Kwamena Brace Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

Suomea 12 kertaa 20-vuotiaiden maaotteluissa edustanut Kwamena Brace siirtyy Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella. Laitahyökkääjänä viihtyvä 196 -senttinen ja 23-vuotias Brace on pelannut aiemmin Korisliigaa Kauhajoen Karhussa ja Forssan Koripojissa, jonka riveistä hän Kouvolaan siirtyy.

29.7.2010 Pääjuttu

FoKoPo hankki kokemusta Foremanin muodossa

Kymmenen kautta Korisliigaa pelannut ja kaksi miesten Suomen mestaruutta voittanut 197-senttinen, 42-vuotias Andre Foreman vahvistaa FoKoPoa miesten I divisioonassa kaudella 2009/10. Foreman pelasi ensimmäisen kerran Forssassa jo syksyllä 1994.

30.12.2009 Pääjuttu

Honka tuotti Pyrinnölle ensimmäisen kotitappion

Korisliigaa johtava Tampereen Pyrintö kärsi keskiviikon kierroksella kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Espoon Honka haki toisen kerran joulukuussa voiton Pyynikiltä, nyt 79-71 (35-40)-tuloksella. Ensimmäisen voittonsa Honka haki runsaat kaksi viikkoa sitten Suomen cupin finaalissa.

9.12.2009 Pääjuttu

Kauhajoki yllätti ToPon Helsingissä

Korisliigan jumbojoukkue Kauhajoen Karhu vastasi keskiviikkokierroksen yllätyksestä haettuaan kauden toisen voittonsa ja ensimmäisen vierasvoittonsa Helsingistä ToPosta 98-90 (49-40) -tuloksella. Lauantaina Suomen cup –finaalissa kohtaavista joukkueista Tampereen Pyrintö tarvitsi kaksi jatkoaikaa Salon Vilppaan kukistamiseen, kun finaalivastus Espoon Honka puolestaan selvitti helposti Forssan Koripoikien heittämän haasteen.

28.11.2009 Pääjuttu

Namika Lahdelle täpärä voitto Forssasta

Namika Lahti haki Korisliigan ainoassa lauantain pelissä täpärän voiton Forssasta, kun se kukisti FoKoPon pistein 82-79 (43-42). Sarjataulukossa tasapisteissä olleiden joukkueiden kohtaaminen eteni tasaisesti, kun johto vaihtui kolmen ensimmäisen jakson aikana 14 kertaa.

30.9.2009 Pääjuttu

Korisliiga kovempi kuin koskaan?

Suomen maajoukkueen menestys, maajoukkuetason paluumuuttajat ja kovilla meriiteillä varustetut amerikkalaisvahvistukset ovat kirvoittaneet asiantuntijat ja jopa median puhumaan kautta aikain kovatasoisimmasta Korisliigasta. Arvion voi jokainen itse suorittaa perjantaista lähtien, kun liigakausi pyörähtää käyntiin.

4.9.2009 Pääjuttu

Durell Vinson FoKoPon sisäpelaajaksi

Korisliigan Forssan Koripojat on pestannut kolmanneksi amerikkalaispelaajakseen 201-senttisen, 24-vuotiaan Durell Vinsonin, joka pelasi viime kaudella Korisliigaa KTP:n paidassa.

11.7.2009 Maaottelu

Universiadijoukkue sijoittui Belgradissa kymmenenneksi

Heikko viimeistely ja virhevaikeudet koituivat Suomen turmioksi Universiadien sijoitusottelussa Kanadaa vastaan lauantaina. Kanada karkasi Suomelta puoliajan jälkeen ja voitti ottelun selvästi 88-63 (39-32). Suomi päätyi kisoissa lopulta kymmenennelle sijalle.

9.7.2009 Maaottelu

Universiadijoukkue kukisti Ukrainan, pelaa lauantaina sijoista 9.-10.

Suomi haki toisen perättäisen voittonsa Serbian Universiadeissa kukistamalla loppusarjan avausottelussa Ukrainan 67-62 (37-36). Vähäkorisella päätösjaksolla Suomi selvisi Ukrainan paikkapuolustuksesta kuivin jaloin kypsän hyökkäyspelinsä turvin.

7.7.2009 Maaottelu

Universiadijoukkueelle kova päänahka Kreikasta

Toisen puoliajan tiivistynyt puolustuspeli siivitti Suomen niukkaan 70-66 (32-41) voittoon Kreikasta Universiadien ylemmässä jatkosarjassa. Voittonsa myötä Suomi varmisti pelaavansa loppusarjassa sijoista 9.-12.

