Petra Noponen Catziin, Johanna Timperi jatkaa Lappeenrannassa

24.8.2018 13:53 Viime kaudella Viron mestaruutta juhlinut Petra Noponen palaa kotimaan parketeille Lappeenrannan Catzin paidassa. Johanna Timperillä alkaa kolmas kausi kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa.

Edellisen kerran Petra Noponen on nähty kotimaan kentillä kaudella 2015-16 Puhuttarien paidassa. Kuva: Francois Perthuis

Lappeenrannan Catz sai lisää heittopelotetta, kun se kiinnitti Tallinna Ülikoolin riveissä parin viime kauden ajan viihtyneen Petra Noposen joukkueeseensa. Iloisiin mestaruustunnelmiin Viron-uransa päättänyt Noponen, 22, on Tapiolan Hongan kasvatteja ja pelannut viimeksi kotimaan parketeilla 2015-2016. Tällöin hänen seuranaan oli I divisioonan Puhuttaret. Vuodet ulkomailla ovat koulineet Noposesta entistä vahvemman ja monipuolisemman pelaajan, joka iloitsee saapumisestaan Lappeenrantaan.

– Muutaman Virossa vietetyn kauden jälkeen on mukavaa palata Suomen parketeille, Noponen kertoo. Koen kehittyneeni paljon viime kaudella ja toivon pystyväni auttamaan joukkuetta kirkastamaan mitalin kultaiseksi. Joukkue on tälläkin kaudella hyvä ja olen kuullut paljon hyvää Catzin organisaatiosta. Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta liittyä menestyksekkääseen ja perinteiseen seuraan ja odotan jo innolla kauden alkua, Noponen kertoo seuran tiedotteessa.

26 kertaa nuorten maajoukkueessa pelannut Noponen kellotti viimeisellä kaudellaan Ülikoolin riveissä lähes puoli tuntia peliaikaa ottelua kohden. Hän oli joukkueensa koko kauden pelanneiden pelaajien paras pisteidentekijä (10,7 pistettä per ottelu) ja heitti kauden aikana kaikkiaan 66 onnistunutta kolmosta 37 % teholla, joten Catz-luotsi Mika Haakanalla on selvät kuviot Noposen varalle.

– Viime vuosi oli selvästi Petran läpimurtokausi aikuisten tasolla. Hän tuo joukkueeseemme lisää heittovoimaa, sillä hän on erinomainen kolmosten heittäjä, mikä on erittäin tärkeää tilankäytön kannalta hyökkäyksessä.

Johanna Timperi täydentää Catzin rosterin kaudelle 2018-19. Kuva: Ville Vuorinen

Noposen sopimuksen kanssa samaan aikaan varmistui myös Johanna Timperin jatko kissapaidassa. Laitahyökkääjänä pelaavalla Timperillä, 19, on toistaiseksi vyöllään 24 ottelua Naisten Korisliigassa. Alkava kausi on Catzin juniorikoulun kasvatille kolmas edustusjoukkueessa.

– Joukkueemme on Petran ja Johannan sopimusten myötä valmis ja tällä rosterilla lähdemme pelaamaan lokakuussa Naisten Korisliigaa. Tarvittaessa kauden aikana tehdään lisää hankintoja, Catzin urheilujohtaja Vili Kaijansinkko paljastaa.

Naisten Korisliigan alkuun on aikaa puolitoista kuukautta. Catz kokoontuu ensimmäisiin yhteisiin harjoituksiin 17. syyskuuta, jolloin aletaan hioa uusia askelmerkkejä tulevaa kautta varten.

 
30.8.2018 09:47 Naisten Korisliiga

Ashley Morrissette PeKan paitaan

Viime kaudella Romaniassa pelannut Ashley Morrissette, 23, vahvistaa hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

Näytä lisää vastaavia