Erik Murphy hurjasteli taifuunin lailla Japanissa

20.12.2020 23:04 Erik Murphy oli hurjalla pelipäällä Japanin B2-liigassa, kun hän iski taululle 29 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan.

Erik Murphy oli hurjalla pelipäällä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphyn palasi Fukushima Firebondsin kokoonpanoon yhden välipelin jälkeen vakuuttavalla tavalla tilastoiden komean 29 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan. Murphy lisäsi tilastoihinsa myös kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Hänen tehoiltansa ei kuitenkaan riittänyt, kun Firebonds hävisi Sendai 89ersin vieraana 76-82 (45-37).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Firebonds hävisi myös joukkueiden toisen kohtaamisen, kun 89ers oli vahvempi lukemin 91-79 (48-34). Murphy lähenteli taas tupla-tuplaa 11 pisteen, yhdeksän levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla. Firebondsin kauden saldo on 13 voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg pääsi pelaamaan Ranskan liigaa liki kahden kuukauden tauon jälkeen, kun Strasbourg otti selvän 94-71 (47-33)-voiton Pau-Lacq-Orthezista. Strasbourgilla on nyt kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä kantoivat isoa vastuuta, mutta Aix-Maurienne hävisi kotonaan Quimperille 66-91 (32-45). Seppälä urakoi peräti 36 minuuttia tilastoidessaan 10 pistettä, viisi levypalloa, viisi syöttöä ja kaksi riistoa. Kantonen sai vastuuta 25 minuuttia ja koristeli tilastojaan kuudella pisteellä, neljällä levypallolla ja yhdellä syötöllä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa koki kauden toisen tappionsa, kun se hävisi Baskonian vieraana 72-79 (38-39). Salin kunnostautui tällä kertaa erityisesti syöttelijänä antaen kuusi syöttöä ja tilastoihin tuli täytettä myös kymmenen pisteen, yhden levypallon ja yhden riiston muodossa. Emir Sulejmanovicin tilastoiksi kirjattiin neljä pistettä, kolme levypalloa ja riisto.Tappiosta huolimatta Teneriffa on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn Granada hävisi niukasti Tau Castellon vieraana jatkoajan jälkeen 100-105 (89-89, 42-38). Murphy ehti tilastoida 11 pistettä ja kolme levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmin Cremona koki viikolla kaksi tappiota. Palmi jäi pisteittä, kun Cremona hävisi Trevison vieraana 90-101 (40-52). Palmi sai yhdet merkinnät levypallo- ja syöttösarakkeisiin.
Ottelutilastot

Viikon toisessa pelissä Cremona hävisi Fortitudo Bolognan vieraana 71-85 (33-39). Palmi sai tilastoihinsa kaksi levypalloa ja yhden riiston. Cremonalla on neljä voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbom pääsi juhlimaan selvää 87-54 (47-30)-voittoa Arka Gdyniasta. Lindbom auttoi joukkuettaan kahdeksan pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Stal Ostrow Wielkopolski on sarjassa viidentenä kymmenellä voitolla ja seitsemällä tappiolla.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika koki kauden avaustappionsa hävitessään BK Ogrelle 58-72 (31-34). Madsen oli lähellä tupla-tuplaa 11 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla ja lisäksi hänelle merkittiin kaksi syöttöä, riisto ja kaksi torjuntaa. Tappiosta huolimatta VEF Riika pitää Latvian lohkon kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon Merlins on aloittanut kauden vahvasti Saksassa. (Kuva: philippreinhard.com)

Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim löi Braunschweigille luun kurkkuun heti ensimmäisellä puoliajalla hakien lopulta selvän 108-75 (60-33)-vierasvoiton. Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins jakaa sarjan kärkipaikkaa yhdessä viiden muun joukkueen kanssa kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.
Ottelutilastot

Elias Valtosen 11 pistettä, kuusi levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa eivät riittäneet johdattamaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamaa Tigers Tübingeniä voittoon Panthers Schwenningeniä vastaan, vaan Tigers taipui jatkoajan jälkeen 90-99 (81-81, 32-38). Tigersilla on Saksan ProA:ssa yksi voitto viidestä pelistä.
Ottelutilastot

Daniel Dolenc ei ollut Swans Gmundenin kokoonpanossa, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamana joukkue hävisi Kapfenberg Bullsin vieraana 68-82 (34-41). Swans on sarjassa toisena seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla.
Ottelutilastot

