Vimpelin Veto kärsi kirvelevän tappion Hyvinkään Pontevalle – voittoihin myös EBT sekä PeKa

2.3.2019 20:15 Vimpelin Veto oli pitkään kiinni voitossa ja sarjapisteissä, mutta ottelun loppuhetkillä sarjakärki Ponteva todisti olevansa niukasti kovempi luvuin 92-87 (42-43). Kovaa taistelu käytiin myös EBT:n sekä Catzin välillä, kun espoolaiset pitivät sarjapisteet kotonaan vain neljän pisteen erolla. PeKa piti puolestaan vieraissa Forssan Alun takanaan monivaiheisen ottelun päättyessä luvuin 96-82 (50-33).

Randi Brown oli Vimpelissä tyly emäntä tykittämällä 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Vimpelin Veto koki kotihallissaan äärettömän kirvelevän tappion sarjakärki Hyvinkään Pontevalle. Kiihkeän jännitysnäytelmän voitto ratkottiin vasta lopun kymmensekunttisilla, mutta lopulta Ponteva oli piirun verran parempi korieroin 92-87 (42-43). Vedolla on jäljellä enää kaksi runkosarjaottelua ja tappio tarkoitti käytännössä sitä, että joukkue joutuu pelaamaan selkä seinää vasten ensi lauantaina Tapiolan Honkaa vastaan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Vedon hurja sinnikkyys ja lataus näkyi joukkueen otteissa läpi pelin. Toisen neljänneksen alussa Ponteva tehtailii Jessica Januaryn johdatuksella yhdeksän pistettä yhteen soittoon Vedon tuskaillessa omien ohiheittojensa kanssa. Tässäkään vaiheessa ei kotijoukkueen usko silti loppunut, päinvastoin. Aikalisän jälkeen oli vimpeliläisten vuoro näyttää osaamistaan seitsemän korin pisteputkella, eikä sarjakärki saanut pitkään nauttia etumatkastaan.

Viimeiselle ja ratkaisevalle neljännekselle Veto pääsi niukasta kahden pisteen etumatkasta. Januaryn kova kolmonen heti jakson alussa laittoi Vedon heti kuitenkin takaa-ajajaksi, vaikka ottelun kohtaloa ei tässä vaiheessa vielä ratkaistu. Lopun alkua oli näkyvissä vasta, kun summerin soittoon oli jäljellä enää kolme minuuttia.

ViVe päästi Pontevan koritykki Randi Brownin ottamaan oma lempiheittonsa, ja tilaisuutensa Brown myös käyttikin. Brownin kolmosta säesti heti perään Taru Tuukkasen (12/13) kahden pisteen hyppyheitto. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsi päälle vielä Brownin onnistuneet vapaaheitot hetkeä myöhemmin, ja kuin varkain ero oli venähtänyt jo kahdeksaan pisteeseen. Veto kampesi itseään vielä parhaansa mukaan takaisin peliin, mutta tällä kertaa joukkueen hieno kamppailu ei saanut arvoistaan päätöstä Brownin iskiessä vielä korin pohjaan 14 sekuntia ennen päätöstä.

Paljoa ei Vimpelin Veto tilastoissa hävinnyt sarjakärjelle. Koriin johtavia syöttöjä Ponteva jakeli hiukan enemmän joukkueensa kesken, mutta selkeä ero muodostui myös kolmen sekunnin alueelta tehdyistä pisteistä. Veto nikkaroi tästä 28 pistettä, mutta HyPo sai tykittää peräti 52 pistettä.  

HyPon joukkueen kuumakätisin oli alusta asti Brown (29/6/4s), joka myös tehtaili joukkueen korkeimmat teholukeman. Kovaa tulosta aikaiseksi saivat myös Jessica January (17/11) sekä Alexis Montgomery (18/5).

Alusta astiin voitonnälkäisenä peliin tuli Vedon kokoonpanosta Donnaizha Fountain, joka lätki tulostauluun 31 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Tuttu kaksikko säesti Fountainia, kun  Alisia Jenkins (19/16) ja Amy Griffinin (20/6) hoitivat omat tonttinsa mallikkaasti.

Ottelutilastot

Espoo Basket Team piti täpärästi pintansa Catzia vastaan

Espoo Basket Team kohosi sarjataulukossa samalle sijalle Kouvottarien ja Catzin kanssa, kun se voitti kissalauman trilleriottelun päätteeksi numeroin 64-60 (32-23). Joukkueet ovat nyt kohdanneet runkosarjassa kaiken kaikkiaan kolme kertaa. Voiton myötä EBT otti niskalenkin joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista, sillä espoolaiset ovat napanneet voiton lappeenrantalaisista nyt kahdesti.

