Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

11.10.2020 10:00 Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

Kesken jäänyt viime kausi oli tilastojen valossa Okko Järvelle uran paras, kun hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa oli 13,2. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen Karhu Basket jäi keväällä jännittävään paikkaan, kun Korisliiga tyssäsi kesken kauden. Hallitseva mestari oli vain neljän pisteen päässä Vilppaasta ja Seagullsista, jotka pitivät hallussaan sarjataulukon kahta ylintä sijaa, ja kolmen ennakkosuosikin oli tarkoitus päästä pian tiukkaan taistoon Suomen koripalloherruudesta.

– Outo fiilishän siitä jäi. Olimme joukkueena pääsemässä juuri oikeaan aikaan siihen parhaaseen muotoomme, mutta lopputulos jäi arvoitukseksi, toteaa Karhun heittävä takamies Okko Järvi.

Loppusuoraa kohti Karhu pelasi koko ajan paremmin, ja Järveä kieltämättä harmitti tilanne. Mutta hän lisää harmituksensa perään, että niin oli toimittava, koska ei tilanteelle voinut mitään.

Kun Karhu juoksee taas kentälle ja lähtee tavoittelemaan kolmatta perättäistä mestaruuttaan – tämä siksi, että viime kaudella mestari jätettiin kokonaan kruunaamatta – joukkueen tavoitteet ovat selkeät. Ennakkotapausten valossa ei ole tarvetta tyytyä tähtäämään yhtään korkeinta sijaa matalammalle.

Omassa pelissään Järvi näki jo viime kaudella yhden selkeän kehityskohteen, jolla hän voisi auttaa joukkuettaan.

– Jo viime kaudella tavoittelin tasaisempaa tuloksen tekemistä. Onnistumisessani on aiemmin ollut ailahtelevaisuutta, ja yritin korjata pois niitä sellaisia pelejä, joissa pelaaja vain katoaa jonnekin taustalle. Mielestäni onnistuin siinä hyvin verrattuna aiempiin kausiin.

Hänestä tuntui keväällä siltä, että joukkueen menestyksen lisäksi omakin tekeminen oli löytänyt huippunsa juuri, kun peli vihellettiin poikki.

– Mitä tähän kauteen tulee, niin nyt pitää jatkaa vain suoraan siitä, mihin silloin jäätiin.

 

Tulevalla kaudella Järven suurin kehityskohde on enemmän henkinen kuin fyysinen. Hän on pitkän kesätauon aikana ehtinyt tehdä fysiikkaharjoituksia jopa poikkeuksellisen paljon, mutta ne eivät ole valmistaneet häntä tilanteeseen, jossa jalkoihin täytyy alkaa uran ensimmäisen kerran sovitella johtajan kenkiä.

– Meillä on nyt paljon nuorempi joukkue kuin aiemmilla kausillani. Huomasin harjoituksissa yhtäkkiä olevani ikäni puolesta vanhojen pelaajien joukkueessa, joten se kertoo jotakin.

Vaikka joukkueessa on iältään monta selkeästi 24-vuotiasta Järveä vanhempaakin pelaajia, Korisliiga-vuosien määrässä hän alkaa olla lähempänä kaikkein kokeneinta kastia. Hän puki Suomen korkeimmalle sarjatasolle kuuluvan pelipaidan ylleen ensimmäisen kerran jo Hongassa vuonna 2013.

Järven mukaan Karhun kokoonpano vaikuttaa nyt erinomaiselta ja harjoituksissa sekä kilpailu- että yhteishenki tuntuvat toimivan. Thomas Vehmasen kaltaiset vähemmän pelanneet parikymppiset nousevat epäilemättä entistä isompiin rooleihin nuoressa joukkueessa, ja Järven itsensä – nuoresta vanhaksi muuttuvan pelaajan – täytyy vain löytää oma roolinsa muuttuvassa dynamiikassa.

– Kyllä kentän puolellakin varmasti tulee itselleni koko ajan enemmän pallollista roolia, mutta isoin muutos näkyy pukukopin puolella. Pitää olla enemmän äänessä ja uskaltaa sanoa mielipiteensä ja puuttua näkemiinsä virheisiin, epäkohtiin ja löysäilyihin.

Karhu Basket 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

Näytä lisää vastaavia