Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

15.3.2024 08:24 Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

Mikael Jantunen oli isossa roolissa Paris Basketballin voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Paris Basketball pääsi lohkovoittajana suoraan puolivälierävaiheeseen ja sai kotikentälleen espanjalaisen Joventut Badalonan. Puolivälierä pelattiin kerrasta poikki eikä Paris Basketball jättänyt mitään sattuman varaan voittamalla 86-70 (40-35). Jantunen loisti 12 pisteen, kuuden levypallon, syötön ja kolmen riiston tilastoilla.

Jantunen oli ottelussa isossa roolissa. Hänen kolmen pisteen heittonsa ennen taukoa katkaisi Joventut takaa-ajon varmistaen Parisille viiden pisteen taukojohdon. Jantunen heitti pari tärkeää koria myös PB:n 13-0 irtioton aikana, jolloin kotijoukkue lopulta ratkaisi ottelun.

- Meillä oli vaikeuksia kolmen pisteen heittojemme kanssa, meillä oli hyviä mahdollisuuksia päättää, mutta emme pystyneet siinä, mutta löysimme toisen tavan voittaa. Se oli puolustuksemme kautta. Erityisesti toisella puoliajalla, kun puolustimme tiiviisti ja pystyimme tekemään sen kolmannen jakson juoksun, joka osoittautui ratkaisevaksi, Iisalo totesi EuroCupin sivujen mukaan.

Välierässä pariisilaiset saavat vastaansa London Lionsin. Välierät pelataan paras kolmesta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salin ei ollut Teneriffan kokoonpanossa, kun Teneriffa varmisti Mestarien liigan puolivälieräpaikan kaatamalla Karsiyakan 88-79 (42-41).
Ottelutilastot

Mikko Larkas pääsi tuulettamaan valmentamansa Strasbourgin jatkolohkovaiheen avausvoittoa, kun se voitti Cholet'n 96-84 (43-38).
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes palasi voittojen tielle kolmen peräkkäisen tappion jälkeen voitettuaan Fuenlabradan 98-83 (51-50). Murphy heitti kolme pistettä ja sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttötilastoihin. Voitolla Estudiantes nousi toiseksi.
Ottelutilastot

Remu Raitasen Caceresin tappioputki puolestaan venyi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun Clavijo oli kotonaan niukasti parempi 78-76 (31-37). Raitanen heitti viisi pistettä ja nappasi kolme levypalloa. Caceres on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Ville Tahvanaisen Alftanes otti tiukan otteen pudotuspelipaikasta, kun se voitti suomalaiskohtaamisessa Antti Kanervon Stjarnanin 86-77 (46-51). Tahvanainen heitti seitsemän pistettä, otti viisi levypalloa, antoi yhden syötön, riisti kahdesti ja torjui kerran. Kanerva oli Stjarnanin paras pistemies 23 pisteen saldolla ja tilastot täyttyivät kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.

Alftanes on kuudentena ja Stjarnan yhdeksäntenä voiton päässä pudotuspelirajasta.
Ottelutilastot

Osku Heinosen Haukar eii pystynyt pistämään hanttiin Hötturille häviten 68-93 (45-36). Heinonen kirjautti rivilleen seitsemän pistettä ja kaksi syöttöä. Haukarin pudotuspelimahdollisuudet ovat jo menneet.
Ottelutilastot

Qatarissa jatkui cup-turnaus ja Mubashar Alin Al Khor taipui Al Arabille 72-75 (41-47). Ali oli jälleen herra korin alla kaapaten peräti 18 levypalloa ja tilastot täyttyiivät myös viidestä pisteestä, kahdesta syötöstä ja torjunnasta.
Ottelutilastot

 
1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

14.11.2019 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin naulasi voittoheiton sisään ja Teneriffan putkelle jatkoa

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän heitti voittoheiton sisään muutama sekunti ennen loppua Mestarien liigan ottelussa Gaziantepiä vastaan.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

Näytä lisää vastaavia