Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

26.3.2024 10:38 Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

Mikael Jantunen pelaa hienoa kautta Paris Basketballissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Paris Basketball on pelannut vahvan kauden ja voitti oman lohkonsa EuroCupissa suvereenisti. Paris Basketball voitti 18 ottelustaan peräti 17 ja oli runkosarjan paras joukkue molemmat lohkot huomioon ottaen.

Lohkovoittajana se eteni suoraan puolivälierävaiheeseen, joka pelattiin kerrasta poikki. Siinä Paris Basketball jätti Joventut Badalonan vaille mahdollisuuksia voittaen 12 pistettä heittäneen Jantusen johdolla 86-70.

Nyt välierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja pariisilaisilla on kotietu. Jantusen mukaan välierät tuovat mukanaan hieman lisävirinää, kun panokset ovat korkealla.

- Välierävaihe ja on ehkä sellainen hyvä, terve, pieni jännitys kumminkin, mutta ei mitään ylimääräistä. Mennään peli kerrallaan ja tämä on lyhyt sarja. Yritetään ensin hoitaa ensimmäinen peli ja jatketaan siitä, Jantunen kertoo ennakkotunnelmistaan.

Joukkueet pelasivat samassa alkulohkossa ja Paris Basketball vei molemmat pelit nimiinsä. Lontoossa ottelu meni jatkoajalle ja Paris puristi lopulta 106-102-voiton. Pariisissa voittolukemat olivat selvemmät 94-77.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kovaa nousua eurooppalaiselle korishuipulle tekevä englantilaisjoukkue sijoittui lohkossa kolmanneksi ja on kaatanut matkalla välieriin jo turkkilaisen Türk Telekomin selvästi 100-77 ja romanialaisen Cluj-Napocan 91-79.

- Hyvä joukkue. Meillä oli kaksi todella kovaa peliä runkosarjan aikana, joista ensimmäinen oli todella tiukka. Siinä mielessä tuttu joukkue. Tiukka vastustaja, Jantunen arvioi.

Ensimmäistä kauttaan Paris Basketballin päävalmentajana toimiva Iisalo on piiskannut joukkueensa tänä vuonna vahvaan iskuun, kun EuroCupin lisäksi taskussa on Ranskan Leaders Cupin voitto sekä sarjassa tällä hetkellä kakkospaikka. Jantunen uskoo finaalipaikan irtoavan hyväksi havaitulla menestysreseptillä.

- Meidän pitää vain pysyä siinä omassa tekemisessä. Opimme aiemmista kohtaamisistamme ja niistäkin oli vielä paljon parannettavaa. Keskitymme omaan tekemiseen ja lähdemme voittamaan oman pelin kautta, Jantunen naulaa.

Toisessa välieräparissa kohtaavat toinen ranskalaisjoukkue Bourg-en-Bresse sekä turkkilainen Besiktas. Välierät pelataan 26.3., 29.3. ja 3.4. 

Lisätietoa: EuroCup

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia