Syntynyt 1983

Uutisia henkilöstä Maija Lähde

17.3.2011 Pääjuttu

FoA lähti Espoosta tyhjin käsin

Runkosarjan kolmonen Espoo Team ei antanut Forssan Alun yllättää Tapiolan urheiluhallilla puolivälierien avauksessa, vaan peittosi vierailijat lukemin 68–51 (40–22). Myös ToPo suojeli kotikenttäetuaan onnistuneesti kaataen Huiman.

6.3.2011 20:08 Pääjuttu

ToPo niukasti Huimaa parempi

Helsinkiläisjoukkue Torpan Pojat kukisti Äänekosken Huiman vieraissa täpärästi luvuin 70–67 (40–32) sunnuntain naisten SM-sarjaotteluissa. Voitto nosti ToPon runkosarjan nelossijalle ohi äänekoskelaisten, kun yksi kierros on jäljellä ennen pudotuspelejä.

26.2.2011 Pääjuttu

Catz ei säälinyt Energia Teamia

Naisten SM-sarjakakkonen Lappeenrannan Catz pyyhki parkettia vieraaksi saapuneella Keravan Energia Teamilla luvuin 75–48 (42–23). Lauantain toisen SM-sarjamittelön vei nimiinsä Forssan Alku, joka nitisti Espoo Teamin.

13.2.2011 Pääjuttu

Vaughnin ja Freemanin tehot liikaa HoNsU:lle

Naisten SM-sarjaa johtava Kotkan Peli-Karhut kaatoi HoNsU:n Jyväskylässä luvuin 93-84 (50-50). Tehopelaaja Krystal Vaughn (31/19) ja uusi tulokas Shanika Freeman (27/14) upottivat tarmokkaasti kamppailleen kotijoukkueen.

Espoo Team nousi naisten SM-koriksen kärkeen

Espoo Team nousi tiistaina koripallon naisten SM-sarjan jaetulle kärkipaikalle kaadettuaan kotonaan helsinkiläisen ToPon pistein 76-68 (31-37). Voitto oli espoolaisille jo neljäs perättäinen.

5.2.2011 Pääjuttu

Espoo Team antoi Peli-Karhuille selkäsaunan

Espoo Team kasvatti kotivoittoputkensa jo seitsemään otteluun, kun se löylytti naisten SM-sarjakärki Peli-Karhut lauantaina Tapiolan urheilutalolla näytöslukemin 89–64 (39–29). Voitolla Espoo kavensi PeKan sarjajohdon kahteen pisteeseen. Lauantaina voittoihin viilettivät myös Huima, Catz ja HoNsU.

27.11.2010 Naisten Korisliiga

Kira Kojola siirtyy Forssan Alkuun

Naisten SM-sarjan kärkikahinoihin mielivä Forssan Alku on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Kira Kojolan kanssa. 24-vuotias ja 177-senttinen Kojola siirtyy Forssan I divisioonajoukkue Honka Akatemiasta. Kojola valmistui viime keväänä Saint Mary’sin yliopistosta.

6.11.2010 Suomen Cup

Naisten cupin välieräjoukkueet selvillä

Naisten Suomen cupin välieräjoukkueet selvisivät viikonloppuna, kun FoA yllätti kotonaan Catzin, Espoo Team haki murskavoiton Hyvinkään Pontevasta ja ToPo löi BC Nokian suurinumeroisesti. Neljäs välieräjoukkue on EBT Akatemia, joka nipisti lokakuussa pisteen voiton Tampereen Pyrinnöstä.

28.10.2010 Naisten Korisliiga

Espoo Teamille murskavoitto Keravasta

Koripallon naisten SM-sarjan torstain ainoasta ottelusta muodostui varsin yksipuolinen näytös. Kotijoukkue Espoo Basket Team pyöritteli sarjan jumbopaikkaa pitävästä Keravan Energia Teamista murskavoiton 97-59 (48-32).

29.9.2010 Pääjuttu

Tunnelmia naisten SM-infosta, osa 2/2

Viikonloppuna käynnistyvän naisten SM-sarjakauden tunnelmia puitiin viime viikolla Pasilassa järjestetyssä liigakauden infotilaisuudessa. Tässä artikkelissa Lappeenrannan Catzin, Espoo Teamin, Peli-Karhujen ja Äänekosken Huiman tunnelmat kauteen lähdettäessä.

29.8.2010 Maaottelu

Bulgaria varasti voiton Suomen korisnaisilta jatkoajalla

Suomen naisten koripallomaajoukkue sai ryhmää riivanneen kampylobakteeri-infektion jäljiltä vihdoin jalkeille koko ryhmänsä. Pitkään näytti, että Suomi pystyisi avaamaan voittotilinsä EM-karsintojen päätöspelissään, mutta Bulgaria nousi takaa ohi ja korjasi sarjapisteet 83-77 (70-70, 40-43) –jatkoaikavoitollaan.

