Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

16.10.2023 09:53 Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

Edon Maxhuni oli liekeissä Ranskan liigan debyytissään. (Kuva: FIBA)

Maxhuni sai debyytissään vastuuta 28 minuuttia ja kiitti heittämällä 19 pistettä, kun Le Portel haki Paris Basketballin vieraana makean 90-86 (43-45)-voiton. Pisteiden lisäksi Maxhuni otti kaksi levypalloa, antoi kuusi syöttöä ja riisti kertaalleen. Mikael Jantunen sai tilastoihinsa yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Paris Basketballin alkukauden saldo on viisi voittoa ja kaksi tappiota, kun taas Le Portelille voitto oli kauden toinen.

- Oli kiva olla taas parketilla ja päästä näyttämään mihin Maxhuni pystyy. Totta kai iso voitto joukkueelta, mutta minulle on annettu paljon vastuuta tässä joukkueessa ja saan pelata omilla vahvuuksillani, ja se helpottaa todellakin pelaamista, kun luottoa löytyy jengikavereilta ja koutseilta. Mutta tämä oli vasta ensimmäinen peli, ja paljon on vielä kautta edessä, Maxhuni kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa nappasi toisen peräkkäisen voiton Espanjan liigassa kaataessaan Gironan vieraskentällä 79-66 (37-26). Salinin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi levypallo.
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi niin ikään juhlimaan voittoa, kun Manresa kaatoi viime hetken korillä Palencian 92-91 (50-49). Valtonen sai rivilleen kaksi pistettä ja viisi levypalloa.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana LEB Orossa Remu Raitanen oli yksi Caceresin parhaista pelaajista, kun hän heitti 12 pistettä, mutta Castello oli kotonaan vahvempi 90-86 (44-44). Raitanen saalisti lisäksi neljä levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Estudiantes koki niin ikään tappion, kun Oviedo osoittautui liian kovaksi lukemin 76-87 (28-44). Murphy heitti kaikki pelitilanneheittonsa sisään keräten kahdeksan pistettä ja nappasi lisäksi kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen teki ensiesiintymisensä VEF Riian riveissä tällä kaudella, kun latvialaisjoukkue kaatui Viron ja Latvian yhteisliigan ottelussa Tartto Ülikoolille 72-74 (26-35). Madsenille merkittiin kaksi pistettä ja seitsemän levypalloa.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiu sai kylmää kyytiä Rytas Vilnan vieraana hävitessään 54-90 (21-56). Dolenc jatkoi vahvaa kauttaan 10 pisteellä, kuudella levypallolla ja riistolla. Kantonen sai tililleen yhden syötön. Mazeikiu on hävinnyt kaikki ottelunsa.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Patrioti Levice murjoi Inter Bratislavan tylysti 79-43 (40-20). Severi Kaukiainen heitti ottelussa kahdeksan pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Levice johtaa sarjaa neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla.
Ottelutilastot

Perttu Blomgrenin Domzale taipui ABA 2-liigan ottelussa Sencurille 71-76 (31-41). Blomgren nakutti yhdeksän pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi syötön ja riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin Virtus Bologna oli kahdesti tositoimissa loppuviikon aikana. Perjantaina Bologna otti kovan voiton Euroliigassa kaataessaan vieraskentällä Monacon 83-59 (48-33).
Ottelutilastot

Bologna jatkaa puhtaalla pelillä myös Italian liigassa kaataessaan Trentinon vieraissa 90-75 (41-40). Bologna on voittanut kaikki kolme otteluaan.
Ottelutilastot

Saksassa vietettiin cup-viikonloppua ja Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg putosi niukasti hävitessään Mitteldeutscherille 94-98 (39-50).
Ottelutilastot

ProB:ssä puolestaan Valtteri Mervola loisti Ehingen Urspringin parhaana, kun hän tilastoi komean 16 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, mutta Orange Academy piti pisteet kotonaan 104-87 (58-40)-voitolla. Mervola tilastoi myös kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Ehingenillä on nyt voitto ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervon 23 pistettä eivät aivan riittäneet Stjarnanille, kun Thor Thorlakshofn haki pisteet 84-80-voitolla. Kanerva kasasi myös neljä levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Ville Tahvanaisen ja Osku Heinosen Haukar joutui myös taipumaan Njardvikin ollessa vahvempi vieraskentällä numeroin 94-86. Tahvanainen kantoi kortensa kekoon 16 pisteellä, neljällä levypallolla, kuudella syötöllä ja riistolla. Heinoselle kirjattiin 10 pistettä, kaksi levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Tanskassa Ilmari Toikkasen Svenborg Rabbits taipui kotikentällään Bakken Bearsille 85-110 (34-59). Toikkanen täytteli tilastojaan kuudella pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Tappio oli Rabbitsille kauden ensimmäinen.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radom otti kauden toisen voittonsa, kun se voitti Astoria Bydgoszczin 84-72 (46-40). Laihonen kunnostautui erityisesti korin alla kahmien 11 levypalloa ja lisäksi tilastot karttuivat kolmella pisteellä, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä Itävallan liigassa, kun Panthers Fürstenfeld kaatui selvästi 106-63 (46-35).
Ottelutilastot

 
27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.10.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen sinetöi Paris Basketballille voiton EuroCupissa

Mikael Jantunen pääsi iskemään lopullisen niitin Paris Basketballin voitolle, kun Reyer Venezia kaatui EuroCupissa. Daniel Dolenc oli vahvassa vireessä Liettuassa ja Severi Kaukiainen sekä Trey Niemi auttoivat joukkueensa voittoihin Slovakiassa ja Italiassa.

9.10.2023 07:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

8.10.2023 14:00 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Ranskan liigassa

Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

2.10.2023 10:22 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäellä vahva debyytti Bundesliigassa

Aatu Kivimäki esiintyi vahvasti ensiesiintymisessään Saksan Bundesliigassa ja Anton Mirolybov ja Samuli Nieminen pääsivät heti nostelemaan pokaalia Itävallassa.

30.9.2023 08:50 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball historialliseen voittoon

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa suurimman voiton Ranskan ProA:ssa ja jatkaa puhtaalla pelillä. Saksassa ja Sloveniassa puolestaan saatiin sarjakausi korkattua.

24.9.2023 18:53 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset pääsivät tositoimiin Euroopassa

Kilpailukaudet ovat hiljalleen käynnistymässä Euroopassa ja sarjakausi käynnistyi Espanjassa ja Slovakiassa sekä Saksassa pelattiin cupia. Henri Kantonen puolestaan debytoi Liettuan liigassa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

Näytä lisää vastaavia