Carl Lindbom päätti kauden 32 pisteen peliin - Salin ja Koponen tehokkaina voitoissa

28.4.2019 21:33 Carl Lindbom päätti kautensa Puolan liigassa upealla tavalla, kun hän upotti peräti 32 pistettä kauden viimeisessä pelissä. Sasu Salin ja Petteri Koponen olivat niin ikään vahvalla pelipäällä auttaessaan joukkueensa voittoihin.

Carl Lindbomin heittokäsi oli kuumana kauden päätösottelussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom johdatti Rosa Radomin 87-79 (37-40)-voittoon Lublinista. Susijengin laituri tykitti 32 pistettä ja kaunisteli tilastojaan vielä seitsemällä levypallolla, kahdella syötöllä, kahdella riistolla sekä vielä kahdella torjunnalla. Hänen teholukunsa oli peräti 33.

- Sekä minulla että joukkueella oli kova halu lopettaa kausi voittoon. Näin kokemuksesta olen oppinut, että voittoon on aina huomattavasti kivempi lopettaa kausi. Kaverit pelasivat minulle hyviä heittopaikkoja ja käsi kuumeni toisella puoliajalla. Kyllä tästä olisi vielä kautta mielellään jatkanut pudotuspelien merkeissä, Lindbom pohdiskeli ottelun jälkeen.

Lindbom pelasi kokonaisuudessaan hienon kauden Puolan liigassa tilastoidessaan keskiarvoikseen 15,5 pistettä, 4,9 levypalloa, 1,4 syöttöä ja 1,3 riistoa ottelua kohden. Vastuuta riitti, sillä hän uurasti kentällä keskimäärin 30 minuuttia ottelua kohden.

Rosa Radom sijoittui sarjassa lopulta sijalle 11.
Ottelutilastot

Sasu Salin auttoi Malagan voittoon Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Salinin Malaga palasi voittojen tielle kaatamalla kotonaan Mirafloresin 91-70 (40-38). Salin lukeutui joukkueensa tehokkaimpiin 12 pisteen saldolla ja tilastot karttuivat myös kolmella levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella riistolla. Malaga on Espanjan liigassa viidentenä.
Ottelutilastot

Erik Murphy jäi ilman tilastomerkintöjä kolmessa minuutissa, kun Manresa taipui kotonaan Murcialle 86-96 (46-51). Manresa on heti Malagan kintereillä kuudentena.
Ottelutilastot

Koponen ja Huff juhlivat tärkeitä voittoja

Koponen palasi tehokkaasti pelikentille lievän loukkaantumisen jälkeen Bayern Münchenin voittaessa vieraskentällä ALBA Berliinin 85-75 (39-41). Koponen pussitti ottelussa 12 pistettä. Bayern on lähellä runkosarjan voittoa ja sillä on mahdollisuus sinetöidä ykköspaikka jo tiistaina.
Ottelutilastot

Petteri Koponen ja Bayern München ovat lähellä Bundesliigan runkosarjan voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Shawn Huff urakoi lähes 32 minuuttia, kun Frankfurt piti pienet pudotuspelihaaveensa elossa kukistamalla vieraissa Bonnin 71-60 (30-25). Huff kerrytti tilastojaan 10 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja syötöllä. Gordon ja Daniel Herbertin valmentama Frankfurt on 13., mutta kahden voiton päässä kahdeksannesta sijasta, kun neljä peliä on vielä pelaamatta.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim joutui sen sijaan tunnustamaan Ludwigsburgin paremmakseen 85-94 (51-54). Crailsheim on nyt 17. Bundesliigassa.
Ottelutilastot

Jamar Wilson jätti sairastumisen takia väliin ottelun Rytasta vastaan, mutta siitä huolimatta Lietkabelis nappasi kotonaan 83-74 (43-35)-voiton. Lietkabelis on Liettuan liigassa tukevasti neljäntenä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg otti kotonaan 69-58 (25-31)-voiton Levalloisista. Strasbourg on kuudentena.
Ottelutilastot

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia