Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

3.10.2023 09:35 EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

Mikael Jantunen pääsee pelaamaan EuroCupia tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen vietti viime kauden Italiassa Trevison riveissä, mutta purki kesällä sopimuksensa italialaisseuran kanssa. Hän pelasi kesällä Golden State Warriorsin riveissä NBA:n kesäliigaa ja teki lopulta kaksivuotisen sopimuksen Iisalon valmentaman Paris Basketballin kanssa.

- Se oli monen asian yhdistelmä. Määrätietoinen seura, valmennus, kova sarja, kansainväliset ottelut...Siinä oli vain monta asiaa mitkä tuntuivat oikealta, Jantunen kertoo siirtonsa syistä.

Samaan aikaan, kun Jantunen hikoili Japanissa MM-parketeilla, niin Iisalo valmisteli miehistöään kautta varten Kisakallion maisemissa. Jantunen pääsi joukkueen mukaan vasta MM-kisojen jälkeen, mutta on ottanut jo heti ison roolin joukkueessa. Myös joukkueen peli on kulkenut vahvasti, sillä pariisilaisseura on aloittanut kautensa Ranskan liigassa neljällä voitolla.

- Kausi on lähtenyt ihan hyvin liikkeelle. Tässä ensimmäisen kuukauden aikana on ollut aika paljon oppimista, mutta on ollut hauskaa. Tästä on hyvä jatkaa. Aika paljon on asioita joita voi vielä parantaa, joten siihen nähden on hyvin lähtenyt liikkeelle.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jantunen on nauttinut pelaamisesta ja harjoittelusta Iisalon alaisuudessa.

- Ihan hyvältä on tuntunut. Vaatimustaso on kova ja se vie pelaajia eteenpäin ja se on se pääasia.

Tiistaina alkava EuroCup pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, josta lohkojen kuusi parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta ansaitsevat paikan suoraan puolivälierissä ja neljä muuta joukkuetta aloittavat neljännesvälieristä.

Paris Basketballin kanssa samassa lohkossa pelaavat Besiktas, Olimpija Ljubljana, Hapoel Tel Aviv, Joventut Badalona, London Lions, Prometey, Reyer Venezia, Towers Hamburg sekä Wolves Vilna.

- On paljon hyviä joukkueita ja paljon pelejä. Haasteita riittää totta kai, kun mukana on kovia joukkueita kaikkialta Euroopasta,

Vaikka vastukset ovat kovia, niin Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin.

- Näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet. Meidän pitää keskittyä siihen meidän omaan pelaamiseemme eikä katsoa niin paljon vastustajia. Jos me pelaamme omaa peliämme ja omalla tasollamme, niin näen meillä olevan hyvät mahdollisuudet lohkossamme.

Paris Basketballin ensimmäisenä haasteena vastaan asettuu Wolves tiistaina.

Lisätietoja: EuroCup

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

14.11.2018 14:27 Susijengi

EuroCup-kierroksen MVP:ksi valittu Erik Murphy pelaa vahvaa kautta – ”Olen heittänyt hyvin”

Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena viime kierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

27.9.2018 18:51 Susijengi

Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

Näytä lisää vastaavia