EBT istahti kuskin paikalle jo avausneljänneksellä, josta hyvä vire jatkui toiseen jaksoon asti. Puoliajalle lähdettäessä kotijoukkue oli pinkaissut jo lupaavaan yhdeksän pisteen etumatkalle. Kolmanteen neljännekseen kissat tulivat jo selvästi sisuuntuneina. Petra Noposen keskelle osunut kolmen pisteen heitto innosti muutkin joukkueesta pistetalkoisiin, josta seurauksena oli joukkueen yhdeksän pisteen putki, mikä toi joukkueet jo tasoihin. Loppujakson rasitteena vierasjoukkueella olivat hyvästä alusta huolimatta ohiheitot sekä huonot syötöt, mitkä tarjosivat kuskin paikan jälleen EBT:n leiriin.

Viimeinen neljännes sujui jälleen hyvin pitkälle edellisensä kaltaisesti: Catz kuroi vimmatusti eroa umpeen, mutta EBT piti päänsä eikä laskenut takaa tulevaa vierasjoukkuetta ohi. Kotijoukkue onnistui omissa tärkeissä heitoissaan loppuhetkillä kissojen heittäessä ohi. Valencia McFarlandin loppusekunnin kolmonen oli lopulta enää vain numeroiden kaunistelua sarjapisteiden jäädessä Espooseen.

Lappeenrannan Catzilla oli suuria vaikeuksia vastata EBT:n laadukkaaseen levypallopelaamiseen. Irtopallot menivät enemmissä määrin kotijoukkueen käsiin ja pelkistä hyökkäyslevypalloista joukkue nikkaroi 28 pistettä Catzin neljää vastaan. Ottelun pisteet tykitettiin lähinnä kaukoheitoista, mutta hieman paremmin onnistuivat espoolaiset kolmen sekunnin alueen sisäpuolelta: Catz tykitti näiltä main kymmenen pistettä, kun taas EBT viimeisteli 28 pistettä.

Ottelun ainoan tupla-tuplan latoi Kamilah Jackson (13/18). Mainion ottelun pelasi myös nuori Sanni Tuomisto, joka säkitti 18 pistettä ja repi seitsemän levypalloa.

Catz joutui ottelussa jälleen samaan murheelliseen asemaan, kuin monesti aiemminkin kauden aikana. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat Aleighsa Welch sekä Curtyce Knox, mikä pakotti kissat operoimaan jälleen vajaalukuisena. Pisteiden tehtailu jäi ottelussa melko pitkälti Valencia McFarlandin (21/7/5s) ja Elena Reshetkon varaan (18/8).

Ottelutilastot

Peli-Karhujen ensimmäinen puoliaika oli liikaa Forssan Alulle

Forssan Alku ei onnistunut selättämään sarjassa toisena olevaa Peli-Karhuja kotihallissaan pelin päättyessä lukemin 96-82 (50-33). PeKa pääsi näin ollen petailemaan asemiaan sarjan toisella tilalla, vaikka ero ykkösenä olevaan Pontevaan pysyykin samana sarjaykkösen lihotettua pistetiliään niin ikää tänään.

Peli-karhut aloitti ottelun hurjalla intensiteetillä ja latoi tauluun jo avausjakson päätteeksi 28 pistettä. Toisen jakson aikana Forssan Alku putosi kyydistä kuin eno veneestä vierasjoukkueen jatkaessa hurjaa tykitystään. Puoliajan tauolle mentäessä ero oli kasvanut jo 17 pisteeseen.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä pelattu. Kolmanteen jaksoon Alku tuli kuin uutena joukkueena. Kotijoukkue onnistui tyrehdyttämään kotkalaisten hyökkäyspeliä, mutta myös tehtailemaan pisteitä kuin viimeistä päivää jakson mennessä forssalaisille 27-15.

PeKan etumatka oli sulanut päätösneljännekseen lähdettäessä enää vain viiteen pisteeseen. Forssan Alku teki vimmaisesti sen mitä pystyi, mutta vierasjoukkue ei enää luopunut johtajan paikastaan kuittaamalla aina takaisin omassa päädyssään. Kiivasluonteinen kamppailu tuotti loppuminuuteilla molemmille lopulta myös virhevaikeuksia: ensin suihkuun komennettiin Hanna Vapamaa, mutta hetken päästä saman kohtalon koki myös Brittany Starling. Kun summerin soittoon oli enää minuutti, oli PeKa päässyt taas jo 14 pisteen johtoon, eikä Alun hurja kiritaistelu kestänyt enää aivan pelin loppuvaiheille asti.

