Phillip Jones

195 cm / kg
Syntynyt 1974


Uutisia henkilöstä Phillip Jones

4.2.2014 MM-kilpailut

Katsaus Susijengin MM-alkulohkovastustajiin: USA ylivoimainen ennakkosuosikki, lohkossa tasaista

Espanjan kesän 2014 MM-kisojen C-lohkon vastaansanomaton ennakkosuosikki on jo vuosikymmenten ajan kansainvälisiä koripallokenttiä dominoinut USA. Amerikkalaisten jälkeen kuuden joukkueen lohkosta on kuitenkin ennakkoon odotettavissa tasainen. Viidestä vastustajasta vain Dominikaaninen Tasavalta on Susijengille täysin uusi tuttavuus.

2.4.2009 Katsojat

MM-kisojen vakiokävijä Uusi-Seelanti Suomeen elokuussa

NBA-tähti Tony Parkerin johtaman Ranskan ja toisen koripallon mahtimaan Italian saapuminen Suomen vieraaksi ensi elokuussa EM-karsintaotteluihin on ollut tiedossa jo hyvän aikaa. Maajoukkueella on tarjota kannattajilleen vielä yksi herkkupala lisää, kun MM-kisojen vakiokävijä Uusi-Seelanti saapuu Vantaan Energia Areenalla 2.8. pelattavaan maaotteluun.

Rannikko mursi kätensä, poissa kuukauden

Suomen maajoukkueen ja Italian liigajoukkue Euro Roseton pelintekijä Teemu Rannikko on poissa tositoimista seuraavan kuukauden. Rannikko mursi kätensä Roseton harjoituksissa torstaina. Kättä koristaa tällä hetkellä kipsi.

Mouan kausi Italiassa päätökseen

Naisten koripallomaajoukkueen laituri Michaela Mouan pelit ovat tältä kaudelta ohi. Italian liigassa pelattiin sunnuntaina runkosarjan viimeinen kierros. Mouan edustama Acer Priolo sijoittui sarjassa 12:nneksi ja vältti putoamisen, mutta ei myöskään selviytynyt pudotuspeleihin.

Italian Cup-finaali karkasi Rannikon Rosetolta

Teemu Rannikon seura Euro Roseto hävisi perjantai-iltana Italian Cupin välierässä Oregon Cantùlle niukasti 59-62. Roseto oli pitkään kiinni finaalipaikassa. Se johti parhaimmillaan Rannikon kolmosen turvin 53-45, kun vajaat seitsemän minuuttia oli jäljellä.

Cantù nurin, Rannikko 11 pistettä

Suomalaispelintekijä Teemu Rannikon käskyttämä Euro Roseto otti lauantai-iltana 70-63-kotivoiton Oregon Cantùsta. Voitollaan Roseto siirtyi Italian liigan sarjataulukossa kolmostilalle. Joukkue on voittanut kauden kymmenestä pelistään seitsemän. 22-vuotias Rannikko heitti Cantù-ottelussa 11 pistettä.

Dettmann & Co MM-pronssille

Myöhään sunnuntai-iltana kirjoitettiin uusi luku sekä Saksan että Suomen koripallohistoriaa. Suomalaisluotsi Henrik Dettmann, 44, käskytti Saksan maajoukkueen MM-pronssiottelussa 117-94-voittoon Uudesta-Seelannista. Dettmann on kautta aikojen ensimmäinen suomalainen päävalmentaja MM-mitaleilla ja mitali on Saksan historian ensimmäinen. Mestaruuden Indianapoliksen arvoturnauksessa vei Jugoslavia kukistettuaan finaalissa Argentiinan jatkoajan jälkeen 84-77.

Saksa välieriin, USA ulkona mitalipeleistä

Suomalaisvalmentaja Henrik Dettmannin uskomaton menestystarina Saksan maajoukkueen peräsimessä sai jatkoa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Saksa venyi MM-kisojen puolivälierissä voittoon Espanjasta. Näin Saksa taistelee MM-mitaleista. Jälleen päähuomion Saksan menestykseltä vei kuitenkin toinen joukkue, sillä Jugoslavia järjesti kisayleisölle suurjärkytyksen pudottamalla kotijoukkue USA:n mitalipeleistä.

Saksa avasi voitolla Kiinasta

Henrik Dettmannin valmentama Saksa aloitti torstain ja perjantain välisenä yönä taipaleensa koripallon MM-kisoissa Indianapoliksessa. Kiinasta ei ollut saksalaisille vastukseksi, vaan supertähti Dirk Nowitzkin johdolla germaanit veivät turnauksen avauspisteet lukemin 88-76. Samalla Dettmannista tuli historian ensimmäinen suomalainen päävalmentaja MM-areenoilla.

Dettmannin Saksa tulikasteessa

Koripallon MM-kisat käynnistyvät torstain ja perjantain välisenä yönä Yhdysvaltain Indianapoliksessa. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu alkulohkoon C, jossa mukana on suomalaisvalmentaja Henrik Dettmannin Saksa. Vastus Saksalla on kivenkova, sillä samassa alkulohkossa pelaa kisojen suursuosikki ja isäntämaa USA sekä Kiina ja Algeria.

Martti Kuisma Honkaan

Alkavaan kauteen SM-Koriksessa ja Pohjois-Euroopan liigassa valmistautuva Honka on tehnyt vielä yhden siirron pelaajamarkkinoilla. Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Leppävaaran Pyrinnön kasvatti, 207-senttinen ja 31-vuotias Martti Kuisma palaa kotikulmilleen Espooseen.