Ilari Seppälä debytoi vahvasti Romaniassa

25.10.2021 10:37 Ilari Seppälä teki ensiesiintymisensä Romanian liigassa ja pelasi heti vahvasti. Aatu Kivimäki merkkautti Saksassa tupla-tuplan ja Edon Maxhunin Heroes Den Bosch jatkaa puhtaalla pelillä.

Ilari Seppälä teki ensiesiintymisensä Romanian liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälä teki debyyttinsä Romanian pääsarjassa tyylillä, kun hän oli isossa roolissa Pitestin voittaessa jatkoajalla Constantan 77-76 (70-70, 37-39). Seppälä heitti 12 pistettä ja antoi kaksi syöttöä, joista yksi oli ratkaisevaan voittokoriin viime sekunneilla.

Seppälä missasi alkukauden neljä ensimmäistä peliä lievän vamman takia, mutta pääsi nyt tositoimiin.

- Hyvä voitto joukkueelta ja rekordi on nyt 5/0. Itselläni on aika ilkeä loukkaantuminen takana ja kuuden viikon tauon jälkeen parit treenit alle ja askiin. Alkukankeuksien jälkeen olen ihan tyytyväinen omaan suoritukseen lähtökohdat huomioon ottaen, Seppälä mietti.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa sekä Sasu Salin että Elias Valtonen joutuivat maistamaan tappion karvasta kalkkia.

Teneriffa hävisi kotonaan Joventut Badalonalle 72-79 (40-39). Salin heitti kuusi pistettä ja Emir Sulejmanovicille kertyi kolme pistettä, viisi levypalloa, riisto ja torjunta. Teneriffalla on nyt neljä voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Valtosen Manresa kärsi kirvelevän 82-90 (45-47)-tappion Fuenlabradan vieraana. Valtonen keräsi Manresan kolmanneksi suurimmat minuutit (23,5) ja tilastorivi täyttyi neljällä pisteellä, neljällä levypallolla ja syötöllä. Manresalla on kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Belgiassa Heroes Den Boschin tiukka puolustuspelaaminen päätösneljänneksellä johdatti sen 68-62 (35-37)-voittoon Groningenista. Heroes piti isäntänsä kuudessa pisteessä neljännellä jaksolla säilyttäen puhtaan pelin tilaston. Edon Maxhuni oli jälleen Heroesin sankareita 13 pisteen, viiden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Alex ja Erik Murphyn Fukushima Firebonds jakoi peliviikonlopun voitot Yamagata Wyvernsin kanssa. Kuten parina edellisviikonloppuna, niin Firebonds voitti ensimmäisen pelin, mutta hävisi toisen.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds kiri päätösjaksolla 37-19 ja voitti lopulta 79-73 (27-43). Erik heitti 14 pistettä, napsi viisi levypalloa ja petasi joukkuekaverille korin. Alex komppasi 10 pisteellä, kolmella levypallolla ja riistolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa kohtaamisessa oli kotijoukkueen vuoro nousta tappioasemasta 86-73 (30-34)-voittoon. Alex oli tällä kertaa tehokkaampi 12 pisteen, seitsemän levypallon ja syötön tilastoilla. Erikille pöytäkirjan pitäjä kuittasi 10 pinnaa, kaksi levypalloa ja torjunnan. Firebonds on voittanut ja hävinnyt neljä peliä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn hävisi Ludwigsburgin vieraana niukasti 86-91 (38-40).
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentaman Tigers Tübingenin hyvä alkukausi sai jatkoa 87-76 (41-40)-voitolla Giants Leverkusenista. Aatu Kivimäki merkkautti komean 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan ja tilastoi hatuiksi vielä kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Tigers on voittanut kuudesta pelistään neljä.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan NM1:ssä Les Sables hävisi Angersille 54-69 Daniel Dolencin tilastoidessa Les Sablesille kuusi pistettä ja kuusi levypalloa. Les Sablesilla on kaksi voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

VEF Riika palasi takaisin raiteille Viron ja Latvian yhteisliigassa viime viikonlopun tappion jälkeen voittamalla Viimsin 87-64 (46-34). Madsenille kirjattiin seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbom nappasi neljä levypalloa Sopotin taipuessa kotikentällään Bydgoszczille jatkoajan jälkeen 81-86 (72-72, 37-30). Sopotilla on neljä voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Itävallassa Aleksi Koskinen valmensi Swans Gmundenin jatkoon cupissa 98-75 (52-37)-voitolla Grazista.
Ottelutilastot

 
24.4.2022 00:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourgille tappio cupin finaalissa

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg joutui tunnustamaan Pau-Lacq-Orthezin paremmakseen Ranskan Cupin finaalissa. Mikael Jantusen Oostende varmisti Belgian ja Hollannin liigan yhteisliigan ylemmän loppusarjan voiton.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

21.4.2022 08:11 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen, Maxhuni ja Palmi kovassa iskussa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa suomalaiskolmikko Mikael Jantunen, Edon Maxhuni ja Topias Palmi esittivät vahvoja otteita alkuviikon otteluissa.