Peli-Karhujen pistekuningatar oli Brooke McCarty (28/5s), joka heitti kuudesta kolmosestaan peräti neljä pohjaan. Laadukasta työskentelyään joukkueen hyväksi jatkoivat myös Brittany Starling (19/11/4s) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (15/6/9s).

Kovaa uhrautumista ja taistelutahtoa esitti Forssan Alun joukkueesta tehotykki Mia Loyd (24/11/4s). Loydia säestivät Emily Kinneston (15/6/5s) sekä Ella Salminen (13/5).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan runkosarjaottelut jatkuvat lauantaina 9.3. viiden ottelun voimin. Klo 14.00 Catz emännöi Forssan Alkua ja tunnin päästä pallo nousee ilmaan Kotkassa, jossa Peli-Karhut kohtaa Kouvottaret (Elisa Viihde). Klo 17.00 on tarjolla kaksi ottelua:  Hyvinkään Ponteva testaa voimiaan Espoo Basket Teamia vastaan ja Vimpelin Veto matkustaa Tapiolan Hongan vieraaksi. Päivän viimeisessä ottelussa klo 18.00 Torpan Pojat mittelöi HBA:n kanssa.
 

 
14.3.2019 21:01 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi runkosarjan toisen sijan – HBA tappion myötä sarjan kahdeksas

HBA:n viimeisessä runkosarjan kotiottelussa nähtiin vauhdikasta ja urheilullista koripalloa Peli-Karhujen vieraillessa Mäkelänrinteellä. Pisteet kotiin vei lopulta PeKa, kun ottelu sinetöitiin lukemiin 87-94 (41-52).

13.3.2019 21:24 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva varmisti murskavoitolla runkosarjan ykkössijan – EBT Espoon paikalliskamppailun voittoon

Hyvinkään Ponteva kaatoi Forssan Alun vieraissa murskalukemilla ja varmisti samalla myös runkosarjan voiton. Espoo Basket Team jatkoi puolestaan hyvää virettään ja selätti paikalliskamppailussa kotikentällään tiukan väännön päätteeksi Tapiolan Hongan.

13.3.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Sara Bejedi tähtää huipulle

Sara Bejedin johdolla HBA Märsky kamppailee ensi kertaa kevään pudotuspeleissä. Ensi kaudella luvassa on puolestaan täysin uudenlaisia haasteita, kun määrätietoinen takapelaaja pääsee testaamaan kykyjään yliopiston parketeille.

9.3.2019 20:40 Pääjuttu

EBT selätti sarjakärki Hyvinkään Pontevan – Honka ja HBA varmistivat pääsynsä pudotuspeleihin

EBT nappasi kovan päänahan vieraskentällä, kun se voitti sarjakärki HyPon lukemin 86-92. Honka puolestaan vei voiton Vimpelin Vedosta ja HBA haki voiton ToPosta, mikä aiheutti Vedon putoamisen pois pudotuspeleistä. Voittoihin ylsivät kierroksella myös Kouvottaret sekä Forssan Alku.

4.3.2019 14:03 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun pelaaja on HBA:n Sara Bejedi

Helmikuun aikana Susiladies-tähti Sara Bejedi, 18, nosti kovilla suorituksillaan joukkueensa mukaan kamppailemaan pudotuspelipaikasta.

1.3.2019 21:41 Naisten Korisliiga

Torpan Poikien sinnikäs taistelu ei riittänyt – sarjanousija ulkona pudotuspeleistä

Torpan Pojat pelasi selkä seinää vasten Tapiolan Liikuntahallissa, kun panoksena oli pudotuspelipaikka, sekä myös samalla paikka naisten Korisliigassa. Tapiolan Honka osoitti kuitenkin olevansa tällä kertaa kovempi koriluvuin 65-52 (33-24). Kouvolassa puolestaan tärkeät sarjapisteet menetti Kouvottarille HBA Märsky ottelun päättyessä selvällä erolla 83-64 (38-35).

23.2.2019 20:36 Pääjuttu

Peli-Karhut vei selvän voiton EBT:stä: ”Hyökkäyspäämme toimi aivan loistavasti”

Lauantain muissa peleissä Kouvottaret päihitti monivaiheisen ottelun päätteeksi ToPon ja Catz onnistui puolestaan selättämään Vimpelin Vedon vain kolmella pisteellä. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva sen sijaan vei suvereenin voiton Hongasta Martinahallissa.

22.2.2019 20:33 Pääjuttu

HBA jatkaa kamppailua pudotuspelipaikasta – Forssan Alku kaatui ensi kertaa kauden aikana

HBA:n toiveet pudotuspelipaikasta pysyvät yhä hengissä, kun kotikentällä kaatui rymisten sarjan kuudentena oleva Forssan Alku.

