Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

31.3.2018 Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Natalie Day oli liekeissä Lappeenrannan Catzin jatkaessa voittoputkeaan Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Naisten Korisliigan välierät saivat pirteän startin lauantaina kun Tapiolan Hongan ja Kotkan Peli-Karhujen vuorotellen pyristelemät pisterallit veivät kohtaamisen ratkaisun jatkoajalle. Kotkalaisvieraat olivat ylityöminuuteilla piirun verran kotijoukkuetta parempia ratkaisten naisten Korisliigan kuluvan kauden välierien avauksen nimiinsä lukemin 74–65 (26–32).

 

Hongan ja Peli-Karhujen välieräavaus oli odotetun intensiivinen. Peli-Karhujen tekeminen oli puolivälierien jäljiltä asteen verran varmempaa ottelun alkuminuuteilla, mutta Honka onnistui toisella jaksolla purkamaan vieraiden johtoa pirteästi. Kolmas neljännes oli tasaista suoritusta molemmilta joukkueilta. Päätösjaksolle kuuden pisteen johdossa lähtenyt kotkalaisryhmä oli jo jäädä ottelun lopussa Hongan kyydistä, mutta Daisha Simmonsin kakkoset toivat joukkueet tasatilanteeseen. Jatkoajalla Akilah Sims ja Linda-Lotta Lehtoranta petasivat voittonumerot vierasjoukkueen eduksi.

 

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

– Ei yllätyksiä tänään. Ottelu oli juuri niiin kova kuin arvasimme, ja jos tämä nyt tästä olisi hävitty, ei minun suusta tulisi yhtään negatiivista sanaa. Niin kuin näki, siellä oli jo aika moni pelaaja aika lopussa ja taisteli kuin hullu, eikä enempää voi vaatia. Teimme niitä asioita, mitä pitikin ja puolustimme hyvin.

Peli-Karhujen Daisha Simmons näki voitossa pelikirjan kuuliaisen noudattamisen tuloksen.

– Aloitimme pelin hyvin ja seurasimme pelisuunnitelmaamme todella hyvin ja sen vuoksi pystyimme voittamaan. Tässä rajassa täytyy pelata aggressiivisesti koko ajan.

Daisha Simmons (20/6/7), Megan Mullings (18/11/1) ja Akilah Sims (17/8/2) pelasivat korkealla tasollaan välieräavauksessa. Hongan riveistä Heta Korpivaara (23/6/1) johti hyökkäyspeliä Kiana Johnsonin (11/6/6) ja Wilesia Hardyn (9/25/3) murskaavan levypallopäivän tuella.

 

Ottelutilastot: Honka–PeKa

 

 

 

 

Catz rymisteli voittoon välieräavauksessa

 

Lappeenrannan Catz avasi kuluvan kauden pudotuspelirupeamansa lauantaina hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kovalla temmolla otteluun tullut Catz-lauma otti välieräavauksesta voiton numeroin 77—63 (39–32).

 

Catz ja HyPo avasivat välierärupeamansa tasaisissa merkeissä. Lappeenrantalaisemännät heiluttivat hienoisesti ottelun tahtipuikkoa alusta lähtien. Kolmannella neljänneksellä Catz käynnisti tehokkaalla hyökkäystekemisellä karkumatkan yli 20 pisteeseen. Ponteva yritti pinnistellä otteluun mukaan vielä päätösneljänneksellä, mutta vimmaisesti pelannut Catz-lauma sai pidettyä lukemat itselleen voitollisina.

 

Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli erityisesti omiensa levypallopelaamista.
– Olen tyytyväinen voittoon. Meillä oli ehkä vähän käynnistymisvaikeuksia. Levypallopeli on erinomaista ja kokonaisuutena pelasimme 40 minuuttia erittäin hyvin. Natalielta loistava peli.
13 pistettä säkittänyt Catz-laituri Roosa Kosonen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.
– Hyvä peli. Pitää olla tosi skarppina tällaisen tauon jälkeen. Oma suoritukseni oli ihan hyvä – välillä uppoaa paremmin, välillä huonommin.

 

Catzin Natalie Day suoritti välieräavauksen isolla liekillä pussittamalla 31 pistettä ja keräämällä 10 levypalloa. Roosa Kosonen (13/6) ja Valencia McFarland (11/6/5) tukivat hyvin hyökkäystä. Pontevan riveistä Taru Tuukkanen (16/10/3) urakoi tupla-tuplan. Henna Salomaan (12/3/2) pelivire pysyi korkealla.

 

Ottelutilastot: Catz–HyPo

 

 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia