Edon Maxhuni jälleen täysin pysäyttämätön

7.11.2023 00:04 Edon Maxhunin upea alkukausi Ranskan liigassa sai jatkoa, kun hän oli johdattamassa Le Portelia voittoon. Euroopan kentillä muutenkin vauhdikas viikonvaihde.

Edon Maxhuni on aloittanut vahvasti Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Edon Maxhunin erinomainen startti Le Portelissa sai jälleen lisää tuulta alleen, kun sähäkkä takamies oli jälleen joukkueensa avainpelaajia 87-84 (41-37, 76-76)-jatkovoitossa Choletia vastaan. Ottelussa 38 minuuttia urakoinut Maxhuni merkkautti komeasti 16 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Voitto oli Le Portelille neljäs peräkkäinen ja se on voittanut kaikki ottelunsa, joissa Maxhuni on pelannut. Maxhuni on kolmessa pelaamassaan ottelussa tilastoinut 18,3 pistettä, 3,7 levypalloa ja 3,0 syöttöä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paris Basketball jatkoi voittoisaa menoaan kaataessaan Ranskan liigassa Bloisin 72-65 (49-33). Mikael Jantunen tilastoi tällä kertaa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä. Tuomas Iisalon miehistö jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Sasu Salinin Teneriffan nousuvire Espanjan liigassa sai jatkoa, kun Andorra kaatui 71-53 (38-24). Salin heitti 11 pistettä ja nappasi kolme levypalloa sekä nappasi kaksi riistoa. Teneriffa paranteli voittoprosenttinsa nyt 50.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Manresa puolestaan joutui taipumaan Murcian vieraana 74-87 (38-45). Valtonen kantoi kortensa kekoon kuudella pisteellä, viidellä levypallolla, riistolla ja kahdella torjunnalla.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana Alex Murphyn Estudiantes jatkaa LEB Oron kärjessä voitettuaan vieraskentällä Clavijon 77-73 (40-31). Murphy saalisti neljä pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Remu Raitanen jatkoi hyviä esityksiään, mutta hänen 11 pistettään eivät riittäneet kantamaan Caceresia voittoon Tizona Burgosia vastaan. Tizona vei ottelun nimiinsä 92-87 (41-49). Raitanen sai myös kaksi merkintää, niin levypallo-, syöttö- kuin riistosarakkeeseen.
Ottelutilastot

Jason Grandison heitti täydellisellä heittoprosentilla viisi pistettä ja nappasi myös levypallon, mutta Menorca hävisi Gipuzkoan vieraana 79-87 (45-43).
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantonen sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin, kun Mazeikiu hävisi Pieno zvaigzdesin vieraana 88-107 (51-51). Aiemmin viikolla Mazeikiu tiedotti, että Daniel Dolenc kärsii alaraajavammasta ja hänellä on edessään 2-3 kuukauden sairausloma.
Ottelutilastot

Severi Kaukiaisen 11 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä jäivät ilman palkintoa, kun Patrioti Levice hävisi Spisski Rytierin vieraana 94-106 (46-48).
Ottelutilastot

Alexander Madsen pääsi VEF Riikan kanssa nautiskelemaan 96-46 (47-27)-voitosta Viimsiä vastaan. Madsen esitteli monipuolisuuttaan tilastoimalla neljä pistettä, seitsemän levypalloa, kuusi syöttöä ja torjunnan.
Ottelutilastot

Erik Murphyn Gunma Crane Thunders tasasi voitot viikonloppuna Nagoya Diamond Dolphinsin kanssa Japanin pääsarjan ottelussa. Avauskohtaamisen vei nimiinsä Thunders 76-67 (37-31) Murphyn tilastoidessa kaksi pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Toiseen otteluun Nagoya oli lukenut läksynsä paremmin ja vei toisen pelin 94-78 (41-40). Murphy tehoili tällä kertaa 10 pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Perttu Blomgrenin Domzale koki kauden avaustappionsa Slovenian liigassa, kun Rogaska haki pisteet 80-74 (38-34)-voitolla. Blomgren auttoi omiensa voittomahdollisuuksia kahdeksalla pisteellä, kuudella levypallolla ja neljällä syötöllä.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervon Stjarnan kaatoi Valurin vieraskentällä 86-77 (40-47) heittäjä-ässän kirjauttaessa 10 pistettä, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Osku Heinonen ja Ville Tahvanainen isossa roolissa, kun Haukar taisteli tiensä viimeisellä neljänneksellä 16 pisteen takamatkalta tasoihin, mutta kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, kun Keflavik oli kotonaan vahvempi 89-86 (44-54). Heinonen paukutti 20 pistettä, joista viisi tuli päätösneljänneksen ratkaisuhetkillä. Lisäksi hänelle tilastoitiin kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Heinonen pussitti 18 pinnaa, joista 11 tuli viimeisellä jaksolla. Tilastot karttuivat myös viidellä levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Tanskassa Svenborg Rabbits kukisti Nästvedin 91-89 (47-42). Ilmari Toikkanen oli vahvana kuudella pisteellä, seitsemän levypallolla, syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Euroliigassa Lassi Tuovi pääsi hymyilemään voiton kunniaksi, kun Virtus Bologna kaatoi Anadolu Efesin 93-81 (41-45). Bologna jatkaa jaetulla toisella sijalla viidellä voitolla ja tappiolla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna puolestaan koki avaustappionsa, kun Cremona oli kotikentällään vahvempi 93-83 (46-37). Bologna jakaa sarjan kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Serie B:ssä Trey Niemi oli joukkueensa tehopelaajia 17 pisteen saaliilla, mutta Lumezzane hävisi San Severolle 77-89 (43-46). Niemi kasvatti tilastojaan kolme levypallolla, kahdeksalla syötöllä ja riistolla. Lumezzanella on kolme voittoa ja tappiota.
Ottelutilastot

