Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

26.2.2018 Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

Martin Hermannssonin tähdittämä Islanti otti toisen peräkkäisen voittonsa sunnuntaina ja kiilasi tasaisen F-lohkon kakkossijalle.

Tshekki on MM-karsintalohko F:n kärkipaikalla voitettuaan kolme ensimmäisestä neljästä ottelustaan.

Toisen MM-karsintaikkunan myötä Bulgaria valahti lohkon peränpitäjäksi. Kuvat: FIBA

Islanti johti Tshekkiä Reykjavikissa pistein 76-61 ennen kuin lohkokärki ryhmittyi raivoisaan loppurynnistykseen ja vei viimeiset minuutit nimiinsä 14-0. Islanti tarrasi kuitenkin ratkaisevan levypallon käsiinsä ja varmisti kahden marraskuisen tappion vastapainoksi puhtaan tilin helmikuun MM-karsintaikkunassa.

Tshekki on MM-karsintalohko F:n kärkipaikalla voitettuaan kolme ensimmäisestä neljästä ottelustaan, mutta niukat voitot Suomesta ja Bulgariasta tähänastisissa karsintaotteluissa napannut joukkue ei voi irrottaa katsettaan peräpeilistä hetkeksikään.

Hengen päälle saanut Islanti kiilasi tasapisteissä Susijengin kanssa karsintalohkon toiselle sijalle. Keskinäisten otteluiden voittonsa ansiosta Islanti etenee kesä-heinäkuun taitteen otteluihin lohkon kakkossijalta.

Lohkon hännänhuipuksi valahti puolestaan Bulgaria, joka on hävinnyt Susijengille kahdesti sekä voittanut kaikkiaan vain yhden neljästä ottelustaan. Bulgaria elää kohtalonhetkiään 29. kesäkuuta, jolloin joukkue kohtaa kotikentällään Islannin.

Susijengi pelaa seuraavan kerran 29. kesäkuuta Prahassa Tshekkiä vastaan ja heti heinäkuun alussa kotikentällään Islantia vastaan.

Kaksitoista maata varmistaneet paikkansa MM-jatkokarsinnoissa

Euroopan MM-karsintojen ensimmäinen vaihe huipentuu 29.6.-3.7. pelattavaan kaksoiskierrokseen, jonka jälkeen 24 joukkuetta pelaa kolmi-ikkunaisen MM-jatkokarsintavaiheen kolmessa karsintaikkunassa pelikauden 2018-19 aikana.

Euroopasta paikkansa jatkokarsintoihin ovat jo varmistaneet Saksa, Kreikka, Serbia sekä Susijengin karsintavastustajaksi ehdolla oleva Ranska.

Ympäri maailmaa pelattavissa karsinnoissa muut jatkokarsintoihin tiensä raivanneet maat ovat Australia, Brasilia, Kanada, Dominikaaninen Tasavalta, Iran, Kazakstan, Filippiinit sekä Venezuela.

FIBA:n päätös siirtyä uuteen MM-karsintajärjestelmään on saanut maailmanlaajuisesti tervetulleen vastaanoton. Goianiassa Brasilia veti 10,550 katsojaa kotiotteluunsa Chileä vastaan ja Manilassa Filippiinit juhli voittoa Japanista 10,000 fanin edessä. Loppuunmyytyjä katsomoita nähtiin myös mm. Meksikossa ja Argentiinassa.

Vaikka FIBA:n ja Euroliigan välinen pelaajien edustusoikeuskiista on noussut otsikoihin Euroopassa, myös vanhalla mantereella koripalloväki on löytänyt kiitettävästi tiensä MM-karsintaotteluihin. Peräti 7,500 venäläisfania huusi Permissä Venäjän voittoon Bosniasta ja yli 10,000 katsojaa oli Georgian tukena Tbilisissä Saksaa vastaan.

Vakuuttavia katsojalukuja kirjattiin myös länsinaapurissa, missä Ruotsi imi 7,500 katsojaa Tukholman Hovetiin juhlimaan omiensa 59-58-yllätysvoittoa Turkista.

Liity Susijengin kuudenneksi pelaajaksi jo tänään! Kuudennelle pelaajalle ensimmäisenä tuoreet Susijengin kuulumiset ja uutiset, kutsuja Susijengin tapahtumiin ja etuosto-oikeuksia, ajankohtaista tietoa suomikoriksesta sekä etuja Susijengin virallisista fanikamoista shop.basketissa.

6. pelaajana sinulla on mahdollisuus ostaa MM-karsintojen seuraavaan kotiotteluun (Suomi-Islanti) early bird -liput erikoishintaan.

Lue myös

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

24.1.2018 Ajankohtainen

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

23.11.2017 11:30 Ajankohtainen

Susijengi 14 miehen rintamana Bulgariaan

Susijengi matkustaa torstaiaamuna Bulgarian Botevgradiin, missä joukkue aloittaa perjantai-iltana karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut mukaan kaikki 14 pelaajaa, jotka ovat kuuluneet Susijengin marraskuun leiritykseen tällä viikolla.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

20.11.2017 Ajankohtainen

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

20.11.2017 Ajankohtainen

Kaksinkertainen olympiaedustaja Raimo ”Spike” Lindholm on poissa

Kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaiskoripalloilijoihin lukeutunut sekä muun muassa viidessä pesäpallon Itä-länsi-ottelussa pelannut Raimo ”Spike” Lindholm on menehtynyt. Hän oli kuollessaan juuri täyttänyt 86 vuotta.

27.10.2017 12:00 Ajankohtainen

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

26.9.2017 Ajankohtainen

Susijengin medical trainerin Marko Yrjövuoren kirja julkaistu

Uutuuskirja Yrjövuori. The Finn, urheilutähtien luottomies kertoo fysiikkavalmentaja Marko Yrjövuoren tarinan.

19.9.2017 Ajankohtainen

Petteri Koponen – Malmin jääräpää nyt kaupoissa

Suomikoriksen ystäviä hemmotellaan heti EM-kisojen päätyttyä, kun Susijengin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Petteri Koposen elämäkerta on julkaistu.

7.9.2017 11:00 Ajankohtainen

Susijengin Carl Lindbom Liettuan pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Helsinki Seagullsia Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti ja Susijengin EM-kisajoukkueen jäsen Carl Lindbom, 25, siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella Liettuan pääsarjaa pelaavaan Juventus Utenosiin.

5.9.2017 Ajankohtainen

Susijengin katsojaennätys jälleen uusiksi

Suomen EM-kotikisojen ottelu Kreikkaa vastaan keräsi Hartwall Arenalle jälleen jättiyleisön, ja maajoukkueiden uusi katsojaennätys kirjataan nyt lukemiin 12 327.

Näytä lisää vastaavia