Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

25.1.2019 12:14 Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

Sofia Pelander pelaa hienoa kautta Ruotsissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Norrköping aloitti kautensa komeasti kolmella vierasvoitolla, mutta sen jälkeen osui hieman vaisumpi jakso. Pelander loukkaantui kahden pelin jälkeen ja joutui huilaamaan parisen kuukautta. Pelanderin ollessa poissa Norrköping voitti otteluistaan yhden ja hävisi neljästi. Pelanderin paluun jälkeen Norrköpingin saldo on neljä voittoa ja yksi tappio.

- Syyskautta varjostivat pienet loukkaantumiset. Meillä oli hyvä alkukausi ja pelasimme hyvin, mutta sitten loukkaantumiset alkoivat vaikuttaa pelaamiseen ja treenaamiseen. Nyt melkein kaikki ovat ehjiä ja olemme päässeet treenaamaan hyvin ja meillä on hyvä meininki. Se vaikuttaa paljon, että kaikki ovat kunnossa, Pelander kertoo.

Pelander pelaa jo neljättä kauttaan Norrköpingissä. Viime kaudella joukkueen kolmen vuoden projekti tuli päätökseen ja täksi kaudeksi pakka meni uusiksi. Suurin osa pelaajistosta vaihtui ja joukkueelle tuli myös uusi päävalmentaja.

- Käytännössä koko runko meni uusiksi viime kaudesta, valottaa Pelander.

Sofia Pelander kärsi syksyllä pienestä loukkaantumisesta, mutta on taas täydessä iskussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Muutoksiin nähden Norrköpingin esitykset ovat olleet hyviä. Joukkueella on alla neljä peräkkäistä voittoa ja kirsikkana kakun päällä oli komea 84-60-voitto kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Alvikista vieraskentällä viime viikonloppuna.

- Kukaan ei uskonut, että pystyisimme voittamaan Alvikin vieraissa. Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme heti alusta lähtien, mutta se miten voitimme, tuli meillekin yllätyksenä. Me osoitimme pystyvämme voittamaan kovia joukkueita ja pelaamaan korkealla tasolla.

Yksi joukkueen vahvuuksista on Pelanderin mukaan joukkuehenki ja yhtenäisyys.

- Valmentajalla on ollut siinä iso rooli ja hän on korostanut, että joukkue on perhe ja teemme paljon asioita yhdessä myös kentän ulkopuolella. Harjoituskaudella pelasimme Liettuassa ja sellaiset matkat aina yhdistävät joukkuetta. Siinä menee aina vähän aikaa, kun pelaajat löytävät toisensa, mutta nyt kaikki tuntuu hyvältä ja luotamme toisiimme. Runkosarja on hieman yli puolivälin ja meillä on kevät aikaa hioa peliä kuntoon pudotuspelejä ajatellen.

Runkosarjassa viiden joukkoon

Pelander on tilastoinut tällä kaudella keskimäärin 14,7 pistettä ja 9,1 levypalloa. Vahvasta kaudesta kertoo myös se, että hänet on valittu kolmasti kierroksen tähdistöviisikkoon. Pelander lähtee hakemaan uusia onnistumisia perjantaina, kun Norrköping kohtaa vielä tappioitta olevan Luulajan.

- Kaikki tuntuu hyvältä. Itseluottamus on korkealla ja joukkuekaverit luottavat minuun. Saan mukavasti syöttöjä korin alle ja yhteispeli sujuu hyvin takapelaajien kanssa. Tällä hetkellä on kiva pelata. Seuraavaksi kohtaamme Luulajan ja siellä on vastassa 205-senttinen sentteri. Siitä tulee hauskaa, Salon Vilppaan kasvatti naureskelee.

Pelander havittelee Norrköpingin kanssa kärkisijoille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsin liigan runkosarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta ja Norrköping on sarjassa viidentenä. Sarjaa hallitsevat tappioitta olevat Uumaja ja Luulaja sekä Norrköpingiä vastaan kauden kolmannen tappionsa kokenut Alvik. Sen jälkeen on tasaisempaa, kun neljä joukkuetta on parin voiton sisällä toisistaan.

- Keskikasti on tasainen ja myös siksi Alvik-voitto oli niin tärkeä. Meillä on runkosarjassa vain 20 peliä, joten jokaisella pelillä on iso merkitys. Ennen kauden alkua tavoitteena oli top 5 –sijoitus runkosarjassa. Siihen tähdätään ja tässä on vielä monta tärkeää peliä edessä.

- Joukkue kehittyy joka päivä. On kiva pelata ja meillä on hyvä tekemisen meininki. Joukkueen voitot tuntuvat parhaalta ja innolla odotan loppukautta, Pelander toteaa innostuneena.

Henkilöt

 
23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

Näytä lisää vastaavia