6.7.2009 Maaottelu

Suomi pisti suursuosikki Serbian koville Universiadeissa

Suomen universiadijoukkueen ottelut maailman parhaita koripallomaita vastaan saivat jatkoa myöhään maanantai-iltana, kun Suomi kohtasi Universiadien ylemmässä jatkosarjassa isäntämaa Serbian. Suomi ei arastellut turhia Belgradin Areenan 4000-päisen kotiyleisön edessä, vaan pakotti Serbian työskentelemään täydet 40 minuuttia 70-82 (32-41) voittonsa eteen.

3.7.2009 Universiadit

USA läksytti Suomea Universiadeissa

Universiadeissa avausvoiton Etelä-Koreasta torstaina hakenut Suomi sinnitteli perjantain ottelussa ylivoimaisen ennakkosuosikki USA:n matkassa runsaat seitsemän minuuttia, jonka jälkeen USA karkasi 13-0-jakson myötä tavoittamattomiin. Läpi ottelun intensiteettinsä säilyttänyt USA päihitti Suomen lopulta murskaluvuin 87-40 (39-19).

2.7.2009 Maaottelu

Universiadijoukkue tyylitteli avausvoiton Etelä-Koreasta

Suomen Universiadijoukkue avasi kisaurakkansa voitokkaasti kukistamalla avausottelussaan tasapainoisen esityksen myötä Etelä-Korean 90-75 (47-33).

26.6.2009 Pääjuttu

Universiadijoukkue rymisteli Baltic Cupin voittoon

Ensi viikolla Serbiaan matkustava Suomen universiadijoukkue sisuuntui torstaisesta Norja-tappiosta ja näytti Baltic Cupin päätösottelussa Suomen 20-vuotiaille miehille kaapin paikan. Universiadijoukkue voitti ottelun murskaavasti 90-62 (48-35) ja vei samalla turnausvoiton Norjan nenän edestä.

25.6.2009 Maaottelu

20-vuotiaat miehet kukistivat Ruotsin Baltic Cupissa

20-vuotiaiden miesten maajoukkue jatkoi puhtaalla pelillä Helsingin Urheilutalossa pelattavan Baltic Cupin toisena päivänä hakemalla 74-70 (43-29) voiton Ruotsista. Suomen universiadijoukkueen päivä oli puolestaan synkkä - Norjan 20-vuotiaat rankaisivat laiskasti esiintynyttä universiadijoukkuetta selkein 81-60 (40-33) -lukemin.

24.6.2009 Maaottelu

Suomalaisjoukkueet voittoihin Baltic Cupin avauspäivänä

Helsingin Urheilutalolla pelattavan Baltic Cupin avauspäivä oli suomalaisittain menestyksekäs. Miesten universiadijoukkue käynnisti turnauksen päihittämällä Ruotsin 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen 84-66 (51-36), jonka jälkeen Suomen 20-vuotiaat miehet kurittivat Norjan 20-vuotiaita 78-64 (47-29).

18.4.2009 Pääjuttu

Washington veivasi Karhun takaisin Korisliigaan

Kauden ylivoimainen suosikki Kauhajoen Karhu hoiteli I divisioonan voitokkaasti kukistamalla Salon Vilppaan viimeisessä mahdollisessa loppuottelussa pistein 74-62 (31-30). Vuosi sitten liigasta pudonnut Karhu vei divarifinaalit nimiinsä voitoin 3-2 nousten suoraan Korisliigaan ensi kaudeksi.

12.4.2009 Pääjuttu

Karhu raateli salolaiset

Miesten I divisioonan mestaruus ja suora nousu Korisliigaan ratkeaa aikaisintaan neljännessä loppuottelussa, koska Kauhajoen Karhu kävi hakemassa Salosta kotiedun takaisin itselleen. Avausfinaalin Etelä-Pohjanmaalla voittanut Salon Vilpas kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa selkein lukemin 57-83 (22-39).

18.12.2008 Pääjuttu

Miesten divari lähdössä joulutauolle Kauhajoen johdolla

Miesten I divisioona on viimeistä kierrosta vaille puolimatkan krouvissa ja sarja on osoittautunut juuri niin tasaiseksi ja mielenkiintoiseksi kuin syksyllä uumoiltiinkin. Kukaan ei ole tappioitta ja tällä hetkellä karsijan paikalla olevalla Ura-Basketilla on koossa kolme voittoa. Kun joukkueet ovat pelanneet normaalia enemmän ristiin, kevätkaudesta on tulossa kutkuttava.

Miesten divarissa huipputasainen alku

Miesten I divisioonassa kausi on lähtenyt ennätystasaisena käyntiin. Mikään joukkue ei ole enää kuuden kierroksen jälkeen ilman tappioita ja ottelut ovat tulosten valossa olleet tasaisia. Oman mausteensa divariin tuovat keväällä pelattavat pudotuspelit.