18.4.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen juhlivat taas voittoja Espanjassa

Sasu Salinin ja Elias Valtosen joukkueet käyvät kovaa taistelua sijoista 3-6 Espanjan liigassa. Saksassa Aatu Kivimäki oli jälleen vedossa Tigers Tübingenin ottaessa jo toisen voittonsa pudotuspelien avauskierroksella.

16.4.2022 15:40 Susijengi

Miro Little valitsi Baylorin yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella HBA Märskyä miesten Divari A:ssa edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 17, on valinnut yliopistonsa. 193-senttinen Little liittyy ensi vuonna kevään 2021 NCAA-liigan mestarin Baylor Bearsin riveihin.

16.4.2022 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Valtonen vauhdissa Espanjassa – Kivimäki ratkaisijana Saksassa

Sasu Salinin ja Elias Valtosen kuumat viimeaikaiset otteet saivat jatkoa ja Aatu Kivimäki ratkaisi Tigers Tübingenille historiallisen voiton. Aapeli Alanen heitti jälleen kovat pisteet Itävallassa.

12.4.2022 23:51 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

12.4.2022 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Sasu – Kolmen pisteen heittoja -kirja ilmestyy syyskuussa

Susijengin rakastetun hengenluojan Sasu Salinin, 30, tarinan kertova kirja ”Sasu – Kolmen pisteen heittoja” ilmestyy syyskuussa 2022. Taneli Tuokon kirjoittaman kirjan julkaisee Johnny Kniga.

11.4.2022 08:18 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Viron ja Latvian yhteisliigan mestari – ”Sanoja ei oikein löydy”

Alexander Madsen sai kauden toisen pokaalin kaappiinsa, kun VEF Riika voitti Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruutta.

7.4.2022 08:28 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät – Salin liekitti Teneriffan avausvoittoon

Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaispelaajien osalta voittoisasti Sasu Salinin ollessa Teneriffan ykkösnimi heittäessään 27 pistettä. Aapeli Alanen ja Carl Lindbom pistivät tauluun myös kovia pistemääriä.

4.4.2022 09:23 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli voittoa Real Madridista, Madsen Final Fouriin ja Alaselle 36 pistettä

Loppuviikon aikana Euroopan koriskentillä nähtiin useita suomalaisonnistujia. Sasu Salin pääsi juhlimaan voittoa Real Madridista, Alexander Madsen taistelee Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruudesta, Aapeli Alanen heitti kauden ennätyspisteensä ja Edon Maxhuni tuuletti suomalaiskohtaamisen voittoa.

31.3.2022 08:08 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti pudotuspelien avauksessa

Alexander Madsen oli ottelun ykkösnimi, kun VEF Riika aloitti pudotuspelinsä vakuuttavalla voitolla. Mikael Jantusen Oostende porskuttaa edelleen puhtaalla pelillä Hollannissa ja Belgiassa.

28.3.2022 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

23.3.2022 23:38 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa jatkolohkot päätökseen – Valtosen Manresa puristi lohkovoittajaksi

Mestarien liigan jatkolohkot saatiin päätökseen alkuviikosta. Suomalaisten joukkueista jatkoon tiensä selvittivät Teneriffa, Manresa sekä Strasbourg. Mikael Jantusen Oostenden taival sen sijaan päättyi.

23.3.2022 08:00 Susijengi

Jamar Wilson loppukaudeksi Ranskan kakkosliigaan

Viime vuodet joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa edustanut Susijengin luottopelinrakentaja Jamar Wilson, 38, siirtyy loppukaudeksi Ranskan kakkosliigaan (Pro B). Wilson ja Kataja Basket ovat purkaneet sopimuksensa yhteistuumin.

21.3.2022 07:20 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsista Islannin cup-mestari – Elias Valtonen kaatamassa Real Madridia vieraissa

Viikonloppuna saatiin nauttia Susijengin pelaajien hienoista edesottamuksista ja saavutuksista. Shawn Hopkinsista tuli Islannin cup-mestari, Elias Valtonen juhli harvinaista vierasvoittoa Real Madridista, Edon Maxhuni liekeissä Hollannissa, Topias Palmilla kauden paras peli ja Alexander Madsen sekä Murphyn veljekset pistivät taas kovia lukuja tilastoihin.

17.3.2022 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan jatkoon Mestarien liigassa - Strasbourg myös puolivälieriin

Sasu Salinin käsi kävi jälleen kuumana, kun hän siivitti Teneriffan jatkoon 23 pisteen saldolla. Mestarien liigan jatko-otteluissa nähdään lisäksi myös Lassi Tuovin ja Luukas Vaaran Strasbourg ja Mikael Jantunen piti Oostenden jatkotoiveet elossa. Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan eteni Islannin cupin finaaliin.

14.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi Belgian cup-mestariksi – ”Seuralle aika kova juttu”

Topias Palmi pääsi juhlimaan Belgian cup-mestaruutta, kun Limburg kaatoi finaalissa Mikael Jantusen Oostenden.

11.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa

Teneriffa otti tiukan otteen Mestarien liigan puolivälieräpaikasta napaten jatkolohkovaiheen neljännen voittonsa. Elias Valtosen Manresa nousi myös oman lohkonsa kärkipaikalle.

Näytä lisää vastaavia