ViVe sai toisen voittonsa – HyPon epäonni sen sijaan ei suostu kääntymään

30.11.2019 20:55 Naisten Korisliigassa illan voittajia olivat Catz Lappeenranta, Vimpelin Veto, Forssan Alku ja Tapiolan Honka.

Abria Trice (27/13/5) oli illan onnistuja, kun Vimpelin Veto haki kauden toisen voittonsa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Catz Lappeenranta näytti HBA-Märskylle kaapin paikan Erica Covilen johdolla. Covile rekisteröi 21 pistettä ja 14 levypalloa, kun vierasmatkalla ollut Catz sinetöi ottelun loppunumeroiksi 51–73.

– Aloitimme pehmeästi, mutta puoliajalla saimme energiaa kerättyä ja pelimme parani. Pyrimme puolustamaan HBA:n numeroa 30 fyysisesti ja ottamaan häneltä tilaa pois, ja onnistuimme siinä, Covile kertoo.

HBA:n numerolla 30 viitataan sentteri Awak Kuieriin, joka jäi ottelussa 15 pisteeseen ja kahdeksaan levypalloon, mikä on hänelle tavanomaista vähemmän. Kuierin keskiarvot näissä kategorioissa ovat nimittäin 22 ja 11,8.

– Vaikka pelin alussa puolustuksemme toimi hyvin, intensiteettiä ei ollut. Hyökkäyksessä oli vaikeaa löytää tilaa, ja se teki heittosuoritukset epävarmoiksi, Kuier kommentoi.

Ottelutilastot

 

Naisten Korisliigan toiseksi viimeiselle sijalle jämähtänyt Vimpelin Veto otti viimein toisen voittonsa, kun Torpan Pojat taipui kotikentällään 64–71. Joukkueen ykkönen kaikissa tilastojen pääkategorioissa oli Abria Trice, jolle kertyi 27 pistettä, 13 levypalloa ja viisi syöttöä.

Häviäjäjoukkueesta parhaiten pisti kampoihin Alex Louin 19 pisteellä ja kymmenellä levypallolla, ja ToPo sai ViVen kiinni pisteissä ottelun aikana useammankin kerran, mutta loppusummerin soidessa vieraat pitivät kiinni johtoasemastaan.

Ottelutilastot

 

Sarjataulukon pohjalla 11 tappiolla ilman yhtä ainutta voittoa tarpova Hyvinkään Ponteva joutui tällä kertaa taipumaan Forssan Alulle. Forssan sentteri Taru Tuukkanen pyöritti peliä 21 pisteellä ja 15 levypallolla, ja ottelun lopputulos oli reippaalla erolla 92–68.

– Emme kyenneet yksilötasolla toteuttamaan pelisuunnitelmaamme, emmekä saaneet yksinkertaisiakaan asioita onnistumaan, toteaa HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen.

Forssan Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku laittoi oman joukkueensa menestyksensä hyvin hoidettujen perusasioiden piikkiin.

– Saimme hyvän alun otteluun, pakotimme vastustajan vaikeisiin paikkoihin, ja pääsimme hyvin juoksemaan kenttää, Rousku kertoo.

Ottelutilastot

 

Tapiolan Honka kamppaili itselleen kotivoiton tiukassa ottelussa Espoo Basket Teamia vastaan. 78–71 päättyneessä ottelussa eniten pisteitä tekivät Hongan Haiden Palmer 30:llä ja EBT:n Hannah Little 21:llä.

Joukkueet kilpailivat tasaväkisesti ottelun alusta loppuun, mutta hävinneen EBT:n päävalmentaja Niko Hellman koki, että ero puolustuspäässä ratkaisi lopulta voiton.

– Usein näillä heittomäärillä voittaa, mutta nyt Hongan puolustaminen oli niin paljon laadukkaampaa kuin meidän, että vähemmilläkin heittomäärillä sai enemmän pisteitä aikaiseksi, Hellman kommentoi.

Ottelutilastot

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia