Pekka Litmanen

197 cm / kg
Syntynyt 1947


Uutisia henkilöstä Pekka Litmanen

1.12.2020 08:11 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame täydentyi kymmenellä koripallolegendalla

Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kymmenellä uudella lajilegendalla, jotka poikkeusolosuhteiden takia julkaistiin poikkeuksellisesti Ylen suorassa TV-lähetyksessä Susijengin ja Serbian välisessä ottelussa.

31.10.2015 Pohjoinen alue

Antti Zitting jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana

Suomen Koripalloliiton jäsenseurat valitsivat lauantaina Helsingissä järjestetyssä liittokokouksessa Antti Zittingin jatkokaudelle liiton puheenjohtajana. 59-vuotiaan Zittingin valinta oli yksimielinen. Liittokokous päätti myös suuntaviivat Koripalloliiton toiminnalle seuraavalle nelivuotiskaudelle.

4.5.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliiton valtuusto hyväksyi valmentajaluokituksen

Vantaalla kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittovaltuusto hyväksyi lauantaina pitämässä kokouksessaan valmentajien tarkennetut sarjakohtaiset koulutustasosäännöt ja osoitti samalla uudelleen tukensa pyrkimykselle nostaa valmennuksen vaatimustasoa lajin parissa.

Pekka Litmasesta Koripalloliiton yhdeksäs kunniajäsen

Lauantaina Helsingissä kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittokokous on kutsunut liiton kunniajäseneksi Pekka Litmasen. Vuonna 2005 Koripalloliiton toiminnanjohtajan pallilta eläkkeelle jäänyt Litmanen on liiton yhdeksäs kunniajäsen.

Litmasen uutuusteos perää keskustelua urheilujohtamisen tilasta

Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtajan vakanssilta pitkän rupeaman jälkeen eläkkeelle vuonna 2005 jäänyt Pekka Litmanen on nykyisin kirjailija. Liikuntaneuvos Litmasen tuore esikoisteos ”Urheilujohtamisen ooppera” on keskustelunavaus suomalaisen urheilun ja urheilujohtamisen tilasta.

Markku Salmikivi aloitti toiminnanjohtajana

Mies Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtajan pallilla on vaihtunut. Eläkkeelle siirtyneen Pekka Litmasen jatkajaksi valittu Markku Salmikivi aloitti uudessa tehtävässään 1.4.2005.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Markku Salmikivi Koripalloliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on tiistaina Helsingissä pitämässään kokouksessa valinnut jatkajan kevään aikana eläkkeelle siirtyvälle toiminnanjohtaja Pekka Litmaselle. Toimeen on valittu yksimielisesti 1.4.2005 alkaen Markku Salmikivi, 50.

Matti Suonpää Olympiakomitean valtuuskuntaan

Suomen Koripalloliiton liittovaltuuston ja maajoukkueyksikön puheenjohtaja Matti Suonpää edustaa koripalloperhettä Suomen Olympiakomitean valtuuskunnassa. Uusi valtuuskunta nimettiin keskiviikkona Olympiakomitean yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa.

SM-Koriksen nimi muuttuu Sparliigaksi

Suomen Koripalloliitto ja Suomen Spar ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka seurauksena miesten SM-Koris pelataan tulevina kausina nimellä Sparliiga. Yhteistyön avulla Suomen Koripalloliitto pystyy panostamaan enemmän avainseurojen juniorityöhön ja lajin markkinointiin.

Dettmannista päävalmentaja, Selkeestä valmennuksen ja koulutuksen johtaja

Suomen Koripalloliiton hallitus on keskiviikkona pitämässään ylimääräisessä kokouksessa valinnut Henrik Dettmannin Suomen miesten koripallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Dettmann valmensi viimeiset kuusi vuotta Saksan maajoukkuetta luotsaten joukkueen mm. sensaatiomaisesti MM-pronssille 2002. Kokouksessaan liittohallitus valitsi myös Koripalloliitolle valmennuksen ja koulutuksen johtajan.

13.12.2003 EM-karsinnat

Suomen maajoukkueiden EM-karsintavastustajat arvottu

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet aloittavat seuraavat EM-karsintansa ensi vuoden syyskuussa. Maajoukkueiden vastustajat arvottiin lauantaina (13.12.) Belgradissa, Serbia & Montenegrossa. Naisten maajoukkue sai A-divisioonan karsintalohkoonsa huippuluokan vastustajat. Miesten B-divisioonassa Suomi sai lohkoonsa Makedonian, yhden pahimmista mahdollisista vastuksista.

Joukkuelajiliitot vetosivat kulttuuriministeri Tanja Karpelaan

Joukkuelajiliittojen johto tapasi Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen johdolla kulttuuriministeri Tanja Karpelan eduskunnassa ja vetosi alla olevalla kirjelmällä kulttuuriministeriin, jotta joukkueurheilumuotojen asema yhteiskunnan rahoituksessa huippu-urheilun osalta saatettaisiin samalle tasolle kuin yksilölajien tuki.

2.5.2003 EM-karsinnat

FIBA muutti koripallon miesten ja naisten EM-karsinnat

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) Euroopan hallitus on päättänyt tehdä maajoukkuekilpailujen suurremontin. Uudistuksen kokevat niin miesten kuin naistenkin Euroopan mestaruuskilpailut ja niihin liittyvät karsinnat. Muutosaikataulu on nopea ja mm. Suomen suunnitelmat menevät niin miesten kuin naistenkin maajoukkueiden osalta uusiksi.

3.6.2002 Pohjoinen alue

Koripalloliitto siirtyy dna-aikaan

Suomen Koripalloliitto ja mobiilioperaattori DNA Finland Oy ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen. Syntyneen sopimuksen myötä dna on 1.6.2002 alkaen Koripalloliiton virallinen matkapuhelinoperaattori. Yhteistyö näkyy jatkossa myös seuratasolla.

7.6.2001

Keravan Kori-80 miesten I divisioonaan

Suomen Koripalloliiton suljettua Namika Basket Turku ry:n maksamattomien velvotteiden johdosta miesten I divisioonasta, on kyseinen sarjapaikka myönnetty Keravan Kori-80:lle. Kori-80 jäi keväällä I divisioonan karsinnoissa niukasti nousijajoukon ulkopuolelle.

John Simonille Heikki Tuomala -palkinto

Suomen Koripalloliitto on palkinnut vantaalaisseura Pussihukkien pitkäaikaisen puheenjohtajan John Simonin Heikki Tuomala -palkinnolla. Kyseinen palkinto on Koripalloliiton korkein tunnustus, joka myönnetään ansioituneesta vapaaehtoistyöstä.

19.4.2001 Sääntötiedote

Ulkomaalaiskiintiöitä tiukennettiin - nuorille enemmän mahdollisuuksia

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on Helsingissä 18.4. pitämässään kokouksessa tiukentanut koripallosarjojen ulkomaalaiskiintiöitä. Miesten ja naisten mestaruussarjoissa palataan yhden pelikauden jälkeen vanhaan käytäntöön.

12.2.2001 Pohjoinen alue

Tammivaarasta uusi päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt miesten maajoukkueen päävalmentajaksi yhdeksättä vuottaan ammattivalmentajana toimivan Ari Tammivaaran. 34-vuotias Tammivaara siirtyy suomalaisen koripalloilun lippulaivan peräsimeen Saksan kakkosbundesliigassa pelaavan USC Freiburgin päävalmentajan postilta.

Walldénista uusi markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi markkinointipäälliköksi on nimitetty Vesa Walldén. 37-vuotias Walldén jatkaa Koripalloliitossa Urheilukanavalle siirtyneen Ilkka Kauhasen tehtävissä.

Näytä lisää vastaavia