Vimpelin Veto kärsi kirvelevän tappion Hyvinkään Pontevalle – voittoihin myös EBT sekä PeKa

2.3.2019 20:15 Vimpelin Veto oli pitkään kiinni voitossa ja sarjapisteissä, mutta ottelun loppuhetkillä sarjakärki Ponteva todisti olevansa niukasti kovempi luvuin 92-87 (42-43). Kovaa taistelu käytiin myös EBT:n sekä Catzin välillä, kun espoolaiset pitivät sarjapisteet kotonaan vain neljän pisteen erolla. PeKa piti puolestaan vieraissa Forssan Alun takanaan monivaiheisen ottelun päättyessä luvuin 96-82 (50-33).

Randi Brown oli Vimpelissä tyly emäntä tykittämällä 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Vimpelin Veto koki kotihallissaan äärettömän kirvelevän tappion sarjakärki Hyvinkään Pontevalle. Kiihkeän jännitysnäytelmän voitto ratkottiin vasta lopun kymmensekunttisilla, mutta lopulta Ponteva oli piirun verran parempi korieroin 92-87 (42-43). Vedolla on jäljellä enää kaksi runkosarjaottelua ja tappio tarkoitti käytännössä sitä, että joukkue joutuu pelaamaan selkä seinää vasten ensi lauantaina Tapiolan Honkaa vastaan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Vedon hurja sinnikkyys ja lataus näkyi joukkueen otteissa läpi pelin. Toisen neljänneksen alussa Ponteva tehtailii Jessica Januaryn johdatuksella yhdeksän pistettä yhteen soittoon Vedon tuskaillessa omien ohiheittojensa kanssa. Tässäkään vaiheessa ei kotijoukkueen usko silti loppunut, päinvastoin. Aikalisän jälkeen oli vimpeliläisten vuoro näyttää osaamistaan seitsemän korin pisteputkella, eikä sarjakärki saanut pitkään nauttia etumatkastaan.

Viimeiselle ja ratkaisevalle neljännekselle Veto pääsi niukasta kahden pisteen etumatkasta. Januaryn kova kolmonen heti jakson alussa laittoi Vedon heti kuitenkin takaa-ajajaksi, vaikka ottelun kohtaloa ei tässä vaiheessa vielä ratkaistu. Lopun alkua oli näkyvissä vasta, kun summerin soittoon oli jäljellä enää kolme minuuttia.

ViVe päästi Pontevan koritykki Randi Brownin ottamaan oma lempiheittonsa, ja tilaisuutensa Brown myös käyttikin. Brownin kolmosta säesti heti perään Taru Tuukkasen (12/13) kahden pisteen hyppyheitto. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsi päälle vielä Brownin onnistuneet vapaaheitot hetkeä myöhemmin, ja kuin varkain ero oli venähtänyt jo kahdeksaan pisteeseen. Veto kampesi itseään vielä parhaansa mukaan takaisin peliin, mutta tällä kertaa joukkueen hieno kamppailu ei saanut arvoistaan päätöstä Brownin iskiessä vielä korin pohjaan 14 sekuntia ennen päätöstä.

Paljoa ei Vimpelin Veto tilastoissa hävinnyt sarjakärjelle. Koriin johtavia syöttöjä Ponteva jakeli hiukan enemmän joukkueensa kesken, mutta selkeä ero muodostui myös kolmen sekunnin alueelta tehdyistä pisteistä. Veto nikkaroi tästä 28 pistettä, mutta HyPo sai tykittää peräti 52 pistettä.  

HyPon joukkueen kuumakätisin oli alusta asti Brown (29/6/4s), joka myös tehtaili joukkueen korkeimmat teholukeman. Kovaa tulosta aikaiseksi saivat myös Jessica January (17/11) sekä Alexis Montgomery (18/5).

Alusta astiin voitonnälkäisenä peliin tuli Vedon kokoonpanosta Donnaizha Fountain, joka lätki tulostauluun 31 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Tuttu kaksikko säesti Fountainia, kun  Alisia Jenkins (19/16) ja Amy Griffinin (20/6) hoitivat omat tonttinsa mallikkaasti.

