Syntynyt 1991

Uutisia henkilöstä Salla Ekström

14.12.2013 20:40 Pääjuttu

Catz Lappeenrannalle täysi tusina

Lappeenrannan Catzille ei löydy pysäyttäjää Naisten Korisliigassa. Voitettuaan Torpan Pojat 87-72 (46-39) kissalaumalla on nyt allaan 12 peliä, joista yhtä monta voittoa.

1.10.2013 15:35 Pääjuttu

Naisten Korisliigan ennakkokatsaus 1/3: Huiman tavoitteena finaalit, Riento haluaa mitalin, Kerava tähtää pudotuspeleihin

Äänekosken Huima lähtee Naisten Korisliigan kaudelle 2013/2014 tavoitteenaan kehittää pelaajat niin hyviksi joukkuepelaajiksi, että Äänekosken tie vie takaisin finaaleihin. Jukka Valpolan komennossa oleva Turun Riento tähtää mitalipeleihin ja Esa-Mäki Tulokkaan luotsaama Keravan Energia Team pisti tavoitteekseen pudotuspelit.

3.11.2012 Pääjuttu

Hurja HoNsU jyräsi Hongan

Naisten SM-sarjan lokakuun yllätysjoukkue Tapiolan Honka kärsi toisen perättäisen tappion, kun korin alla riehunut HoNsU jyräsi Hongan Jyväskylässä 77–59 (42–25). Pyhäinpäivän muissa otteluissa Lappeenrannan Catz kasvatti sarjajohtoaan lyömällä Keravan Energia Teamin, Huima nousi Riennon ohi viime hetkillä ja PeKa kasvatti BC Nokian tappioputkea.

1.10.2012 Pääjuttu

BC Nokia, HyPo ja TuRi tuovat uutta väriä naisten SM-sarjaan

Naisten SM-sarjan joukkuemäärä on noussut viime kauden kahdeksasta yhteentoista joukkueeseen kauden 2012/13 alkaessa. Nousijajoukkueina uutta väriä sarjaan tuovat BC Nokia, Hyvinkään Ponteva ja Turun Riento. Nousijat eivät pidä uuden kauden kynnyksellä kynttiläänsä vakan alla, vaan joukkueet tavoittelevat rohkeasti mukaan pudotuspeleihin.

20.6.2012

SM-sarjanousija TuRille valmentaja- ja pelaajasopimuksia

Naisten SM-sarjaan tulevaksi kaudeksi nousseen Turun Riennon edustusjoukkueen runko rakentuu vauhdilla. Seura on sopinut yhteistyön jatkosta päävalmentaja Juha Ruohosen, fysiikkavalmentaja Ossi Nikulan ja useiden pelaajien kanssa.

30.3.2012 Pääjuttu

HyPo juhlii sarjanousua kotisalissaan

Hyvinkään Ponteva päätti naisten I divisioonan finaalisarjan riemukkaaseen voittoon, kun Turun Riento kaatui kolmannessa osaottelussa Martinhallilla pistein 69–56 (23–25). Pontevan historiallisen SM-sarjapaikan varmistumista todisti Hyvinkäällä täysi kotisali.

28.3.2012 Pääjuttu

SM-sarjapaikka katkolla HyPolle perjantaina

Hyvinkään Pontevalla on mahdollisuus juhlia SM-sarjapaikkaa kotiyleisönsä edessä jo perjantaina. Kotijoukkue Turun Riento pysyi Pontevan kyydissä 15 minuuttia naisten I divisioonan finaalien toisessa osaottelussa keskiviikkona, mutta HyPo tyylitteli lopulta puolustuksellaan 40–62 (32–46)-voittoon.

16.3.2012 Pääjuttu

Capitals tasoitti otteluvoitot Lakaniemen korilla

Turun Riento haki perjantai-iltana toisen voittonsa naisten I divisioonan välierissä kukistamalla kotonaan Puhuttaret 76–63 (38–45) ja eteni voiton päähän divarifinaaleista. Toisessa välieräparissa Helmi Capitals hullaannutti kotiyleisönsä voittamalla Noora Lakaniemen haamukorilla ennakkosuosikki HyPon 65–64 (32–42).

Naisten I divisioonan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten I divisioonakausi 2011/12 lähestyy huipennustaan. Paikkansa SM-sarjassa jo varmistaneen BC Nokian lisäksi nousua korkeammalle sarjatasolle havittelevat Hyvinkään Ponteva, vantaalainen Puhuttaret, Turun Riento sekä helsinkiläinen Helmi Capitals.