 
23.1.2021 22:44 Suomalaiset ulkomailla

Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

17.1.2021 23:19 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

15.1.2021 15:35 Susijengi

Petteri Koponen palaa Italiaan – uutena osoitteena Pallacanestro Reggiana

Pitkän ja vaiherikkaan kansainvälisen uransa syksyllä 2008 Italian Serie A:sta aloittanut Susijengi-ikoni Petteri Koponen, 194 cm ja 32 v., palaa Italiaan. Viimeisen runsaan puolivuotisen seurajoukkuekentiltä sivussa ollut MaSu-Basketin kasvatti on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Serie A:ta pelaavan Pallacanestro Reggianan kanssa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 13:55 Susijengi

Lauri Markkasen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Jyväskyläläisestä HoNsU:sta HBA-Märskyn kautta maailmalle lähtenyt Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen, 213 cm ja 23 vuotta, on nimetty neljännen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien liiton vuotuisessa äänestyksessä.

7.1.2021 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Dolenc ja Valtonen loistivat loppiaisena

Sasu Salin, Daniel Dolenc ja Elias Valtonen olivat loistovireessä loppiaisena pelatuissa otteluissa.

4.1.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen säväytti Saksassa – Erik Murphy vauhdissa Japanissa

Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

30.12.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa päätti vuoden voittoon – Tuomas Iisalon luotsaama Merlins liitää Saksassa

Suomalaisia oli vielä Euroopan korisparketeilla tulessa ennen vuodenvaihdetta. Sasu Salinin Teneriffa pääsee hyvistä asemista ensi vuoteen, Carl Lindbom teki alkukauden piste-ennätyksensä ja Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheimin hurja alkukausi sai jatkoa Saksassa.

28.12.2020 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi juhli maukasta voittoa

Topias Palmin Cremona selätti hieman vaikeamman ajanjakson palaamalla voittojen tielle Italian liigassa. Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon johtaman Merlins Crailsheimin upea alkukausi sai jatkoa ja Daniel Dolenc väläytti Itävallassa.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

23.12.2020 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen lähenteli tupla-tuplaa – Elias Valtonen hyvässä iskussa

Mestarien liigassa Alexander Madsenin edustama VEF Riika ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ottivat tiukan otteen jatkopaikasta. Muutenkin useat suomalaispelaajat ja –valmentajat pääsivät voittotunnelmissa viettämään joulua.

16.12.2020 12:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tykitti hurjat 34 pistettä Mestarien liigassa

Sasu Salinin hurja vire sai jatkoa, kun hän heitti uskomattomat 34 pistettä Teneriffan voittaessa Mestarien liigassa Galatasarayn.

13.12.2020 22:55 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti jälleen Teneriffan voitossa

Sasu Salinin ja Teneriffan loisto-otteet saivat jatkoa Espanjan liigassa ja Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen sekä Ilari Seppälä pääsivät pitkästä aikaa pelaamaan.

10.12.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi ja Madsen voittojen makuun Mestarien liigassa

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ja Alexander Madsenin joukkue VEF Riika ottivat tärkeät voitot Mestarien liigassa.

6.12.2020 23:08 Suomalaiset ulkomailla

Salin tarkka-ampujana – Valtonen ja Maxhuni kuumina

Sasu ”Francotirador” Salinin sihti oli kohdillaan Espanjan liigassa, kun Teneriffa jatkoi upeaa alkukauttaan. Edon Maxhunin vauhti vain yltyy Virossa ja Elias Valtosen vahva vire kestää.

5.12.2020 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni jatkoi tehokkaita otteitaan

Erinomaisesti Serbiaa vastaan EM-karsintaottelussa esiintynyt Edon Maxhuni jatkoi kovaa virettään Viron ja Latvian yhteisliigassa. Erik Murphy urakoi Japanissa kovilla tehoilla.

23.11.2020 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy teki tupla-tuplan – Daniel Dolenc myös tehokkaana

Erik Murphy pääsi Japanissa juhlimaan viikonlopun toista voittoaan ja Daniel Dolenc jatkoi vahvoja otteitaan Itävallan liigassa. Teneriffa ei tarvinnut Sasu Salinin tehoja jatkaakseen vahvaa alkukauttaan Espanjassa ja Saksassa Iisalon veljesten sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim otti komean voiton.

21.11.2020 21:35 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Murphyt koville pisteille – Madsenille tupla-tupla

Susijengin pelaajat olivat loistovireessä, kun Sasu Salin sekä Alex ja Erik Murphy heittivät kaikki yli 20 pistettä. Alexander Madsen murjoi sitä vastoin tupla-tuplan.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

Näytä lisää vastaavia