Ottelutilastot

Espoo Basket Team piti täpärästi pintansa Catzia vastaan

Espoo Basket Team kohosi sarjataulukossa samalle sijalle Kouvottarien ja Catzin kanssa, kun se voitti kissalauman trilleriottelun päätteeksi numeroin 64-60 (32-23). Joukkueet ovat nyt kohdanneet runkosarjassa kaiken kaikkiaan kolme kertaa. Voiton myötä EBT otti niskalenkin joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista, sillä espoolaiset ovat napanneet voiton lappeenrantalaisista nyt kahdesti.

EBT istahti kuskin paikalle jo avausneljänneksellä, josta hyvä vire jatkui toiseen jaksoon asti. Puoliajalle lähdettäessä kotijoukkue oli pinkaissut jo lupaavaan yhdeksän pisteen etumatkalle. Kolmanteen neljännekseen kissat tulivat jo selvästi sisuuntuneina. Petra Noposen keskelle osunut kolmen pisteen heitto innosti muutkin joukkueesta pistetalkoisiin, josta seurauksena oli joukkueen yhdeksän pisteen putki, mikä toi joukkueet jo tasoihin. Loppujakson rasitteena vierasjoukkueella olivat hyvästä alusta huolimatta ohiheitot sekä huonot syötöt, mitkä tarjosivat kuskin paikan jälleen EBT:n leiriin.

Viimeinen neljännes sujui jälleen hyvin pitkälle edellisensä kaltaisesti: Catz kuroi vimmatusti eroa umpeen, mutta EBT piti päänsä eikä laskenut takaa tulevaa vierasjoukkuetta ohi. Kotijoukkue onnistui omissa tärkeissä heitoissaan loppuhetkillä kissojen heittäessä ohi. Valencia McFarlandin loppusekunnin kolmonen oli lopulta enää vain numeroiden kaunistelua sarjapisteiden jäädessä Espooseen.

Lappeenrannan Catzilla oli suuria vaikeuksia vastata EBT:n laadukkaaseen levypallopelaamiseen. Irtopallot menivät enemmissä määrin kotijoukkueen käsiin ja pelkistä hyökkäyslevypalloista joukkue nikkaroi 28 pistettä Catzin neljää vastaan. Ottelun pisteet tykitettiin lähinnä kaukoheitoista, mutta hieman paremmin onnistuivat espoolaiset kolmen sekunnin alueen sisäpuolelta: Catz tykitti näiltä main kymmenen pistettä, kun taas EBT viimeisteli 28 pistettä.

Ottelun ainoan tupla-tuplan latoi Kamilah Jackson (13/18). Mainion ottelun pelasi myös nuori Sanni Tuomisto, joka säkitti 18 pistettä ja repi seitsemän levypalloa.

Catz joutui ottelussa jälleen samaan murheelliseen asemaan, kuin monesti aiemminkin kauden aikana. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat Aleighsa Welch sekä Curtyce Knox, mikä pakotti kissat operoimaan jälleen vajaalukuisena. Pisteiden tehtailu jäi ottelussa melko pitkälti Valencia McFarlandin (21/7/5s) ja Elena Reshetkon varaan (18/8).

Ottelutilastot

Peli-Karhujen ensimmäinen puoliaika oli liikaa Forssan Alulle

Forssan Alku ei onnistunut selättämään sarjassa toisena olevaa Peli-Karhuja kotihallissaan pelin päättyessä lukemin 96-82 (50-33). PeKa pääsi näin ollen petailemaan asemiaan sarjan toisella tilalla, vaikka ero ykkösenä olevaan Pontevaan pysyykin samana sarjaykkösen lihotettua pistetiliään niin ikää tänään.

Peli-karhut aloitti ottelun hurjalla intensiteetillä ja latoi tauluun jo avausjakson päätteeksi 28 pistettä. Toisen jakson aikana Forssan Alku putosi kyydistä kuin eno veneestä vierasjoukkueen jatkaessa hurjaa tykitystään. Puoliajan tauolle mentäessä ero oli kasvanut jo 17 pisteeseen.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä pelattu. Kolmanteen jaksoon Alku tuli kuin uutena joukkueena. Kotijoukkue onnistui tyrehdyttämään kotkalaisten hyökkäyspeliä, mutta myös tehtailemaan pisteitä kuin viimeistä päivää jakson mennessä forssalaisille 27-15.

