Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

29.3.2021 14:21 Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

Tampereen Pyrinnön Shawn Hopkinsin on tällä kaudella ollut yksi Korisliigan valovoimaisimmista pelaajista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Molemmat välieräjoukkueet selvittivät tiensä pudotuspelien avauskierrokselta jatkoon 4–1-voitoin. Pyrinnön jyrän alle jäi Kataja Basket, Kauhajoki puolestaan kaatoi BC Nokian. 

Pyrintö joutui Kataja-sarjassa usein takaa-ajajan rooliin, mutta se onnistui nousemaan tukalistakin tilanteista ylös ja kampeamaan voittoihin.

- Meillä löytyy joukkueesta paljon taistelutahtoa. Osaamme käsitellä otteluiden sisällä olevat vaikeat hetket hyvin ja olemme onnistuneet kääntämään 10–20 pisteen tappioasematkin voitoiksi. Se kertoo paljon meidän joukkueesta, Shawn Hopkins avaa.

Pyrintö ei päässyt Kataja-sarjassa helpolla. Nyt vastus kovenee entisestään, kun tamperelaiset kohtaavat kaksi edellistä mestaruutta voittaneen Kauhajoen.

- Kauhajoki on äärimmäisen hyvin valmennettu joukkue, joka toimii todella ammattimaisesti. Se tekee pienet asiat todella hyvin. Kun he tekevät virheitä, meidän pitää yrittää maksimoida ne hetket ja ottaa niistä kaikki irti. 

- Meidän pitää pyrkiä pitämään heidän isot pelaajat poissa pallosta ja pystyä pitämään intensiteetti korkealla. Olemme vahvoilla, jos emme anna heidän miettiä pallon kanssa liikaa. Tosin jatkossakin keskitytään tekemään omat asiamme todella hyvin, eikä niinkään keskitytä vastustaajan tekemisiin. Edelleen meidän paras hyökkäys on meidän oma puolustuksemme, Hopkins avaa.

Pyrintö on paitsi ihastuttanut koko kauden peliesityksillään, henki joukkueessa on välittynyt ruudun välityksellä kotikatsomoihin.

- On ollut tosi hieno pelata tässä joukkueessa, joka on liimautunut upeasti yhteen. En ole koskaan ollut näin hyvähenkisessä porukassa. On myös muistettava, että valmentajalla on todella iso rooli tässä kokonaisuudessa. Sieltä jokainen pelaaja on saanut mahdollisuuden luottaa toisiinsa, kun ruudut ja roolit ovat olleet selviä. Ehkä sen takia meillä on kentällä ollut niin hauskaa, Hopkins avaa.

Kauhajoki ja Bojan Sarcevic metsästää kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta. Vastaavaan temppuun on edellisen kerran pystynyt Espoon Honka 2000-luvun alussa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Kauhajoki ja Bojan Sarcevic metsästää kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta. Vastaavaan temppuun on edellisen kerran pystynyt Espoon Honka 2000-luvun alussa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen leirissä tiedetään, mitä menestyminen keväällä vaatii. Vaikka joukkueen ulkomaalaisvahvistukset ovat Anthony Hilliardia lukuun ottamatta suhteellisen kokemattomia pudotuspelipelaajia, on Bojan Sarcevicin, Okko Järven ja Antti Niskasen hyvät kokemukset pudotuspeleistä joukkueelle tärkeitä.

BC Nokia kaatui Kauhajoen käsittelyssä viidessä ottelussa. Bojan Sarcevic tietää, joukkueen on parannettava molemmissa kenttäpäädyissä, mikäli joukkue meinaa taistella Pantteri-patsaasta.

- Pyrintö on erittäin nopea ja atleettinen joukkue, joka pelaa todella kovalla itseluottamuksella, Sarcevic avaa. 

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat onnistuivat ottamaan vierasvoitot. Pyrintö onnistui Kataja Basketia vastaan tekemään keskimäärin yli 100 pistettä per ottelu. Se asettaa Kauhajoen puolustuspelaamiselle haasteen.

- Koska Pyrintö tykkää pelata nopeasti, me emme saa menettää palloa ja ottaa 'tyhmiä' heittoa. Emme saa antaa heille mahdollisuutta päästä juoksemaan haluamallaan tavalla. Myös 1vs1-puolustus on erityisen tärkeää Pyrintöä vastaan.  

- Meillä pitäisi olla ajatus päässämme, millä keinolla haluamme hyökätä. Keskittyminen pitää olla päällä koko ottelun ajan ja meillä ei saa olla 'tyhjiä' minuutteja, koska Pyrintö rankaisee niistä hetkistä joka kerta, Sarcevic näkee.

Pyrinnön ja Kauhajoen ottelusarja käynnistyy tiistaina Tampereella klo 18.30. Ruutu näyttää kaikki Korisliigan pudotuspeliottelut kanavillaan.

 
7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

Näytä lisää vastaavia