20.2.2019 20:53 Naisten Korisliiga

Catzin hurja loppukiri oli liikaa – Kouvottaret romahti kahdella viimeisellä jaksolla

Kotijoukkue Kouvottaret oli vielä puoliaikaan asti hyvin kiinni voitonkannassa, mutta vierasjoukkueen loppujaksojen hurja ryöpytys suisti kouvolalaisten pelin raiteiltaan.

20.2.2019 16:39 Susiladies

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

18.2.2019 15:19 Naisten Korisliiga

Kouvottarien Taeler Deer: ”Me olemme valmiita pudotuspeleihin”

Kouvottarien takakentän sensaatio Taeler Deer, 22, on kulkenut kivikkoisen ja sinnikkään tien yliopistosta ammattilaispelaajaksi naisten Korisliigaan. Kova harjoittelu tuotti lopulta tulosta, ja nyt nuori pelintekijä elää unelmaansa todeksi.

16.2.2019 17:28 Naisten Korisliiga

ToPon haaveet pudotuspeleistä karkaavat – Vimpelin Veto kesti kotihallissaan

Vimpelin Liikuntahallissa käytiin tärkeä kamppailu sarjapisteistä pudotuspelejä silmällä pitäen. Vierasjoukkue Torpan Pojat oli pitkään kiinni voitossa, mutta Vedon viimeisen jakson rynnistys katkaisi sarjanousijan selän sarjapisteiden jäädessä Vimpeliin.

13.2.2019 22:08 Naisten Korisliiga

Forssan Alku katkaisi Kouvottarien voittoputken

Keskiviikon muissa peleissä Espoo Basket Team onnistui selättämään vain täpärästi HBA:n kahden pisteen erolla. Sarjakärjet Hyvinkään Ponteva sekä Peli-Karhut sen sijaan ottivat selkeät voitot omissa otteluissaan.

12.2.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Catz taisteli pisteen voiton Hongasta jatkoajan päätteeksi

Tapiolan Hongan ja Lappeenrannan Catzin kauden kolmas kohtaaminen päättyi jatkoajan päätteeksi vierasjoukkueen voitonjuhliin.

9.2.2019 20:37 Naisten Korisliiga

Honka kaatoi PeKan ja nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoiton: "Tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä"

Naisten Korisliigan päivän muissa peleissä ToPo katkaisi tappiokirteensä Alkua vastaan ja HyPo puolestaan kasvatti etumatkaansa nappaamalla sarjapisteet Catzia vastaan käydyssä ottelussa. Kouvottaret jatkoi voitokasta matkaansa kaatamalla Espoo Basket Teamin kotiareenallaan.

7.2.2019 19:40 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa Vimpelin Vetoa vastaan

HBA Märsky katkaisi Mäkelänrinteellä oman tappioputkensa selvän voiton päätteeksi luvuin 85-62. Vimpelin Vedon tappiokierre puolestaan kasvoi häviön ollessa joukkueelle neljäs peräjälkeen.

6.2.2019 21:01 Naisten Korisliiga

Elena Reshetko todisti kuntoaan Honkaa vastaan – Catzin voittokulku jatkuu

Elena Reshetko latoi tauluun ottelun suurimman pistesaaliin, ja johdatti Catzin kotivoittoon Honkaa vastaan numeroin 75-62.

4.2.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi on valittu Kouvottarien Taeler Deer

Pelintekijän tontilla operoiva Taeler Deer (165/22) on aloittanut ensimmäisen ammattilaiskautensa varsin mallikkaasti.

2.2.2019 19:19 Naisten Korisliiga

Lotta Eräkangas ratkaisi trillerin voiton EBT:lle - Forssan Alulle pettymys kolmannen kerran

Sarjan kärkitaistossa Peli-Karhut nujersi sarjan ykköstilaa pitävän Hyvinkään Pontevan reilusti lukemin 75-97. Honka puolestaan aiheutti HBA:lle viidennen peräkkäisen tappion ja Kouvottaret nappasivat viidennen peräkkäisen voittonsa Vimpelin Vetoa vastaan. Catz esiintyi ensi kertaa laajennetulla rosterillaan voittaen Torpan Pojat.

31.1.2019 22:09 Naisten Korisliiga

Hyvävireinen Kouvottaret nappasi neljännen peräkkäisen voiton

Torstain myöhäisillan ainoassa ottelussa Kouvottaret eivät antaneet HBA:lle mahdollisuutta voittoon ottelun päättyessä 52-87. Kouvottarille voitto oli jo neljäs putkeen.

Näytä lisää vastaavia