PeKan etumatka oli sulanut päätösneljännekseen lähdettäessä enää vain viiteen pisteeseen. Forssan Alku teki vimmaisesti sen mitä pystyi, mutta vierasjoukkue ei enää luopunut johtajan paikastaan kuittaamalla aina takaisin omassa päädyssään. Kiivasluonteinen kamppailu tuotti loppuminuuteilla molemmille lopulta myös virhevaikeuksia: ensin suihkuun komennettiin Hanna Vapamaa, mutta hetken päästä saman kohtalon koki myös Brittany Starling. Kun summerin soittoon oli enää minuutti, oli PeKa päässyt taas jo 14 pisteen johtoon, eikä Alun hurja kiritaistelu kestänyt enää aivan pelin loppuvaiheille asti.

Peli-Karhujen pistekuningatar oli Brooke McCarty (28/5s), joka heitti kuudesta kolmosestaan peräti neljä pohjaan. Laadukasta työskentelyään joukkueen hyväksi jatkoivat myös Brittany Starling (19/11/4s) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (15/6/9s).

Kovaa uhrautumista ja taistelutahtoa esitti Forssan Alun joukkueesta tehotykki Mia Loyd (24/11/4s). Loydia säestivät Emily Kinneston (15/6/5s) sekä Ella Salminen (13/5).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan runkosarjaottelut jatkuvat lauantaina 9.3. viiden ottelun voimin. Klo 14.00 Catz emännöi Forssan Alkua ja tunnin päästä pallo nousee ilmaan Kotkassa, jossa Peli-Karhut kohtaa Kouvottaret (Elisa Viihde). Klo 17.00 on tarjolla kaksi ottelua:  Hyvinkään Ponteva testaa voimiaan Espoo Basket Teamia vastaan ja Vimpelin Veto matkustaa Tapiolan Hongan vieraaksi. Päivän viimeisessä ottelussa klo 18.00 Torpan Pojat mittelöi HBA:n kanssa.
 

 
11.9.2019 12:49 Naisten Korisliiga

Natalie Day palaa Catziin, myös joukkueen valmennus täydentyi

Lappeenrannan Catz kiinnitti kolmannen amerikkalaispelaajan rosteriinsa, kun joukkueessa toissakaudella tehokkaasti esiintynyt 29-vuotias Natalie Day allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen seuran kanssa.

28.8.2019 19:41 Naisten Korisliiga

Amy Griffin palaa Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen 2019-20 valmistautuva Vimpelin Veto saa riveihinsä tutun vahvistuksen, kun viime kaudella joukkueessa tehokkaasti esiintynyt 183-senttinen, 23-vuotias Amy Griffin palaa ryhmään.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

18.7.2019 08:57 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tähtipelaaja Lena Reshetko siirtyy Peli-Karhuihin

Viimeiset 14 kautta naisten Korisliigassa Lappeenrannan Catzia edustanut Lena Reshetko on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin PeKan kanssa.

11.7.2019 12:27 Naisten Korisliiga

Mika Haakana vuoden jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin päävalmentajana viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin saavuttanut Mika Haakana jatkaa päävalmentajana nyt jo kymmenettä kautta lappeenrantalaisjoukkueessa

8.7.2019 08:12 Naisten Korisliiga

Camille Zimmermanille jatkosopimus Kouvottariin

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Kouvottaret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

5.7.2019 10:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

3.7.2019 12:44 Naisten Korisliiga

Hartonen jatkaa Kouvottarien penkin päässä – tukku runkopelaajia jatkosopimukseen

Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

2.7.2019 08:39 Pääjuttu

Petra Noponen Forssan Alkuun – Vuoden tulokas Ella Salminen jatkaa

Tehokkaana kaukoheittäjänä tunnettu Noponen pelasi viime kaudella SM-hopeaa voittaneessa Catzissa. Vuoden tulokas -palkinnon päättyneellä kaudella voittanut Ella Salminen jatkaa Forssassa.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

Näytä lisää vastaavia