Pitkä välimatka tuo oman mausteensa EBT:n ja Vimpelin sarjaan – FoA ja Kouvottaret ennakkoon tasaisin pari

23.3.2021 08:00 EBT:n ja Vimpelin välisessä sarjassa kohtaa kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. FoA ja Kouvottaret pelasivat tasaisia pelejä jo runkosarjassa.

Kulunut kausi on ollut EBT:n Lotta Vesiluoman uran toistaiseksi paras. Se on tuonut paikan myös maajoukkueeseen. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Levypallopeli isossa roolissa EBT:n ja ViVe:n välillä

EBT sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Joukkue oli pitkään kiinni jopa kakkossijassa, mutta Honka tuli loppusuoralla ohi. Voittoja joukkueelle kertyi sarjan aikana 20 kappaletta, joka on tuplamäärä Vimpelin voittosaldoon verrattuna.

Muihin ottelupareihin verrattuna parissa on huomattavasti pidemmät välimatkat. Se ei kuitenkaan Niko Hellmanin mukaan espoolaisten peliin.

- Vimpelillä on pitkä välimatka, aina kun liikkuvat, niin ei EBT tästä ainakaan valita. Nautitaan vähän pidemmän bussimatkan mahdollistamasta yhteisestä ajasta, hän sanoo.

EBT:n runkosarja oli onnistunut. Joukkueessa usko omaan tekemiseen on todella korkealla tasolla.

- Ollaan iloisia hyvin sujuneesta runkosarjasta ja usko siihen mihin parhaimmillamme pystytään, on korkeammalla kuin koskaan. Lähdetään nälkäisenä jahtaamaan meidän ensimmäistä yhteistä pudotuspelisarjan voittoa ja paikkaa mitalipeleihin, Hellman toteaa.

Otteluparissa nähdään kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. EBT:n riveistä löytyy Hannah Little, joka sijoittui levypallotilastossa toiseksi. Muita joukkueen avainpelaajia ovat Morgan Batey, Sanni Tuomisto ja Lotta Vesiluoma. Vimpelin riveistä löytyy myös yksilötaitoa ja se on pantu merkille EBT:ssä.

- Vastassa on erinomainen levypallojoukkue, joka nojaa erityisen vahvasti aloitusviisikkoonsa. Kayla Gordon ja Doniyah Cliney pelaavat erinomaista kautta, Hellman kertoo.

Ottelusarjan ratkaisu tullaan näkemään siinä kumpi joukkue pystyy hallitsemaan tempoa paremmin. 

- Hyvin keskeinen asia on, kumman joukkueen tavoittelemalla tempolla otteluissa pelataan, Hellman päättää.

Vimpeli on tottunut runkosarjan aikana matkustamaan pitkiä matkoja. Vierashallina toimiva Opinmäen liikuntahalli on myös päävalmentaja Jukka-Pekka Kujalan mieleen.

ViVe pyrkii pitämään pelin tempon hieman hitaampana, sillä espoolaisten vahvuudet ovat nopeassa pelissä.

- EBT on meille sopiva vastustaja, sillä pelasimme heidän kanssaan tasaisia pelejä runkosarjassa. Puolustuspelissä pyritään saamaan tempoa EBT:n vauhtia hidastetuksi. Hyökkäyspelissä meillä eri vaihtoehtoja, joten katsotaan, mikä toimii parhaiten, Kujala sanoo.

Kayla Gordon vei runkosarjan levypallotilaston nimiinsä. Hän nappasi levypalloja melkein 18 levypallon keskiarvolla. Muita joukkueen avainhahmoja ovat Doniyah Cliney ja Mariah Miller, jotka ovat tottuneet urakoimaan isoja minuutteja. Kuten Hellman myös Kujala korostaa levypallopelin merkitystä.

- Levypallopeli on isossa roolissa. Lisäksi meidän pitää pystyä kontrolloimaan ottelun tempoa. Hienoa päästä pelaamaan pudotuspelejä, meillä on ottelusarjassa vain voitettavaa, hän päättää.

