Alex Murphy ja Remu Raitanen hurjassa iskussa

6.2.2023 09:38 Alex Murphy läväytti 31 pistettä Japanin B1-liigassa ja Remu Raitasen heitto kulki 25 pisteen arvoisesti Espanjassa. Ilari Seppälä on pääsemässä kunnolla vauhtiin Ranskassa ja Topias Palmi jatkoi hyviä otteitaan Romaniassa.

Alex Murphylla heitto kulki viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alex Murphyn loisto-otteet eivät riittäneet siivittämään Levanga Hokkaidoa voittoihin, kun se kohtasi Shimane Susanoo Magicin kahdesti vieraskentällä. Ensimmäisessä kohtaamisessa Murphy kuritti vastustajaa 31 pisteen edestä, mutta Hokkaido taipui jatkoajan jälkeen lukemin 96-101 (48-34, 87-87). Murphy täytteli rivistöään myös seitsemällä levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa kotijoukkue oli tiukemmin niskan päällä voitettuaan 97-78 (42-34). Tällä kertaa Murphy oli otettu vastustajan toimesta tiukempaan vartiointiin, kun hän ylsi yhdeksän pisteen, viiden levypallon, viiden syötön ja kahden riiston tilastoihin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana isoveli Erikin Fukushima Firebonds jakoi viikonlopun voitot Koshigaya Alphasin kanssa. Ensimmäisessä ottelussa Firebonds otti kotonaan 83-75 (34-43)-voiton Murphyn flirttaillessa tupla-tuplalla 14 pisteen, yhdeksän levypallon, neljän syötön ja peräti viiden torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa pelissä Alphas oli niskan päällä voittaen 84-70 (39-39). Murphy oli joukkueensa paras pistemies 17 pisteen saldolla ja tilastoihin kertyi myös kaksi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Espanjan liigan kärkiottelussa Teneriffa ei löytänyt aseita Real Madridin kukistamiseksi, vaan taipui numeroin 77-88 (36-50). Sasu Salinin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yhdeksän pistettä. Tappion myötä Teneriffa putosi sarjassa neljänneksi.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitasen 25 pistettä jäi laihaksi lohduksi Albaceten hävitessä Andorran vieraana 70-83 (30-41). Raitanen keräsi myös kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Seawolves Rostock urakoi viikonloppuna kahdesti Saksan Bundesliigassa ja tuloksena oli voitto ja tappio. Seawolves aloitti viikonlopun voittamalla Towers Hamburgin vieraskentällä 91-81 (44-46) Valtosen tilastoidessa 10 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Valtonen ei ollut sunnuntaina Seawolvesin kokoonpanossa, kun se hävisi Oldenburgille numeroin 73-80 (36-33).
Ottelutilastot

Merlins Crailsheim joutui tunnustamaan Niners Chemnitz niukasti paremmakseen taipuessaan kotikentällään 79-82 (42-50). Edon Maxhuni heitti Merlinsille 11 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Merlins keikkuu sarjassa sijalla 12.
Ottelutilastot

Avausviisikkoon nousseen Max Besselinkin Göttingen koki niin ikään niukan tappion kaatuessaan Bambergin vieraana jatkoajan jälkeen 92-95 (48-46, 84-84). Besselink kasasi tilastoikseen kolme pistettä ja riiston.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn otti maukkaan voiton kaataessaan Bayern Münchenin vieraskentällä 77-73 (39-36). Voitolla Bonn vankisti asemiaan sarjan kakkosena. Bonn vei joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon Academics Heidelberg puolestaan pisti kärkijoukkue ALBA Berlinin tiukoille, mutta hävisi lopulta kotikentällään 86-94 (34-40).
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana ProA:ssa Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen koki kirvelevän 75-79 (40-50)-tappion Artland Dragonsin vieraana. Kivimäki kärsi huonosta heittopäivästä saalistaen kaksi pistettä ja viisi syöttöä. Tigers jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Luukas Vaara teki sen sijaan täydellistä heittotyötä, kun hän kirjautti neljä pistettä Phoenix Hagenin kaataessa Münsterin 92-68 (52-35). Vaara esiintyi väkevästi myös korin alla napaten kaksi levypalloa, riistämällä kerran ja torjumalla peräti kolmasti. Hagen on pitää hallussaan viidettä sijaa.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä ottamalla tärkeän 98-86 (49-42)-voiton Denainista. Seppälä loisti 17 pisteen, levypallon, kahden syötön ja riiston saldolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italiassa Mikael Jantunen pääsi Trevison kanssa juhlimaan tärkeää voittoa, kun Scaligera Verona kaatui vieraskentällä 97-81 (41-34). Jantunen kasasi kolme pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Treviso nousi samalla putoajan paikalta pois.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin sekä Shawn Hopkinsin Craiovan päätösneljänneksen kiri ei aivan riittänyt, kun se hävisi Athletic Constantan vieraana 70-72 (36-38). Palmi oli taas hyvässä iskussa 12 pisteen saldolla ja lisäksi tilille kertyi levypallo ja neljä syöttöä. Hopkins heitti viisi pistettä, siivosi irtopallon viidesti ja riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli hyvässä vedossa, kun Fyllingen voitti Centrum Tigersin Norjan liigassa 97-80 (44-36). Aidoo merkkautti rivilleen 15 pistettä, viisi levypalloa, viisi syöttöä ja neljä riistoa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden haki Grazista 88-76 (50-42)-voiton. Swans jatkaa sarjassa tulevasti toisena.
Ottelutilastot

 
1.4.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonnille kymmenen peräkkäistä voittoa täyteen

Tuomas Iisalon luotsaama Bonn jyrää vahvasti Saksan Bundesliigassa, kun se kirjautti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Sasu Salinin Teneriffa vankisti asemiaan Espanjassa neljän parhaan joukossa.

27.3.2023 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli kovaa päänahkaa

Alexander Madsen pääsi juhlimaan Ateenan paikalliskamppailussa, kun AEK kaatoi suurseura Panathinaikosin tiukkojen vaiheiden jälkeen.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

Näytä lisää vastaavia