Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

6.10.2013 20:55 Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea MM-kisojen villiä korttia ilmiöksi nousseelle Susijengille. Kuvassa Gerald Lee Juniorin ja yleisön yhteismenoa EM-kisoista.

Suomen maajoukkuepelaajat ovat Hanno Möttölän johdolla olleet esimerkillisen sitoutuneita maajoukkuetoimintaan.

EM-kisoissa Susijengi sai tuekseen ennennäkemättömän tuen mahtavilta faneiltaan.

Pelaajien sitoutumisen ja fanien ohella urheilulliset tulokset puoltavat MM-paikan hakua. Suomi on voittanut suurimman osan villin kortin kilpailijoistaan. Kuvassa juhlivat Tuukka Kotti ja Shawn Huff.

Suomi uskoo Susijengin menestysmahdollisuuksiin MM-kisoissa. Kuvassa maajoukkueen tähti Petteri Koponen.

Susijengin villin kortin haun tueksi Koripalloliitto kutsuu sekä julkisen että yksityisen sektorin kootakseen vaadittavat puoli miljoonaa euroa. Kuvat: Ville Vuorinen.

MM-kisat pelataan Espanjassa 30.8. – 14.9.2014. Kisoihin on paikkansa varmistanut 20 maata, jonka lisäksi kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) myöntää turnaukseen neljä villiä korttia. Villin kortin kriteereissä hakijoita arvioidaan muun muassa urheilullisten tulosten sekä vaikuttavuuden perusteella.

- Suomi on maailmanlaajuisessa vertailussa yksi viime vuosien suurimmista nousijoista. Olemme tilanteessa, jossa urheilulliset tuloksemme kestävät vertailun kenen tahansa villiä korttia hakevan maan kanssa. Siitä johtuen, olemme tulleet lopputulokseen, että olemme hakuprosessin velkaa hienoille faneillemme sekä maajoukkuetoimintaan pitkäjänteisesti sitoutuneille pelaajillemme, kommentoi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann MM-kisapaikan hakuperusteita.

Susijengi sijoittui Sloveniassa pelatuissa EM-kisoissa viime kuussa yhdeksänneksi, kun kisojen seitsemän parasta lunasti suorat paikat MM-kisoihin. EM-kisoissa Susijengi voitti sensaatiomaisesti kolme maailman kymmenen parhaan joukkoon rankattua jättiläistä – Venäjän, Turkin ja Kreikan – sekä maailmanlistan sijalla 13 olevan Slovenian. Suomen voittosuhde 5-3 kisoista oli lopulta koko turnauksen kuudenneksi paras.

- Euroopan taso on todella kova ja olemme onnistuneet kaventamaan eroa kärkimaihin nähden. Uskomme, että meillä on MM-kisoissa edellytykset menestyä, Dettmann lataa.

FIBA painottaa villin kortin hakukriteereissään lajin suosiota hakijamaassa, MM-turnauksen merkitystä lajin kehitykselle hakijamaassa sekä hakijan merkitystä MM-kisoille sekä FIBA:lle.

- EM-kisoissa Suomi osoitti kaikille, että meillä on tarjota MM-kisoille paras fanijoukko. Saamamme tuki oli kisoissa mieletöntä, fanimme käyttäytyivät hyvin ja keräsivät laajalti huomiota kansainvälisesti. Olemme faneistamme erittäin ylpeitä ja uskomme saavamme vähintään samanlaisen tuen MM-kisoihin, jos paikka sinne aukeaa, Dettmann kiittelee ja uskoo.

”Yhdessä MM-kisoihin” tavoitteena koota puoli miljoonaa euroa

Villin kortin hakijoilta edellytetään lisäksi lahjoitusta FIBA:n säätiölle, joka käyttää lahjoitukset koripallon maailmanlaajuisiin promootiotarkoituksiin.

- Vaikka lahjoituksen suuruutta ei ole missään varsinaisesti määritelty, on villeistä korteista saatavien lahjoitusten yhteissummaksi FIBA budjetoinut kaksi miljoonaa euroa. Viesti on selvä; hakijan ei ole syytä jättää lahjoitussummaansa alle 500 000 euron ja olemme asettaneet sen myös tavoitteeksemme, Dettmann kertoo.

Suomen Koripalloliitto kutsuu niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin mukaan villin kortin hakuun teemalla ”Yhdessä MM-kisoihin”.

- Olemme tulleet pitkän matkan, emmekä voi riskeerata kehitysjatkumoamme kiinnittämällä 500 000 euroa villiin korttiin yksinämme, koska se tarkoittaisi toiminnan merkittävää supistamista. Sen vuoksi lähdemme hakemaan puolta miljoonaa euroa julkiselta ja yksityiseltä sektorilta. Ilman tätä uutta rahaa haku ei onnistu. Meillä on usko siihen, että raha löytyy yhteistyöllä, mutta tulemme tarvitsemaan kaikkien mahdollisten tahojen apua MM-kisaunelman toteutumiseksi, linjaa Dettmann.

Villin kortin hakemus pitää jättää lokakuun loppuun mennessä, mutta taloudelliset sitoumukset realisoituvat vasta ennen varsinaista päätöksentekoa. FIBA tarkastelee ensi kerran hakijoita marraskuun lopussa ja tekee päätökset neljästä villin kortin saajasta 1. helmikuuta 2014.

 
10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Susijengi-fanien EM-kisapalveluihin panostetaan Montpellierissä

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa huomenna, keskiviikkona 26.11. klo 11.

21.10.2014 20:08 Liittoa koskeva tiedote

Susijengi-kirja ilmestynyt – tilaa omasi!

Suomen koripallomaajoukkueen viimeisen kymmenen vuoden uskomattoman matkan esittelevä kirja ”Susijengi – Pohjolan perukoilta Euroopan huipulle” on ilmestynyt. Tilaa oma yksilöllinen kappaleesi nyt!

Korispisteellä laaja valikoima Susijengi-fanituotteita

Koripallon MM-kisat lähestyvät, ja Susijengin pitkäaikainen fanituotemyyjä Korispiste tuo joka fanin toivetavarat suomalaisen koripalloväen ulottuville. Korispisteen verkkokaupasta löytyy laatutuotteita joka lähtöön, mm. Li-Ningin valmistamat personoidut pelipaidat ja virallinen Susijengin MM-kisapaita, jota Korispiste myy ainoana jälleenmyyjänä.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

Näytä lisää vastaavia