Bundesliigassa suomalaisvalmentajien joukkueet kokivat tappiot. Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg taipui Bambergille 90-109 (42-52).
Ottelutilastot

Maanantaina Daniel Janssonin Tigers Tübingen piti Euroliigajoukkue ALBA Berliiniä tiukoilla ensimmäisen puoliajan, mutta joutui lopulta taipumaan 81-97 (49-49). Aatu Kivimäki on loukkaantumisen takia sivussa Tigersin kokoonpanosta.
Ottelutilastot

Crailsheim Merlinsin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert joutui myös pettymään, kun Merlins hävisi Oldenburgille 63-99 (34-40).
Ottelutilastot

ProB:ssä Valtteri Mervola oli jälleen Ehningen Urspringin parhaimmistoa, mutta Fellbach Flashers vei voiton 90-64 (45-45). Mervola täytteli sarakkeitaan yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla, kuudella syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Swans Gmunden jatkaa vahvasti Itävallan liigassa voitettuaan BBC Nord Dragonzin 97-75 (44-37). Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama joukkue on aloittanut viidellä voitolla ja tappiolla.
Ottelutilastot

 
30.11.2023 10:49 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball jatkaa vahvasti EuroCupissa – Mubashar Ali hurjasteli Qatarissa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball jatkaa oman lohkonsa kärkipaikalla EuroCupissa joukkueen kirjauttaessa yhdeksännen voittonsa. Mubashar Ali puolestaan tilastoi Qatarissa komean tupla-tuplan.

27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

20.11.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy taas suomalaiskohtaamisen voittoon

Espanjassa, Islannissa ja Ranskassa nähtiin viikonloppuna suomalaisten kohtaamiset ja Erik Murphy, Antti Kanervo ja Mikko Larkas pääsivät maistelemaan voittoa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

16.11.2023 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantonen vauhditti joukkueensa voittoon Liettuassa

Henri Kantonen oli hyvässä heittovireessä auttaessaan Mazeikiain voittoon Liettuan liigassa. Myös eurokentillä suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

13.11.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Jantunen taas voiton makuun Ranskassa

Edon Maxhunin Le Portel ja Mikael Jantusen Paris Basketball jatkoivat vahvaa virettään Ranskan liigassa. Espanjassa Remu Raitasen vahvat otteet saivat jatkoa.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

30.10.2023 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Espanjassa

Sasu Salin, Elias Valtonen ja Alex Murphy pääsivät tuulemaan voittojen kunniaksi Espanjassa ja Remu Raitanen esiintyi muuten vahvasti. Henri Kantonen oli tehokkaana Liettuassa ja Osku Heinonen pisti sukan laulamaan Islannissa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

26.10.2023 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa

Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa, kun Mikael Jantunen oli jälleen isossa roolissa voitto-ottelussa. Severi Kaukiainen puolestaan loisti FIBA Europe Cupissa ja Erik Murphy debytoi uudessa seurassaan.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

16.10.2023 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

12.10.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen sinetöi Paris Basketballille voiton EuroCupissa

Mikael Jantunen pääsi iskemään lopullisen niitin Paris Basketballin voitolle, kun Reyer Venezia kaatui EuroCupissa. Daniel Dolenc oli vahvassa vireessä Liettuassa ja Severi Kaukiainen sekä Trey Niemi auttoivat joukkueensa voittoihin Slovakiassa ja Italiassa.

9.10.2023 07:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

8.10.2023 14:00 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Ranskan liigassa

Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

Näytä lisää vastaavia