Petteri Koponen odottaa innokkaana EM-kotikisoja: ”On hienoa olla suomalainen koripalloilija tällä hetkellä”

12.6.2017 Ensimmäisen kautensa suurseura Barcelonan riveissä pelannut Petteri Koponen kertoo, että suomalainen koripallo elää kukoistuksen aikaa. Susijengin ”alfoihin” kuuluva pelintekijä odottaa kesältä ennen kaikkea kotikisahuumaa – kovia otteluita ja fanien luomaa tunnelmaa.

 

 

Petteri Koponen pelasi haastavan debyyttikauden FC Barcelonassa ja palasi tovi sitten koti-Suomeen kesän viettoon. Koponen tapasi median edustajia tulevalla EM-kisanäyttämön Hartwall Arenan Niemi Centerissä ja muistutti, kuinka hienoa aikaa suomalainen koripalloperhe juuri tällä hetkellä elää.

 

EM-kotikisat elo–syyskuussa. Millaisia ajatuksia?

– Ihan magee fiilis. Odotan jo sitä, että pääsee jätkien kanssa treenaamaan ja valmistautumaan. Toivottavasti Suomeenkin saadaan vähän aurinkoa ja pääsee nauttimaan Suomen kesästä.

– Pikkuhiljaa jätkät palaavat Suomeen ja pääsemme treenaamaan. Nyt on pari viikkoa open gymiä ja heinäkuun puolessa välissä aletaan virallisesti valmistautumaan kohti kisoja.

 

Susijengin taival on kulkenut pitkän matkan B-divisioonasta EM-kotikisoihin. Millaisin silmin katsot jo kuljettua matkaa?

– Kyllä sitä aina välillä pysähtyy ja miettii kuinka pitkä matka ollaan tultu. Se on pienistä jutuista kiinni. Pari juttua eri lailla ja me emme olisi tässä tilanteessa. Suomalainen koripallo elää tällä hetkellä hienoa aikaa.

– Sitä olen sanonut nuorille, että koittakaa nauttia tästä, koska tämä ei ole ollut aina tällaista. Muistan kun tulin itse (maajoukkueeseen). Oli Luxemburgia ja kävimme pienissä saleissa pelaamassa. Vantaalla oli alle tuhat ihmistä katsomassa pelejä. Sitä on ehkä uuden sukupolven vaikea ymmärtää, että tämä ei ole aina ollut tällaista kuin nyt.

– Tämä on hienoa aikaa ja tästä pitää nauttia. Tämä voisi olla se standardi, mikä suomikoriksella pitää olla nyt ja tulevaisuudessa. Voisi sanoa, että on hienoa olla suomalainen koripalloilija tällä hetkellä.

 

Susijengi on kuluvana kesänä laaja lauma, josta löytyy nuorta lupausta ja kokeneempaa pelaajaa. Millaisia ajatuksia joukkue herättää?

– On hieno juttu, että löytyy molempia. Teemu (Rannikko) osoitti tällä kaudella kuinka kova pelaaja hän on edelleen. Toivon, että hän tulisi leiritykseen. Hän olisi meille iso lisä joukkueeseen kentällä ja sen ulkopuolella. Minulla on ollut kunnia saada pelata Teemun kanssa monta vuotta yhdessä. Olisihan se hienoa Teemullekin, että voisi laittaa maajoukkuetossut naulaan kotikisojen jälkeen.

– Tottakai Lauri (Markkanen) on tulevaisuuden timantti ja meillä on paljon muitakin hyviä pelaajia. Lauri tulee olemaan suomalaisen koripallon lippulaiva seuraavat 10–20 vuotta. Kaikkiaan hieno joukkue tulossa. Toivottavasti kaikki pysyvät terveenä ja pääsemme täydessä iskussa valmistautumaan ja pelaamaan hyvät kisat.

 

Susijengissä on enää 5 sinua vanhempaa pelaajaa. Miten koet uuden roolin?

– Ei varmaan tarvitse enää kerätä palloja tai kantaa kasseja. Muistan kun minulla oli lähemmäs sata maaottelua ja kantelin edelleen laukkuja ja keräilin palloja. Sanoin: miten tämä voi olla mahdollista? Yritin ajaa uutta sääntöä sisään, että nämä hommat menisivät pelien tai vuosien perusteella. Ei mennyt läpi, vaan kyllä se meni aina ikävuosien perusteella.

– Katsotaan millaisia pelaajia tulee jatkossa. Voi olla, että Laurikin kantaa vähän aikaa niitä palloja ja kerää juomapulloja. Ei se kyllä omaa tekemistä muuta. Koitan tehdä asiat samalla tavalla kuin ennenkin ja auttaa nuoria, jos heillä on jotain kysyttävää. Yritän olla oma itseni ja pelata samalla tavalla kuin ennenkin.

