Nuorten sarjatoiminta päätetään valtakunnan sarjoissa sekä läntisellä ja eteläisellä alueella

28.4.2021 12:19 Koripalloliiton liittohallitus on vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen tehnyt päätöksen päättää pelikaudet Koripalloliiton nuorten valtakunnallisissa sarjoissa sekä eteläisen ja läntisen alueen nuorten sarjoissa.

Nykyiset koronarajoitukset eri puolella Suomea estävät osin toukokuussakin lähikontaktin ottamisen nuorten harjoittelussa, joten kaikista Koripalloliiton ja urheiluyhteisön yhteisistä yrityksistä huolimatta otteluiden pelaaminen nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä eteläisen ja läntisen alueen osalta on päätetty liittohallituksen toimesta päättää kauden 2020-21 osalta kokonaan.  

Otteluita ei siis tulla enää pelaamaan nuorten valtakunnallisissa 16-, 17- tai 19-vuotiaiden SM-sarjoissa, nuorten 17- tai 19-vuotiaiden valtakunnallisissa I divisioonissa eikä eteläisen tai läntisen alueen nuorten aluesarjoissa. Myöskään SM- tai näiden alueiden aluemestaruusmitaleja ei jaeta kaudella 2020-21.  

Itäisen, Keskisen ja Pohjoisen alueen sarjoissa on pystytty pelaamaan ja pelataan vielä toukokuussa suunnitellun mukaisesti, Suomen Koripalloliiton koronamanuaalia noudattaen. Kaakkoisella alueella pyritään pelaamista jatkamaan suunnitellusti toukokuussa. Mikäli sarjoja ei pystytä pelaamaan rajoitusten kiristymisen takia, tekee kunkin alueen aluehallitus mahdolliset sarjojen pysäyttämispäätökset.  

Nuoret tarvitsevat pelejä – eSCO käyttöön 

Heti kun eri alueilla rajoitukset sen mahdollistavat, Koripalloliitto kannustaa seuroja ja joukkueita sopimaan harjoituspelejä ja ystävyysotteluita, jotta lapset ja nuoret pääsevät pikimmiten kokemaan pelaamisen ja kilpailemisen tunnelmia.  

Digitaalista pöytäkirja eSCO:a voi käyttää testipelitilassa ystävyysotteluissa. Ohjeita eSCO:n käyttöön löytyy osoitteesta https://www.basket.fi/basket/info/sarjatoiminta/esco-digitaalinen-poytakirja/.  

Suomen Koripalloliiton liittohallituksen päätöksistä voi valittaa Urheilun oikeusturvalautakunnalle kilpailusääntöjen 64§ mukaisesti.

 
12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

9.6.2021 11:38 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautumiset Koripalloliiton alueellisiin ja nuorten valtakunnallisiin sarjoihin kaudelle 2021-22 avattu

Koripalloliiton kaikkien alueiden nuorten ja aikuisten sarjat sekä nuorten valtakunnallisten sarjojen SM-karsinnat on avattu ilmoittautumiseen pelikaudelle 2021-22. Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautumisten eräpäivä on 1.8.2021, alueelliset ilmoittautumispäivät vaihtelevat alueen mukaan.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

18.6.2014 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on alkanut

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 15.8.2014. Samalla on julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2014-15.

Näytä lisää vastaavia