Jukka Aho

191 cm / 85 kg
Syntynyt 1986


Uutisia henkilöstä Jukka Aho

25.4.2015 Pääjuttu

Märskylle koululaisten MM-hopeaa

Isokokoinen Turkki oli ensimmäisen jakson verran Suomea vahvempi poikien alle 18-vuotiaiden koululaisten MM-kilpailujen finaalissa ja voitti loppulukemin 81-69. Tyttöjen lopullinen sija oli 10:s, kun Tanska kukisti Limogesissa Suomen tytöt sijoitusottelussa 60-53.

8.8.2012 EM-karsinnat

18-vuotiailla pojilla ”uudet PM-kisat” EM-alkulohkossa

Ray Ailuksen valmentama Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pääsee B-divisioonan EM-kisojen alkulohkossa tuttuun seuraan, kun Ruotsi, Norja ja Islanti hakevat revanssia toukokuussa PM-kultaa juhlineesta Suomesta. Suomen muut alkulohkovastustajat 9.-19. elokuuta pelattavissa kisoissa ovat Montenegro ja Sveitsi.

15.5.2012 Pääjuttu

Suomen nuoret aloittavat maajoukkuekesän PM-kisoissa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet avaavat vuoden maajoukkuekesän 2012 tällä viikolla Ruotsin Solnassa järjestettävissä PM-kisoissa. Viime keväänä Suomen 16-vuotiaat voittivat PM-kultaa niin poikien kuin tyttöjenkin sarjoissa.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

19.7.2011 EM-kilpailut

18-vuotiaat pojat valmiina kohtaamaan Euroopan huiput

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ylti viime kesänä urotekoihin nousemalla Euroopan A-divisioonaan. Pekka Salmisen valmentamalla maajoukkueella on nyt takanaan intensiivinen valmistautumisjakso, ja joukkue on valmis haastamaan Euroopan huippumaat tasaväkiseen taisteluun.

12.7.2011 Pääjuttu

Tikkurilassa juniorimaaotteluita kuluvalla viikolla

Suomen alle 18-vuotiaiden sekä alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueet esiintyvät kotiyleisölleen Tikkurilan Urheilutalolla kuluvalla viikolla maaotteluiden merkeissä. 16-vuotiaat pojat kohtaavat kahdesti Georgian ja 18-vuotiaat pojat isännöivät kotiturnauksessaan Ranskaa ja Hollantia.

23.6.2011 Pääjuttu

20-vuotiaat miehet ja 18-vuotiaat pojat turnausmatkoille

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue matkustaa torstaina Italian Martinsicuroon, jossa se kohtaa kansainvälisessä turnauksessa Euroopan huippuihin lukeutuvat Kroatian, Italian sekä Serbian. Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue puolestaan matkaa Liettuaan ja Viroon leireilemään sekä pelaamaan viisi kansainvälistä maaottelua.

Suomen juniorimaajoukkueet kamppailevat Pohjoismaiden mestaruudesta

Suomen alle 18-vuotiaiden ja alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet matkaavat alkuviikolla Ruotsin Solnaan vuotuisiin nuorten koripallon PM-kisoihin. Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jokaisessa neljässä kilpailusarjassa 1.-5. kesäkuuta.

Sudenpentujen valmentajat nimetty – 18-vuotiaat Bundesliiga-kaksikon opissa

Suomen Koripalloliitto on nimennyt nuorten koripallomaajoukkueiden valmennusjohdot vuodelle 2011. Nimettyjen valmentajien joukossa on jälleen alansa huippuammattilaisia, kuten paluun 20-vuotiaiden miesten peräsimeen tekevä Pekka Salminen sekä Bundesliigassa valmentavat Gordon Herbert ja Anton Mirolybov, jotka ottavat luotsattavakseen Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueet.

4.8.2010 EM-kilpailut

16-vuotiaat pojat EM-kisoihin nousu tähtäimessään

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue sai viime viikolla motivaatiopiikin nähdessään vanhemman ikäluokan poikien rymistelevän Euroopan A-divisioonaan. Päävalmentaja Ari Tammivaaran mukaan nousu ylemmälle sarjaportaalle on myös 16-vuotiaille pojille realistinen tavoite.