 

Numero 6 jäädytettiin Suomen koripallomaajoukkueen faneille maajoukkuetoiminnassa, mikä on maajoukkuetasolla ainutlaatuista. Minkälainen merkitys tällä on pelaajalle?

– Fanit ovat olleet iso osa tätä matkaa. He olivat iso tuki EM- ja MM-kisoissa. Kaikki muistavat vielä Bilbaon. Edelleen puhutaan, että se oli makein reissu ikinä. Espanjassa ihmisiä tuli sanomaan, että he muistavat kaikki suomalaiset Bilbaosta.

– (Numeron jäädytys) on iso kunnianosoitus faneille. Ilman heitä emme olisi menestyneet näin hyvin. Se on ihan ansaittu juttu.

 

 

 
9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

1.9.2017 12:45 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Tämä on vasta turnauksen alku”

Kolmatta vuottaan Susijengiä edustava Jamar Wilson, 33, kohosi torstaina joukkueensa suurien sankarien joukkoon pakottamalla EM-kotikisojen avauspelin jatkoajalle rohkealla ajollaan ja viimeistelemällä 84-86-voiton Suomelle jatkoajan lopulla. Hurmoksellisen voiton jälkeen Wilson asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa: että kisat ovat vasta alussa.

31.8.2017 14:55 Haastattelu

Petteri Koponen: ”Nando De Colo on yksi Euroopan parhaista pelaajista”

Moskovan TsSKA:n veteraanitakamies Nando De Colo, 30, on aiemmin tällä vuosikymmenellä näytellyt kuuliaisesti tuplaajan roolissa NBA-tähti Tony Parkerin vierellä, mutta Parkerin jättäydyttyä sivuun ”Les Bleusista” on De Colo joukkueensa ykköstähti. Petteri Koponen on kohdannut De Colon urallaan kymmeniä kertoja ja luonnehtii tätä yhdeksi Euroopan parhaista pelaajista.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

12.12.2015 18:08 Haastattelu

Shawn Huff: ”EM-isännyys on suuri tunnustus koko suomalaiselle koripalloperheelle”

Susijengin kapteenin nauhan Hanno Möttölältä perinyt Ludwigsburgin laituri Shawn Huff, 31, pitää FIBA Europen päätöstä antaa EM-kisojen alkulohkoisännyys Suomelle suurena tunnustuksena koko suomalaiselle koripalloperheelle. Huff arvioi vuoden 2017 EM-kisoja osana Susijengin tuhkimotarinan luontaista jatkumoa.

12.9.2015 Haastattelu

Erik Murphy: ”Sunnuntain ottelu on meille kova mittari”

Susijengi siirtyi Montpellieristä alkulohkon jälkeen Lilleen, jossa pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu sunnuntaina tappiottomana alkulohkon läpi liidellyt Serbia. Susijengin Erik Murphy sekä Shawn Huff odottavat ottelua kovana haasteena.

4.9.2015 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Unelmani käy toteen”

Keväällä Suomen kansalaisuuden saanut Susijengin takamies Jamar Wilson pukee Suomi-paidan lauantaina ensimmäistä kertaa päällensä arvokisoissa, kun Suomea isännöi EM-kisojen avausottelussa hallitseva Euroopan mestari Ranska.

29.7.2015 12:35 Haastattelu

Suomeen tulevan Ranskan tähti: ”Meillä on paras maajoukkue koskaan”

Hallitsevan Euroopan mestari Ranskan tähtipelaaja Tony Parker, 33, kertoo FIBA:n haastattelussa, että tämän kesän ranskalaisjoukkue on maan historian paras joukkue. Parker valittiin EM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP), kun Ranska jylläsi ensimmäiseen Euroopan mestaruuteensa vuoden 2013 kisoissa. Ranska kohtaa Suomen Susijengin lauantaina 1.8. Tampereen Hakametsän Jäähallissa.

18.9.2012 EM-karsinnat

Valmentajalegenda Tuominen: ”Nykymaajoukkueen pelaamista mielettömän kiva katsoa”

Suomen miesten maajoukkuetta mm. vuoden 1964 Tokion olympialaisissa sekä vuoden 1967 EM-kotikisoissa valmentanut Kalevi Tuominen, 85, on yli 40 vuoden ajan ollut miesten maajoukkuehistorian voittoisin päävalmentaja. Viikko sitten tiistaina valmentajalegenda seurasi hyvillään, kuinka ”Susijengin” tämän päivän päävalmentaja Henrik Dettmann kiilasi hänen rinnalleen voittotilastossa.

Näytä lisää vastaavia