FoA:n ja Kouvottarien sarja vaikuttaa tasaiselta

Forssan Alku onnistui pitämään Kouvottaret takanaan runkosarjassa. Ottelupari on ennakkoon puolivälieräpareista tasaisin. Forssalaisten voittosarakkeeseen merkittiin 19 voittoa, kun taas Kouvottaret sai kasaan 18 voittoa. FoA:n päävalmentaja Aleksi Suomisen mukaan joukkueessa on hyvä fiilis.

- Meillä on joukkueessa todella hyvä fiilis tällä hetkellä. Kausi jatkuu ja mikä tärkeintä saadaan pelata! Jokaisesta pelistä, joka saadaan pelata pitää muistaa nauttia, hän toteaa.

Forssalaisten riveistä löytyy Mia Loyd, joka on yksi sarjan valovoimaisimpia pelaajia. Tällä kaudella isossa roolissa ovat pelanneet myös Keondria Calloway, Anni Mäkitalo ja Heta Äijänen. Joukkue on vahvistunut myös kauden aikana, kun Ninni Salmi siirtyi Forssaan.

- Pyritään siihen, että ollaan valmiita pelaamaan 40 minuuttia joka ilta, Suominen sanoo.

Kouvottaret on FoA:n päävalmentajan mukaan joukkue, jossa on loistavat amerikkalaispelaajat. Lisäksi heidän riveistään löytyy loistavia kotimaisia heittäjiä. Pudotuspelisarja ratkeaa perusasioihin.

- Levypallopelaaminen, pallosta huolenpitäminen ja aktiivisuus ovat ne asiat, johon tämä sarja ratkeaa, hän päättää.

Myös Kouvottarissa on joukkueen päävalmentajan Joonas Frimodigin mukaan hyvä fiilis. 

- Kaikki on varmasti odottanut näitä pelejä ja tunnelma on takuulla katossa, kun pallo nousee ilmaan, hän sanoo.

Kouvottaret onnistui viemään kauden kolmesta kohtaamisesta yhden. Pelit olivat kuitenkin suurimmaksi osaksi tasaisia. 

- Forssa on todella fyysinen joukkue, josta löytyy kokoa isossa päässä ja takakentällä on paljon heittovoimaa sekä Mäkitalo kapellimestarina pyörittämässä peliä. Siirtymissä Forssa on Loydin johdolla vaarallinen joukkue, Frimodig sanoo.

Sarah Toeaina ja Aliyah Collier ovat olleet kauden aikana Kouvottarien pelin sielu. Kotimaisista pelaajista isoimmissa rooleissa ovat pelanneet Roosa Frimodig ja Kaisa Kuisma. Oman pelin pääkohdat ovat hyvin selvillä.

- Pallosta huolehtiminen on ensimmäinen asia missä halutaan olla hyviä. Toinen juttu on 1vs1-puolustus sisällä ja kaarella sekä transition-puolustus, koska Forssa juoksee hyvin kenttää. Kolmas tärkeä asia on levypallopeli, jossa on pärjättävä hyvin, Frimodig pohtii.

Molemmista joukkueista löytyy aivan loistavia pelaajia. Sarja tuleekin kulminoitumaan siihen kumpi saa toisen pois mukavuusalueiltaan.

- Paljon ratkeaa, kuinka paljon onnistumme hidastamaan Loydia. Hän on sarjan yksi parhaista, ellei paras pelaaja. Toinen iso asia on varmasti kumpi saa puolustuksessa vastustajan pois omalta mukavuus alueelta. Tämän myötä katsotaan toisessa pelissä, kumpi pystyy reagoimaan paremmin vastustajan tekemiseen ja tekemään viilauksia omaan peliin, Kouvottarien päävalmentaja päättää.

 

 
20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

Näytä lisää vastaavia