4.7.2010 Pääjuttu

Nuorisomaajoukkueet toiselle Baltian kiertueelle

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen sekä alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet matkaavat maanantaina kymmenpäiväiselle Baltian leiritykselle. Maajoukkueet pelaavat leirityksen aikana kaikkiaan 15 maaottelua.

2.7.2010 Pääjuttu

20-vuotiaat miehet viimeistelevät kisakuntoaan Latviassa ja Puolassa

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue valmistautuu ikäluokkansa B-divisioonan EM-kisoihin kohtaamalla vieraskentällä Latvian ja Puolan.

17.6.2010 Pääjuttu

20-vuotiaat miehet maaottelumatkalle Englantiin

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue aloittaa maaottelukesänsä Englannissa. Suomi kohtaa isäntämaa Iso-Britannian Bristolissa kahdesti.

11.5.2010 Pääjuttu

Nuorisomaajoukkueet suuntaavat Solnaan PM-kisoihin

Suomen alle 18-vuotiaiden sekä alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet suuntaavat tiistaina kohti Ruotsin Solnaa vuotuisiin nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.

Nuorten maajoukkue-ehdokkaat testileirille 30.4.–2.5.

Nuorten maajoukkuetoiminta pyörähtää isolla vaihteella vappuviikonloppuna, kun 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkuekokelaat leireilevät Vierumäellä. Testileirillä pelaajilta testataan koripallotaitojen ohella nopeutta, voimaa ja kimmoisuutta. Lisäksi kaikille tehdään kattavat lihastasapainokartoitukset fysioterapeuttien johdolla.

Baltic Sea Cup avaa nuorten uuden maajoukkuevuoden 3.-5.1.

Nuorten 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet matkaavat tulevana viikonloppuna Tallinnaan jo kuudennen kerran järjestettävään Baltic Sea Cup turnaukseen. Viron ja Suomen lisäksi turnauksessa pelaavat Latvian ja Ruotsin nuorten maajoukkueet kaikissa ikäluokissa. Suomen joukkueet valittiin juuri ennen vuoden vaihdetta Suomen urheiluopistolla järjestettyjen valintaleirien pohjalta.

30.6.2009 Universiadit

Universiadijoukkue tavoittelee paikkaa ylemmästä jatkosarjasta

Anton Mirolybovin valmentama Suomen universiadijoukkue on ottanut tavoitteekseen ylempään jatkosarjan selviytymisen Serbian Belgradissa torstaina käynnistyvissä 25. Universiadeissa. Alkulohkossa Suomi saa vastaansa Etelä-Korean sekä kisojen ennakkosuosikeihin kuuluvan USA:n.

PuHu hankki ”Korihaista tutun” Akeem Scottin

Vantaan Pussihukat on tehnyt viime hetken pelaajavaihdon ennen I divisioonan kauden alkua. Viime kaudella Uudenkaupungin Korihaita Korisliigassa esiintynyt Akeem Scott on ”hukkalauman” uusi heittävä takamies. Scott korvaa kuukausi sitten Suomeen saapuneen Tim Forbesin.

PuHu-sikermä valmis divarikauteen

Korisliigasta pudonnut Pussihukat Vantaalta on koonnut divisioonaan iskukykyisen ryhmän. Viime kauden runkopelaajista sekä Nanayaw Awuah-Addae että Eero Lehtinen jatkavat. Espoon Hongan riveissä SM-kultaa huuhtonut Philip Hickey palaa Vantaalle, jonka lisäksi joukkue esittelee kaksi uutta vahvistusta.

PuHun miehet vahvistuivat kolmella

Viime kauden päätteeksi Korisliigasta pudonnut vantaalaisjoukkue Pussihukat on vahvistanut rivejään kolmella uudella pelaajalla. Divisioonaa Panttereissa pelannut Ville Liimo sekä Tapiolan Honkaa viime kaudella edustaneet veljekset Kim ja Nico Sivén ovat allekirjoittaneet 1+1-vuotiset sopimukset seuran kanssa.

Näytä lisää vastaavia