Tapiolan Honka nousi sarjassa kolmanneksi

1.2.2020 20:08 Lauantain ensimmäisessä ottelussa Tapiolan Honka sai vieraakseen Catz Lappeenrannan. Honka otti ottelussa tärkeän voiton 79-71 ja nousi sarjassa kolmanneksi. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Vimpelin Veto ja EBT.

Haiden Palmer pelasi pirteästi. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Ensimmäisellä jaksolla ei pisteillä mässäilty. Molempien joukkueiden puolustuspeli toimi hyvin ja ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 16-13. Toisella jaksolla kotijoukkue pelasi hyvän jakson ja voitti jakson 22-11.

Toinen puoliaika oli tasainen. Molemmat jaksot päättyivät kahden pisteen erolla. Catz vei kolmannen jakson ja Honka neljännen. Ottelu päätttyi 79-71. Kotijoukkue oli parempi kahden pisteen heitoissa. Heittoprosentti oli 58, kun Catzin heittoprosentti jäi 40 prosenttiin. Catzillä oli pelissä mukana vain seitsemän pelaajaa.

- Vaikeat lähtökohdat peliin ja nostan meidän pelaajille hattua, jokainen pelaaja pelasi tänään hyvin. Taistelu oli hyvä ja reilu minuutti ennen loppua oltiin vielä mukana pelaamassa ottelun voitosta. Meiltä todella hyvä suoritus tässä tilanteessa, siihen pitää olla tyytyväinen vaikka tappiosta onkin aina pettynyt, Catzin Mika Haakana kommentoi.

Hongan tukirangan muodosti amerikkalaiskolmikko. Haiden Palmer teki 23 pistettä ja otti 15 levypalloa. Chelsea Waters upotti 20 pistettä jakoi viisi syöttöä. Myös Gabriela Bronson kirjautti tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Vierasjoukkueen Erica Covile tilastoi 21 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Roosa Kosonen heitti hyvällä prosentilla 17 pistettä.

- Catz on tosi hyvä joukkue. Muutaman pelaajan puuttumisesta huolimatta, joukkue pelasi tänään erinomaisesti. Meillä takkuileva heittopeli johti ajoittain erikoisiin valintoihin ja tilankäyttöön, Hongan Kimmo Kujansivu sanoi.

Ottelutilasto

Vimpelin Veto yllätti Alun

Päivän suurin yllätys nähtiin Forssassa, missä Vimpelin Veto haki vieraspisteet 74-65. Joukkue katkaisi samalla viiden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Vive tuli peliin pirteästi ja otti johtoaseman heti ensimmäisellä jaksolla 22-8. Suurimmillaan ero kävi jo 20 pisteessä. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen 33-21.

Toinen puoliaika oli tasaisempi, mutta ViVe pelasi varmasti ja voitti ottelun 74-65. Vimpelin aloitusviisikko oli iskussa ja vastasi 72 pisteestä. Voitto oli joukkueellle iso, sillä se kasvatti eron viimeisellä sijalla olevaan HyPoon 4 pisteeseen.

- Pelattiin tänään ehkä kauden paras peli. Heitettiin hyvin ja saatiin paljon koriin johtaneita syöttöjä. Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä esitys joukkueelta, vieraiden päävalmentaja Jarkko Havu kertasi.

Amy Griffin Upotti ottelun isoimman pistemäärän 23 pisteellä. Jamee Swan kirjautti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 11 levypallolla. Riikka Kujala heitti 14 pistettä. Kotijoukkueen Anni Mäkitalo teki 18 pistettä. Taru Tuukkasen tilastoihin kirjattiin 12 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kuusi syöttöä.

Ei oltu tänään tarpeeksi keskittyneitä. Se näkyi mm. menetyksinä päivän pelissä, Alun Risto-Matti Rousku sanoi.

Ottelutilasto

EBT tyly vieras

Päivän viimeisessä pelissä EBT vieraili Munkkiniemessä ToPon vieraana. . Espoolaisjoukkue matkasi pisteiden kanssa kotiin, kun se voitti 90-68

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Puoliajalle mentiin tasatilanteesta 37-37. 

Toisella puoliajalla EBT karkasi kotijoukkueelta. Kolmannen neljänneksen joukkue voitti kahdeksalla pisteellä. Viimeisellä neljänneksellä Espoo Basket Team varmisti voiton voittamalla neljänneksen 26-12.EBT sai huomattavasti enemmän apuja penkiltä kuin kotijoukkue. ToPon penkki teki ottelussa vain neljä pistettä, kun EBTn penkki teki 21 pistettä.

Carly Boag hallitsi ottelussa korin alustaa. Hän teki 25 pistettä ja keräsi kunnitettavat 22 levypalloa, mikä oli melkein puolet koko joukkueen levypalloista. Hannah Little heitti 20 pistettä. ToPon Alex Louin pussitti ottelussa 24 pistettä. Laura Juhola pelasi myös hyvän pelin ja teki 17 pistettä.

Ottelutilasto


 

 
29.6.2020 08:32 NCAA

PeKan Latifa Amzil siirtyy Yhdysvaltoihin Cisco Collegeen

Päättyneellä naisten Korisliiga-kaudella Peli-Karhuja edustanut Latifa Amzil, 20, siirtyy Yhdysvaltoihin Cisco Collegeen.

