Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

1.8.2014 17:51 Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

Hyvässä korisnosteessa elävä Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkon järjestelyoikeutta.

Suomen Koripalloliiton mukaan Susijengi, fanit ja koko suomalainen koripalloperhe ansaitsivat kotikisat.

Päätöksiä EM-järjestäjistä tehdään vasta syyskuussa. Ennen sitä Susijengi jatkaa valmistautumistaan MM-kisoihin ja ennättää ainakin aloittaa historiansa ensimmäisen MM-turnauksen. Kuvat: Ville Vuorinen.

Hakijamailla oli torstai-iltaan aikaa jättää hakemuksensa. Hakijat ovat voineet hakea alkulohkoa, alkulohkon ja finaalien kombinaatiota, pelkkiä pudotuspelejä tai koko turnauksen järjestelyoikeutta. FIBA Europe julkaisee hakemusten yksityiskohdat 27. elokuuta jälkeen, jolloin EM-karsinnat päättyvät.

- Suomen maajoukkueella ja koko Suomi-koriksella on ollut mahtava noste päällä jo jonkin aikaa. Koko korisperhe Susijengin ja fanien johdolla ansaitsisivat kotikisat, kommentoi Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting.

- Päätös lähteä hakemaan oli meille helppo ja se syntyi liittohallituksessa yksimielisesti. Mielestäni hakeminen tällaisessa tilanteessa on normaali toimintaansa kehittävän lajin toimenpide.

Vuoden joukkueena Suomessa palkittu Susijengi valmistautuu parhaillaan elo-syyskuussa pelattaviin MM-kisoihin ja kohtaa maanantaina 75-vuotisjuhlaottelussaan Helsingin Jäähallissa Liettuan. Otteluun on myyty yli 6000 pääsylippua ennakkoon.

- On hienoa, että ihmiset eri tahoilla ovat pystyneet ja jaksaneet kiihkeiden MM-valmistelujen ja tulevien kotipelien ohella näin vaativaan prosessiin, kiitteli Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

- Olisi upea saada maailman yhden harrastetuimman lajin arvokisat Suomeen pitkän tauon jälkeen.

Suomi on järjestänyt EM-kisat historian saatossa kerran; vuonna 1967. Kyseisiä kisoja on kansainvälisen koripalloliiton historiikeissa kuvailtu järjestelyiltään ”ensimmäisiksi moderneiksi EM-kisoiksi”.

EM-kisojen 2015 hakuprosessi jatkuu FIBA Europen tarkastuskäynneillä ehdotetuilla pelipaikoilla tulevien viikkojen aikana. Lisäksi hakijamaille myönnettiin 15. elokuuta saakka aikaa toimittaa joitain tärkeitä dokumentteja, joihin kuuluu mm. valtion antamat vakuudet.

FIBA Europe odottaa tekevänsä päätöksiä EM-isännästä tai –isännistä ylimääräisessä hallituksen kokouksessa syyskuussa 2014. EM-kisat pelataan 5.-20. syyskuuta 2015. Turnaus siirrettiin kesäkuun puolivälissä pois Ukrainasta maan levottomuuksien vuoksi.

 
11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Susijengi-fanien EM-kisapalveluihin panostetaan Montpellierissä

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen matkanjärjestäjä ja tapahtumayritys Elämysmatkojen kanssa. Yhteistyössä Koripalloliitto ja Elämysmatkat tarjoavat ensi vuoden EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä entistäkin laajemman valikoiman palveluita. Elämysmatkat julkaisee ensimmäiset EM-kisojen matkapakettinsa huomenna, keskiviikkona 26.11. klo 11.

6.10.2013 20:55 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

14.3.2013 13:00 EM-kilpailut

Yle näyttää Suomen ottelut koripallon EM-kisoista

Yleisradio on hankkinut oikeudet koripallon EM-kisoihin. Yle näyttää Sloveniassa 4.-22.9.2013 pelattavasta EM-lopputurnauksesta valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan kaikki Suomen ottelut sekä EM-finaalin. Ylen panostus koripalloiluun näkyy jo tänään, kun TV1-kanava televisioi Joensuun Katajan EuroChallenge-puolivälieräottelun.

30.1.2012 04:20 Liittoa koskeva tiedote

Koripallon medianäkyvyydessä huima nousu vuonna 2011

Suomen koripallomaajoukkueen eteneminen EM-lopputurnaukseen 16 vuoden tauon jälkeen ja sensaatiomainen menestys – yhdeksäs sija – Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa poikivat lajille huimia kasvukäyriä medianäkyvyyden saralla, kertoo Suomen Koripalloliiton tilaama Sponsor Insight –tutkimus.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

Näytä lisää vastaavia