11.3.2012 Pääjuttu

Naisten divarin välieräparit selvillä

BC Nokia kruunasi paikkansa naisten SM-sarjassa kaudella 2012/13 voittamalla I divisioonan päätöskierroksella EBT Akatemian kotonaan 89–39 (39–12). Toisesta SM-sarjapaikasta mittelevät ensi viikolla käynnistyvissä välierissä HyPo, Puhuttaret, TuRi ja Helmi Capitals.

Julia Salmio juhlii USA:n junior college -mestaruutta

Helsinkiläisen Sykin kasvatti Julia Salmio, 19, pääsi juhlimaan sunnuntain vastaisena yönä USA:n junior college-sarjan (NJCAA) mestaruutta. Salmion edustama North Idaho College löi NJCAA:n mestaruusottelussa Trinity Valleyn pistein 90-81(38-30).

23.12.2009 14:59 Suomalaiset ulkomailla

Nuorten maajoukkuepeluri Salla Ekström kokeilemaan siipiään yliopistokentille

Suomen nuorten maajoukkueissa 28 maaottelua pelannut Salla Ekström,18, siirtyy pelikaudella 2010-11 Atlantin toiselle puolelle. Turun Riennon kasvatti on saanut opiskelupaikan South Floridan yliopistosta (USF), jonka kovatasoinen naisjoukkue voitti WNIT-mestaruuden 2009.

12.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt Kreikka-tappion myötä kahdeksannelle sijalle

Suomi sijoittui kahdeksanneksi sunnuntaina päättyneissä 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa. Kreikka karkasi sijoitusottelussa Suomen ulottumattomiin päätösjaksolla ja voitti ottelun 63-51 (27-21). Suomen päävalmentaja Lars Ekström luonnehti kisoja "kaksijakoiseksi", mutta näkee joukkueen tulevaisuuden valoisana.

11.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt väsähtivät Bosniaa vastaan

Nousumahdollisuutensa A-divisioonaan torstain puolivälierätappion myötä menettänyt Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui tyytymään tappioon myös lauantaina. Kookas Bosnia-Hertsegovina karkasi väsyneiden suomalaisten ulottuvilta jo toisella jaksolla ja voitti ottelun 73-54 (36-21).

10.7.2009 Maaottelu

Israel tiputti 18-vuotiaat tytöt mitalipeleistä

Suomen 18-vuotiaat tytöt kohtasivat perjantaina B-divisioonan EM-kisojen puolivälierissä isäntämaa Israelin, joka kotiyleisönsä tahdittamana eteni välieriin 75-66 (48-34) voitollaan. Suomi pelaa viikonloppuna kisasijoituksesta 5.-8.

8.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt taistelivat tiensä puolivälieriin

Suomen 18-vuotiaat tytöt varmistivat paikkansa B-divisioonan EM-kisojen puolivälierissä kukistamalla ylemmän jatkosarjan viimeisessä ottelussa Romanian 67-63 (38-30). Vilja Kesänen heitti Suomelle 23 pistettä.

7.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puristivat voiton Englannista

Suomen 18-vuotiaat tytöt katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa elintärkeällä 57-53 (28-31)-voitolla Englannista Israelin Eilatissa pelattavien B-divisioonan EM-kisojen ylemmän jatkosarjan ottelussa. Englanti johti ottelua parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, mutta jäi auttamattomasti toiseksi Suomen loppuhetkien rynnistyksessä.

6.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt aloittivat EM-jatkosarjan tappiolla

Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät välipäivän jälkeen tositoimiin Israelin Eilatissa pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa. Ylemmän jatkosarjan avausottelussa Suomea vastaan marssi Unkari, jonka tehokas hyökkäyspeli riisui suomalaispuolustuksen aseista. Unkari vei ottelun 94-72 (50-42) ja jatkaa jatkolohkon kärjessä tappiottomana.

4.7.2009 Maaottelu

Synkkä jakso tiputti 18-vuotiaat tytöt Slovenian kyydistä

Suomi kärsi lauantaina toisen perättäisen tappionsa 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Israelin Eilatissa. Suomi pysytteli kisojen mitalisuosikkeihin lukeutuvan Slovenian kintereillä aina kolmannen jakson puoliväliin asti, kunnes Slovenia repäisi yhdeksän minuutin jakson nimiinsä 21-0. Slovenia vei ottelun lukemin 65-52 (31-28).

3.7.2009 Maaottelu

Portugalin etumatka liikaa 18-vuotiaille tytöille

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue suistui kymmenessä minuutissa 20 pisteen takaa-ajoasemaan EM-kisojen alkusarjan ottelussaan Portugalia vastaan. Ottelun edetessä Suomen puolustustyöskentely parani silmissä, mutta Portugalin etumatka oli aivan liian suuri kurottavaksi umpeen. Suomi hävisi ottelun 43-64 (27-40) ja tipahti alkulohkossaan kolmannelle sijalle.