisesta”

Kotimaisen naiskoripallon legendoihin kuuluva Taru Tuukkanen, 39, johdatti Hyvinkään Pontevan toisena perättäisenä keväänä Naisten Korisliigan finaaleihin. Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä kovempaan iskuun Tuukkanen äityy.

12.3.2017 Haastattelu

Chandrea Jones: ”Catzistä on tullut perheeni”

Naisten Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Lappeenrannan Catzin Chandrea Jones, 29, on tullut tutuksi noustessaan hurjaan viereeseen kevään edetessä. Myös tällä kaudella Jonesilla kiiltää silmissä muun joukkueen tapaan Catzin kuudes perättäinen Suomen mestaruus.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.2.2017 Haastattelu

Shenita Landry: ”Ei ole muuta tavoitetta kuin mestaruus”

Naisten Korisliigassa on meneillään tasaisin kausi aikoihin ja vahvasti mukana mestaruustaistossa on runkosarjan toisena majaileva Espoo United. Unitedin tehomoottori on ollut hiljattain tammikuun pelaajaksi valittu Shenita Landry, 29.

12.1.2017 Haastattelu

HyPoon palannut Anni Jämsä: ”Mitalin kirkastaminen tavoitteena”

Viime kaudella Naisten Korisliigassa Äänekosken Huimaa edustanut Anni Jämsä, 21, solmi viime kesäkuussa sopimuksen kasvattajaseuransa Hyvinkään Pontevan kanssa. Ulkomaan optio vei Jämsän kuitenkin Saksan Bundesliigaan. Saksassa vietetyn syyskauden jälkeen tie tuo takaisin Hyvinkäälle.

15.11.2016 14:00 Haastattelu

Helmi Basketin Sofia Rajala: ”Nyt tiedämme, miten Korisliigassa kuuluu pelata”

Moni koripallon ystävä ehti ennakoida Helmi Basketista Korisliigan heittopussia, kun helsinkiläisjoukkue aloitti syyskautensa häviämällä kuudesta ensimmäisestä ottelustaan viisi. Joukkue käänsi kuitenkin kurssinsa ja on selvittänyt marraskuunsa toistaiseksi tappiottomana. Tulokaskauttaan pelaavan Sofia Rajalan, 18, mukaan Helmi Basket ymmärtää nyt, mitä pääsarjatasolla pelaaminen vaatii.

3.11.2016 Haastattelu

Taru Tuukkanen: ”Ihan eri fiilis kropassa kuin viime kauden lopussa”

Taru Tuukkasen mittavaan ansioluetteloon kirjattiin marraskuun alussa jälleen uusi saavutus, kun hänet nimettiin ensimmäistä kertaa pääsarjaurallaan Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Tuukkasen Ponteva on kohonnut alkusyksyn jälkeen liigan kärkeen, mutta joukkueen matka kohti ensimmäistä mestaruuttaan on vasta aluillaan.

26.4.2016 Haastattelu

Mika Haakana: ”Helpolla nämä mestaruudet eivät tule”

Lappeenrannan Catz nappasi seurahistorian kuudennen Naisten Korisliiga -mestaruutensa kaatamalla Hyvinkään Pontevan otteluvoitoin 3-0. Kuudesta mestaruudesta viimeiset viisi peräkkäistä ”Kissalauman” mestariksi on luotsannut Mika Haakana.

7.3.2014 Haastattelu

HoNsUn Minna Sten: ”Tavoittelemme mitalia”

Naisten Korisliigassa HoNsUn Minna Sten, 26, kohosi Jyväskylän juhlakaluksi, kun hän pelasi helmikuussa 200. runkosarjaottelunsa ja kaiken lisäksi palkittiin vielä päätteeksi kuukauden pelaajaksi. Sten on vihdoinkin päässyt irti loukkaantumiskierteestään ja päässyt pelaamaan ja harjoittelemaan täydellä teholla.

Näytä lisää vastaavia