Alex Murphy taas suomalaiskohtaamisen voittoon

20.11.2023 09:47 Espanjassa, Islannissa ja Ranskassa nähtiin viikonloppuna suomalaisten kohtaamiset ja Erik Murphy, Antti Kanervo ja Mikko Larkas pääsivät maistelemaan voittoa.

Jacob Grandison ja Alex Murphy iskivät yhteen Espanjassa. (Kuva: FIBA)

Espanjan liigassa Elias Valtonen ja Sasu Salin juhlistivat voittoja. Manresan vahva vire sai jatkoa Obradoiron kaatuessa selvästi 76-56 (37-25). Valtonen autteli joukkuettaan kuuden pisteen ja kolmen levypallon saldolla. Manresa on kuudentena.
Ottelutilastot

Teneriffa puolestaan pyyhälsi Palencian yli 92-71 (49-35)-voitolla. Salin sai rivilleen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Voitolla Teneriffa nosti voittoprosenttinsa 50:een.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana nähtiin Susijengin MM-pelaajien taistelu, kun Alex Murphy toivotti Jacob Grandisonin Menorcan vieraakseen. Sarjakärki Estudiantes jyräsi toisella puoliajalla selvään 81-56 (32-25)-voittoon. Murphy merkkautti viisi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Grandisonin ainoaksi tehomerkinnäksi jäi yksi levypallo.
Ottelutilastot

Caceresin orastava voittoputki tuli päätökseen Gipuzkoan vieraana numeroin 64-88 (26-48). Remu Raitanen oli teholuvulla (14) mitattuna joukkueensa ykkönen yhdeksän pisteen, kuuden levypallon ja syötön tilastoilla. Caceresilla on kolme voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin ja Le Portelin voittokulku tyssäsi Mikko Larkaksen Strasbourgin vieraana. Strasbourg otti ottelusta 90-75 (34-46)-voiton. Strasbourg käänsi ottelun viimeisellä neljänneksellä voittamalla sen peräti 36-12. Maxhuni oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 14 pisteellä ja tilastot täyttyivät kolmella levypallolla ja syötöllä. Strasbourg paranteli asemiaan ollen nyt 12. ja Le Portel on yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myös Paris Basketballin voittoputki katkesi, kun Roanne yllätti pääkaupunkilaiset 83-76 (43-36). Jantunen upotti yhden kolmeen pisteen heiton ja täytteli rivejään neljällä levypallolla, syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Tappiosta huolimatta Tuomas Iisalon miehistö jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Henri Kantonen kunnostautui syöttelijänä pedaten joukkuekaverilleen korin neljästi, mutta Mazeikiai hävisi Lietkabelisille 64-82 (34-39). Syötöt jäivät Kantosen ainoiksi tilastomerkinnöiksi. Mazeikiai on sarjassa yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Euroliigassa Lassi Tuovin Bolognan voittoputki katkesi Panathinaikosin vieraana 76-90 (42-45).
Ottelutilastot

Patrioti Levice jatkaa Slovakian sarjan kakkospaikalla voitettuaan Handlovan 88-70 (40-34). Severi Kaukiaisen tilastomerkinnäksi tuli yksi syöttö.
Ottelutilastot

Adrianmeren kakkostasolla, ABA2:ssa, Perttu Blomgrenin Domzale koki kirvelevän 83-89 (46-32, 76-76)-tappion Vojvodinalle. Vojvodina tuli varsinaisen peliajan viime hetkillä tasoihin kolmen pisteen heitolla ja vei jatkoajan nimiinsä. Blomgren heitti ottelussa yhdeksän pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi syötön ja torjui kerran. Domzalella on voitto ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Domzale sai balsamia haavoilleen viikonlopun toisessa ottelussaan, kun Mozzart Skopje kaatui vieraskentällä 70-63 (33-40). Blomgrenille merkittiin kaksi pistettä, neljä syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Antti Kanervo pääsi paukuttelemaan henkseleitä Islannin liigan suomalaiskohtaamisessa, kun Stjarnan voitti kotonaan Osku Heinosen ja Ville Tahvanaisen Haukarin 89-79 (52-43). Kanervo pussitti 12 pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Suomalaisten ykköstykki oli 14 pistettä heittänyt Tahvanainen, joka keräsi lisäksi kolme levypalloa, syötön ja torjunnan. Heinoselle kirjattiin kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Ilmari Toikkanen pääsi nauttimaan murskavoitosta Svendborg Rabbitsin nakertaessa Amagerin kumoon 125-73 (52-33). Toikkasen riville kirjailtiin neljä pistettä, neljä levypalloa ja riisto. Rabbits jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Trey Niemi oli Lumezzanen parhaimmistoa 10 pisteen, viiden levypallon ja riiston tilastoilla. Siitä huolimatta Virtus Imola oli kotonaan vahvempi 55-83 (25-33). Lumezzane on Serie B:n B-lohkossa 14.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen otti kauden toisen voittonsa, kun Löwen Braunschweig kaatui jatkoajan jälkeen 92-87 (39-39, 77-77). Voiton tekee erityisen maukkaaksi se, että Tigers nousi varsinaisella peliajalla viime sekunneilla tasoihin.
Ottelutilastot

ProB:ssä Valtteri Mervolan vahvasta 11 pisteen, kuuden levypallon, seitsemän syötön ja kahden riiston ottelusta huolimatta, Ehingen Urspring hävisi Oberhaching Tropicsin vieraana 76-82 (37-42). Ehingen on etelälohkossa jumbona voitettuaan vasta yhden ottelun.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden puolusti kotipesäänsä tehokkaasti Gunners Oberwart kaatuessa selvästi 75-54 (36-24). Swans on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

16.11.2023 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantonen vauhditti joukkueensa voittoon Liettuassa

Henri Kantonen oli hyvässä heittovireessä auttaessaan Mazeikiain voittoon Liettuan liigassa. Myös eurokentillä suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

13.11.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Jantunen taas voiton makuun Ranskassa

Edon Maxhunin Le Portel ja Mikael Jantusen Paris Basketball jatkoivat vahvaa virettään Ranskan liigassa. Espanjassa Remu Raitasen vahvat otteet saivat jatkoa.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

7.11.2023 00:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni jälleen täysin pysäyttämätön

Edon Maxhunin upea alkukausi Ranskan liigassa sai jatkoa, kun hän oli johdattamassa Le Portelia voittoon. Euroopan kentillä muutenkin vauhdikas viikonvaihde.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

30.10.2023 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Espanjassa

Sasu Salin, Elias Valtonen ja Alex Murphy pääsivät tuulemaan voittojen kunniaksi Espanjassa ja Remu Raitanen esiintyi muuten vahvasti. Henri Kantonen oli tehokkaana Liettuassa ja Osku Heinonen pisti sukan laulamaan Islannissa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

26.10.2023 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa

Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa, kun Mikael Jantunen oli jälleen isossa roolissa voitto-ottelussa. Severi Kaukiainen puolestaan loisti FIBA Europe Cupissa ja Erik Murphy debytoi uudessa seurassaan.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

16.10.2023 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

12.10.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen sinetöi Paris Basketballille voiton EuroCupissa

Mikael Jantunen pääsi iskemään lopullisen niitin Paris Basketballin voitolle, kun Reyer Venezia kaatui EuroCupissa. Daniel Dolenc oli vahvassa vireessä Liettuassa ja Severi Kaukiainen sekä Trey Niemi auttoivat joukkueensa voittoihin Slovakiassa ja Italiassa.

9.10.2023 07:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

8.10.2023 14:00 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Ranskan liigassa

Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

Näytä lisää vastaavia