Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

1.4.2021 09:06 Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

Alexandra Ailus pääsee ensimmäistä kertaa isossa roolissa pelaamaan naisten Korisliigan välieriä. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Espoolaisjoukkueiden kokoonpanoista löytyy paljon yhtäläisyyksiä. Joukkueet on rakennettu omien kasvattien ympärille. Lisäksi kasvattien ympärille on hankittu vahvistuksia, jotka pelaavat isossa roolissa.

Hongan Alexandra Ailus pelaa toisia pudotuspelejään aikuisten tasolla. Kaudella 2018–19 hän pääsi jo kokeilemaan pudotuspelejä, mutta tällä kaudella rooli on ollut isompi.

- Pidemmän tauon ja etenkin viime kauden keskeytymisen jälkeen pudotuspelejä on hienoa päästä pelaamaan. Joukkue on tällä kaudella kasvanut upeasti yhteen ja se on näkynyt myös kentällä, joten näitä pelejä on odotettu, hän sanoo.

Honka eteni välieriin kukistamalla HBA-Märskyn, joka pyrki pelaamaan korkealla tempolla. Nyt vastaan asettuu EBT, joka pyrkii myös nopeaan peliin.

- Sarjassa tempo tulee olemaan kova, joten pallosta täytyy pitää huolta, vastustajan nopeita hyökkäyksiä pitää saada hidastettua ja 1vs1-puolustuksessa pitää pärjätä, Ailus pohtii.

Lisämausteensa sarjaan tuo se, että kaikki ottelut pelataan Espoossa ja pelaajat ovat toisilleen vielä tutumpia. Honka onnistui voittamaan kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta yhden ja ottelu olivat kiihkeitä.

- Edelliset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja ja intensiivisiä. Espoon derby tuo tietenkin vielä omanlaisensa lisän ja energian välieräsarjaan sekä tuo varmasti myös tunnetta mukanaan, Ailus pohtii.

Välierissä EBT:n ulkomaalaiskaksikko teki kovaa jälkeä. Joukkueesta löytyy myös muita ratkaisijoita, sen tiedostaa myös Ailus.

- EBT on erittäin hyvä joukkue, joka pelaa fiksusti omilla vahvuuksillaan. Joukkue on aggressiivinen, erittäin fyysinen levypalloissa ja lisäksi täynnä kovia ratkaisijoita, jotka pitää saada pysäytettyä. Jokaisella tilanteella on merkitystä, sillä EBT pystyy rokottamaan pienistäkin virheistä lyhyessä ajassa.

Oman pelin merkitys korostuu tasaisessa välieräsarjassa.

- Molemmat joukkueet pyrkivät varmasti ottamaan toisiltaan asioita pois. Isossa roolissa on se, kumpi joukkue loppuen lopuksi pystyy toteuttamaan omaa peliään paremmin ja pitämään oman pakan kasassa, Ailus päättää.

EBT sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja keräsi kaksi voittoa vähemmän kuin paikallisvastustaja. Pudotuspelipaikka siis varmistui jo hyvissä ajoin. Sanni Tuomisto on myös päässyt haistelemaan pudotuspelien tunnelmaa jo aikaisemmin, mutta hänelläkin on nyt isompi rooli.

- On superkiva, että ainakin toistaiseksi pudotuspelejä on tänä vuonna pystytty pelaamaan. Onhan nämä pelit niitä kaikista hauskimpia, vaikka runkosarja onkin se pohja. Varmuutta omaan pelaamiseen on tullut näiden parin vuoden aikana lisää siitä, kun viimeksi pudotuspelejä on päästy pelaamaan ja teen kyllä parhaani, että joukkueena päästäisiin mahdollisimman pitkälle.

EBT:n Sanni Tuomisto on tällä kaudella tilastoinut 12,9 pistettä ja 4,7 levypalloa ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
EBT:n Sanni Tuomisto on tällä kaudella tilastoinut 12,9 pistettä ja 4,7 levypalloa ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Pelaaja on tilastollisesti ottanut isoja harppauksia kauden aikana. Joukkueena kausi on myös sujunut toistaiseksi hyvin. 

- Itse on aina kriittinen omaan suorittamiseen mutta olisi varmasti huonomminkin voinut mennä. Joukkueena varsinkin ensimmäinen runkosarjan kierros oli meiltä tosi onnistunut ja oli meillä myöhemminkin monta hyvää peliä. Kokonaisuudessaan ollaan jo tähän asti pelattu hyvä kausi mutta vielä on tärkeät pelit edessä eikä runkosarjan onnistumisilla ole tässä kohtaa enää merkitystä, Tuomisto pohtii.

19-vuotias pelaaja uskoo, että paikalliskamppailu tuo lisäpanoksensa sarjaan. Toinen iso asia on, että pelimatkat säilyvät lyhyinä.

Hongan Taru Tuukkanen, Cierra Dillard ja Gabriela Bronson olivat kaikki isossa roolissa puolivälierissä ja heidän hidastaminen on isossa roolissa välieräsarjan aikana. Joukkuepelaamista ei kuitenkaan sovi unohtaa.

- Honka toteuttaa puolella kentällä todella hyvin omia hyökkäyspelejään ja juoksee toisaalta myös hyvin kenttää, kun siihen tulee mahdollisuus. Hongalla on paljon hyviä 1vs1-pelaajia, joten puolustuksessa täytyy olla hereillä, Tuomisto sanoo.

Kaikki on välieräsarjassa omissa käsissä. Ratkaisut tullaan näkemään perusasioissa.

- Välieräsarja tulee ratkeamaan meidän osalta varmaan siihen kuinka hyvin teemme perusasiat niin hyökkäys kuin puolustuspäässä sekä kuinka hyvin pystymme pelaamaan omaa peliä ja joukkueen vahvuuksien kautta, Tuomisto päättää.

 
20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

26.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

Näytä lisää vastaavia