Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

29.1.2024 08:49 Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

Alex Murphyn Estudiantes voitti LEB Oron cupin. (Kuva: FIBA)

LEB Orossa pelattiin Copa Princesa de Asturias Unico, jossa kohtasivat runkosarjan ensimmäisen kierroksen kaksi parasta joukkuetta. Alex Murphy pääsi nostelemaan pelin päätteeksi pokaalia, kun Estudiantes kaatoi Leyma Corunan 80-72 (42-38). Murphy kuului joukkueensa avainpelaajiin 13 pisteen, kolmen levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salin upotti tärkeän kolmen pisteen heiton päätösneljänneksen alussa, jonka avulla Teneriffa sai revittyä eroa Murciaan joka kesti lopulta loppuun saakka. Teneriffa otti tärkeän 75-73 (35-29)-voiton Salinin kasatessa viisi pistettä, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Elias Valtonen oli hyvässä iskussa, kun Manresa otti selvän 83-68 (40-28)-voiton Breoganista. Valtonen heitti 10 pistettä, kahmi kolme levypalloa ja teki vastustajan heittoaikeet tyhjiksi kertaalleen. Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä sijoilla 7-10.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen oli ensimmäistä kertaa Andorran avausviisikossa, mutta Joventut Badalona haki pisteet 86-79 (35-37)-voitolla. Madsen oli joukkueensa levypallokuningas seitsemällä levypallolla ja tilastot karttuivat myös kahdesta pisteestä ja syötöstä. Andorra on 14.
Ottelutilastot

Ranskassa Mikko Larkas veti pidemmän korren suomalaisvalmentajien kohtaamisessa, kun Larkaksen apuvalmentama Strasbourg kaatoi Tuomas Iisalon luotsaaman Paris Basketballin 89-86 (41-41). Mikael Jantunen pussitti pariisilaisille kahdeksan pistettä, nappasi neljä levypalloa ja antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Heikko kolmas neljännes (15-27) koitui Le Portelin kohtaloksi isännöidessään Nanterreä. Vierasjoukkue pääsi lopulta juhlimaan 84-72 (41-39)-voittoa Edon Maxhunin tilastoidessa Le Portelille kolme pistettä ja kolme syöttöä.

Paris Basketball on sarjassa neljäntenä, Strasbourg nousi yhdeksänneksi ja Le Portel putosi sijalle 12.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Kalev/Cramo jatkoi voittojen tiellä kaatamalla paikallisottelussa TalTechin 81-63 (44-34). Kaukiainen auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä, neljällä levypallolla, viidellä syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantonen ja Daniel Dolenc pääsivät haastamaan Euroliiga-joukkue Zalgirista, joka oli kotonaan parempi 103-75 (49-31). Kantoselle kertyi ottelussa kaksi pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja kolme riistoa. Dolencin ainoaksi tehomerkinnäksi jäi yksi levypallo. Mazeikiai pitää sarjassa seitsemättä sijaa.
Ottelutilastot

Japanin liigassa Erik Murphy vietti kahden tappion viikonloppua, kun Sendai 89ers hävisi Nagoya Diamond Dolphinsin vieraana. Ensimmäisen kohtaamisen Nagoya vei nimiinsä 89-85 (50-51) Murphyn saadessa neljä merkintä sekä piste- että levypallotilastoihin ja lisäksi hän torjui kertaalleen vastustajan heiton.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä 89ers piti ohjaksia käsissään aina päätösneljännekselle asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue iski ison vaihteen silmään ja vei viimeisen kympin 23-12 ja voitti ottelun 82-73 (44-43). Tällä kertaa Murphyn tilastoriville merkittiin kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.

89ers on itäisessä lohkossa kuudentena.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Radom hävisi Bydgoszczin vieraana 64-93 (37-51). Mikael Laihonen tilastoi Radomille kuusi pistettä ja kuusi levypalloa.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin Bologna katkaisi Napolin voittoputken Italian liigassa, kun Bolognan nappasi 101-89 (53-48)-voiton. Bologna jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Daniel Jansson pääsi paukuttelemaan entiselle seuralleen, kun hän käskytti Tigers Tübingenin 97-76 (56-48)-voittoon Ulmista. Voitto oli Tigersille kauden viides ja se jätti putoamispaikan kahden voiton päähän.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Crailsheim joutui kovan paikan eteen, kun se kohtasi Bayern Münchenin vieraskentällä. Bayern oli kotonaan vahvempi vieden pelin nimiinsä 98-81 (52-38). Crailsheim on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan 13 pistettä, kaksi levypalloa ja seitsemän syöttöä eivät riittäneet siivittämään Ehingen Urspringia voittoon Oberhahing Tropicsia vastaan, kun Ehingen hävisi kotonaan 61-85 (27-43). Ehingen on etelälohkossa juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Miikka Sopasen valmentama Herford puolestaan taipui Bernaulle 85-98 (43-43). Bernaun vahva viimeinen neljännes (31-16) petasi joukkueelle voiton. Herford on etelälohkossa 12.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Swans Gmunden päihitti Oberwart Gunnersin 81-73 (34-39). Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama joukkue pitää sarjassa toista sijaa.
Ottelutilastot

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

Näytä lisää vastaavia