192 cm / kg
Syntynyt 1970

Uutisia henkilöstä Dino Pita

Ahosen kausi Solnassa päätökseen

Roope Ahosen Solna Vikingsin rahkeet eivät riittäneet kolmanteen voittoon Ruotsin Basketliganin puolivälierissä. Ahonen upotti kahdeksan pistettä ja jakoi kuusi syöttöä, kun Vikings lähti viidennessä puolivälieräottelussa kesälomille pistein 98–74 (57–33). Montenegron ja Slovenian ”suomalaisjoukkueet” Buducnost ja Olimpija aloittivat kautensa kansallisissa liigoissaan voitoilla.

19.3.2013 Pääjuttu

Ahosen Vikings selkä seinää vasten Basketliganin puolivälierissä

Roope Ahosen Solna Vikings piti johtoa käsissään kolmen jakson ajan Ruotsin Basketliganin puolivälierien toisessa osaottelussa Södertälje Kingsiä vastaan. Vikingsin ote kuitenkin lipesi loppuhetkillä, ja Kings viimeisteli vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 71–79 (37–34). Kings johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.

27.11.2012 Pääjuttu

Pyrintö raivasi tahdolla Kingsin tieltään

Tampereen Pyrinnön kauden ensimmäinen voitto EuroChallengen alkulohkossa on tosiasia. Södertälje Kings raivasi yli kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta tiensä väkisin mukaan otteluun, mutta voitontahtoa uhkuneen Damon Williamsin johtama Pyrintö kukisti ruotsalaisvieraansa pistein 73–65 (38–26).

6.11.2012 22:35 Pääjuttu

Viime hetkien kolmoset nujersivat Pyrinnön Södertäljessä

Joensuun Kataja oli lähellä saada tiistaisella EuroChallengen lohkovaiheen avauskierroksella toisenkin voitokkaan suomalaisjoukkueen seurakseen. Tampereen Pyrintö järkytti Ruotsin Basketligania johtavan Södertälje Kingsin mielenrauhaa 38 minuutin ajan, kunnes Kings hyydytti ”Punakoneen” Dino Pitan viime hetken kolmosilla. Kings voitti ottelun 74–68 (36–36).

5.11.2012 Pääjuttu

Liigakärki Pyrintö matkaa Södertäljeen EuroChallengen avausotteluun

Tampereen Pyrintö avaa EuroChallengen alkulohkovaiheen tiistaina Ruotsin Basketliganin hallitsevan hopeamitalistin Södertälje Kingsin vieraana. Ottelussa on luvassa todellinen Pohjoismaiden huippujen taisto, sillä Pyrintö porskuttaa kotoisen Korisliigan kärjessä ja Kings jakaa Basketliganin kärkisijan kuudella voitollaan kahdeksasta ottelusta.