Espoo Team täydentyy maajoukkuepelaajilla

Naisten SM-sarjajoukkue Espoo Team vahvistuu merkittävästi, kun espoolainen Maija Lähde palaa viiden ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen takaisin Suomeen ja Espooseen jatkamaan peliuraansa. Lisäksi Espoo Team on sopinut jatkosta nuorten maajoukkuesentteri Moona Owusun kanssa ja nostanut ryhmäänsä nuorten maajoukkuepeluri Meral Bedretdinin.

26.8.2010 Maaottelu

Montenegro karkasi Suomelta kotikentällään

Naisten maajoukkue sinnitteli ennakkosuosikki Montenegron kannoilla 27 minuuttia torstai-illan EM-karsintaottelussaan Cetinjessä. Kotijoukkue osoitti kuitenkin kovuutensa viemällä kolmannesta jaksosta alkaneen yhdeksän minuutin jakson häkellyttävästi 24-1 ja koko ottelun 89-61 (45-34).

23.8.2010 Maaottelu

Naisten maajoukkueelle kirvelevä tappio kotikentällä

Suomen naisten maajoukkue oli lähellä hakea ensimmäisen voittonsa pitkässä EM-karsintarupeamassaan. Maanantai-illan karsintaottelussa Unkaria vastaan Suomi johti pisteellä vielä runsas minuutti ennen loppua, mutta syyllistyi loppuhetkillä harkitsemattomiin ratkaisuihin ja hävisi kirvelevästi 56-61 (26-28). Suomi jatkaa karsintojen C-lohkossa ainoana voitottomana joukkueena.

20.8.2010 Maaottelu

Turkki kuritti vatsatautista Suomea

Suomen naisten maajoukkue kohtasi perjantai-illan EM-karsintaottelussaan Istanbulissa Turkin, joka ratkaisi ottelun heti kättelyssä ja tyylitteli selkeään 89-64 (49-25)-voittoon. Suomen iskukykyä verotti ärhäkkä vatsatauti, joka on kiertänyt joukkueessa keskiviikosta alkaen.

14.8.2010 Maaottelu

Naisten heittovaikeudet jatkuivat Bulgariaa vastaan

Kolmella perättäistappiolla EM-karsintaurakkansa aloittanut Suomen naisten maajoukkue aloitti lauantaina pirteästi Bulgariaa vastaan, mutta kipsautui ottelun edetessä hyökkäyspelissään ja hävisi runsain loppulukemin 65-88 (33-47).

11.8.2010 Maaottelu

Montenegro tyly vieras Barona Areenalla

A-divisioonanousija Montenegro aiheutti Suomelle kolmannen perättäisen tappion naisten EM-karsinnoissa Espoon Barona Areenalla keskiviikkona. Montenegro avasi ottelun 13-0-repäisyllä ja hallitsi kenttätapahtumia täydet 40 minuuttia matkallaan selvään 55-94 (21-42)-voittoon.

8.8.2010 Maaottelu

Suomi heräsi liian myöhään Unkaria vastaan

Suomen naisten maajoukkue tipahti sunnuntain EM-karsintaottelussa Unkarissa 24 pisteen takaa-ajoasemaan ennen kuin Anni Mäkitalo, Henna Salomaa ja Minna Sten saivat piiskattua joukkueensa hereille. Piristyminen tapahtui kuitenkin suomalaisittain liian myöhään ja Unkari jyräsi 72-55 (45-31) - voittoon.

5.8.2010 Maaottelu

Suomi väsyi karsinta-avauksessa ennakkosuosikki Turkin käsittelyssä

Suomen naisten maajoukkue pysyi runsaan 30 minuutin ajan ennakkosuosikki Turkin kyydissä EM-karsintojen avausottelussaan Vantaan Energia Areenalla torstaina. Jatkuvalla pallollisen pelaajan painostuksellaan ja laajaa pelaajarotaatiota juoksuttamalla Turkki onnistui kuitenkin väsyttämään suomalaiset ottelun lopussa. Turkki vei päätösjakson ensimmäiset seitsemän minuuttia 8-0 ja koko ottelun 60-74 (35-37).

1.8.2010 Maaottelu

Latvialle toinen runsasnumeroinen voitto Suomen kustannuksella

Lauantaina iltapäivällä murskatappion Latvialle kärsinyt Suomen naisten koripallomaajoukkue ei saanut peliään loksahtamaan kohdilleen myöskään EM-karsintojen sunnuntaisessa kenraaliharjoituksessaan. Latvia haki toisen perättäisvoittonsa Suomesta 88-59 (43-26).