26.6.2020 19:09 Naisten Korisliiga

Mika Haakana aloittaa jo yhdennentoista kautensa Catzin päävalmentajana

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalainen Catz on kiinnittänyt edustusjoukkueensa päävalmentajaksi Mika Haakanan, jolle tuleva kausi on yhdestoista joukkueen luotsina.

24.6.2020 09:04 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga 2019: Peli-Karhut trillerisarjassa toiseen perättäiseen

Saatuaan äitiyslomalta palanneen Lena Reshetkon takaisin vahvuuteensa oli Catz lähellä nousta Naisten Korisliigan mestarin valtaistuimelle kahden välikauden jälkeen. Hallitseva mestari Peli-Karhut pakotti kuitenkin sinnikkään haastajansa seinää vasten ja varmisti mestaruutensa vieraskentällä toisena keväänä peräkkäin.

17.6.2020 11:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2018: Peli-Karhuille tahtomestaruus viidessä pelissä

Luovutettuaan edellisenä keväänä Naisten Korisliigan mestarin valtikan Hyvinkään Pontevalle palasi Catz kauteen 2017-18 revanssi mielessään ja veikin runkosarjan nimiinsä suvereenisti. Finaaleissa kissalauma jäi kuitenkin kakkoseksi henki päällä pelanneiden Peli-Karhujen rinnalla, kun kotkalaiset tyylittelivät viidennen osaottelun nimiinsä tahdolla ja taidolla.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2020 12:07 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus jatkaa Hongassa

Tapiolan Honka on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran oman kasvatin ja kapteenina naisten Korisliiga-joukkueessa toimineen Alexandra Ailuksen kanssa.

12.6.2020 11:41 Naisten Korisliiga

Elli Heikkilä ja Erika Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Kotkalaisseura on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset seuran omien kasvattien Elli Heikkilän ja Erika Mäkelän kanssa.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

10.6.2020 11:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2017: Hyvinkään Ponteva kuilun partaalta ensimmäiseen mestaruuteen

Kevään 2017 finaaleihin lähdettäessä oli varmaa, että mestari tulisi vaihtumaan, kun viisi perättäistä kultaa voittanut Catz tipahti välierissä. Espoo United kuittasi finaalien kaksi ensimmäistä osaotteluvoittoa nimiinsä, mutta Hyvinkään Ponteva ryhdistäytyi ja rynni Taru Tuukkanen johtohahmonaan kolmen perättäisen voiton myötä ensimmäiseen mestaruuteensa.

5.6.2020 09:51 Naisten Korisliiga

Meral Bedretdin: Minun valmentajani

Meral Bedretdin, 27, on kulkenut pitkän matkan Lauttasaaresta, Espoon, Tampereen ja Hyvinkään kautta Forssaan. Väliin on mahtunut myös Brysseliä ja Montpellieriä. Valmentajia on mahtunut matkalle reilusti, mutta kuusi nousee kaikkein merkittävimmiksi.

3.6.2020 10:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2016: Haastaja-HyPo väläyttelee, Catz viidenteen perättäiseen

Naisten Korisliigan kärkikahinoihin ilmestyi keväällä 2016 uusi nimi, kun kokeneiden suomalaispelaajien kannattelema Hyvinkään Ponteva kohosi runkosarjan kakkossijalle. Finaaleissa tanssittiin kuitenkin vanhaa tuttua säveltä, kun rautaisella rutiinilla varustettu Catz luuti hyvinkääläiset tieltään viidenteen perättäiseen mestaruuteensa.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

1.6.2020 08:16 Naisten Korisliiga

Aleksi Suominen nousee FoA:n päävalmentajaksi

Viime kaudella naisten Korisliigassa Forssan Alun kakkosvalmentaja toiminut Aleksi Suominen, 34, on joukkueen uusi päävalmentaja.

31.5.2020 15:57 Naisten Korisliiga

Sarah Toeaina Kouvottarien sisäpelaajaksi

Kouvottaret on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen yhdysvaltalaisen sisäpelaaja Sarah Toeainan kanssa. 185-senttinen Toeaina on aiemmin pelannut ammattilaisena Iso-Britanniassa ja Ruotsissa. Roberta Björnman (1+1) jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella.

29.5.2020 08:23 Naisten Korisliiga

Mika Hartonen Kouvottarien päävalmentajan paikalta PeKan kakkosvalmentajaksi

Viimeiset neljä kautta Kouvottarien naisten Korisliiga-joukkuetta valmentanut Mika Hartonen siirtyy Peli-Karhujen valmennukseen Roope Mäkelän aisapariksi.

27.5.2020 11:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2015: Suvereenille Catzille neljäs perättäinen

Vain kaksi tappiota runkosarjakauden aikana, 3-0-voitto Hongasta puolivälierissä, 3-0-voitto Peli-Karhuista välierissä ja Äänekosken Huima nurin finaaleissa voitoin 3-0. Lappeenrannan Catzin neljäs perättäinen mestaruus keväällä 2015 oli sanakirjaesimerkki suvereniteetista ja silkasta ylivoimasta, jolla Catz hallitsi Naisten Korisliigaa 2010-luvulla.

25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

Näytä lisää vastaavia