Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

4.5.2021 14:17 Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

Sofia Pelander pelasi ensimmäisen kautensa Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner puristi runkosarjassa toiseksi ja eteni välieriin saakka, mutta kevään yllätysjoukkue Panthers Osnabrück oli lopulta vahvempi otteluvoitoin 2-0. Herneriä riivasivat pitkin kautta loukkaantumiset ja erityisesti pudotuspeleissä rivit harvenivat pahasti.

- Meillä oli joukkueena tosi vaikea kausi. Meillä oli paljon loukkaantumisia ja rikkonainen kausi, Pelander aloittaa kauden ruotimisen.

Myös Pelander joutui katselemaan osan pudotuspeleistä sivusta, sillä puolivälierissä häneltä murtui nenä.

- Puolivälierissä tuli pari loukkaantumista lisää ja välierissä pari lisää. Itselläni jäi puolivälierissä kaksi peliä ja välierissä yksi peli välistä. Välierät pelasimme aika pienellä kokoonpanolla ja hävisimme sen niukasti.

Hernerin pelaajapula oli pronssiotteluun lähdettäessä jo niin paha, että joukkueen päävalmentaja yritti perua koko pelin. Pelander joutui myös katsomaan pronssipelin sivusta ja yhteensä joukkueen kokoonpanosta puuttui kuusi pelaajaa loukkaantumisten takia. Lopulta Herner pelasi pronssipelin kuudella pelaajalla, joista kaksi oli seuran nuorta junioripelaajaa. Herner ei pystynyt pistämään pronssipelissä Marburgille hanttiin, vaan hävisi selvästi 41-82.

- Totta kai harmittaa, sillä jos meillä olisi ollut vähän parempi tuuri loukkaantumisten kanssa, niin kausi olisi voinut päättyä eri tavalla. Olimme treenanneet seitsemän kuukautta ja sitten se loppuu siihen, että häviämme pronssipelin 40 pisteellä. Eihän se kauhean hyvältä tunnu. Siitä jää kuitenkin motivaatiota jatkoa varten.

- Kokonaisuudessaan vähän harmittaa, mutta sellaista urheilu välillä on ja loukkaantumiset kuuluvat siihen. Meillä oli kyllä ihan uskomattoman paljon epäonnea joukkueena koko kauden, harmittelee Pelander.

Pelander pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa ja lähti hakemaan uusia haasteita uudesta sarjasta ja maasta. Sopeutuminen Saksan liigaan otti aikansa, mutta hän nousi kauden edetessä entistä isompaan rooliin. Kauden keskiarvoikseen hän tilastoi 8,7 pistettä, 5,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

- Oma kausi oli osittain myös vaikea. Alkukaudesta minulla oli ongelmia virheiden kanssa ja loppukautta kohden se parani ja tuntui, että saan luottoa valmentajalta. Ehkä vähän liian kauan kesti sopeutua liigaan. Ei sillä tavalla, että se olisi tosi paljon kovempi kuin Ruotsin liiga, mutta jokainen liiga on erilainen ja niissä on erityyppisiä pelaajia. Sopeutuminen kesti vähän kauemmin kuin olisin toivonut. Sellaista se välillä on. Pieni paussi, ja kesällä innolla kohti treenejä ja uutta kautta, arvioi Pelander.

Saksassa kausi pystyttiin viemään läpi ilman suurempia katkoksia ja taukoja.

- Saksan liiga oli hyvin järjestetty ja meidät testattiin ennen jokaista peliä. Saimme vietyä koko kauden loppuun ja treenata ja tehdä sitä mitä rakastaa. Siitä täytyy olla kiitollinen.

Ruotsin ja Saksan lisäksi myös Tshekissä pelannut Pelander haluaa jatkaa edelleen ulkomailla.

- Uusi kausi on vielä vähän auki ja katsotaan mitä tapahtuu. Neuvotteluja on käynnissä ja tarkoitus olisi pelata vielä Euroopassa. Kesä menee Ruotsissa töissä ja katsotaan sitten syksymmällä, mikä on uusi kotiosoite, lääkäriksi valmistunut Pelander kertoo suunnitelmistaan.

Sofia Pelanderin kauden tilastot

Henkilöt

 
29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

Näytä lisää vastaavia