Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

3.6.2018 11:44 Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

Jukka Toijalan tähtäimessä on Romanian mestaruus. (Kuva: Ville Vuorinen)

Steaua on selvittänyt tiensä finaaleihin vaikeimman kautta. Ensin puolivälierissä Timisoara kaatui otteluvoiton 3-2 ja samoihin lukuihin päättyi myös välieräsarja hallitsevaa mestaria ja runkosarjan voittajaa Cluj'ta vastaan. Ratkaisevassa välierässä Steaua haki kovan 76-72-voiton Cluj’n vieraana. Steaua on osoittanut erityisesti henkistä kovuutta, sillä sen kausi on ollut katkolla jo viisi kertaa, mutta joka kerta joukkue on pystynyt kampeamaan voiton.

- Urheilu on siinä mielessä erikoista, että siinä on pienet marginaalit. Tässä on kokenut sekä sankarin että konnan roolin perspektiivit ja se on usein kolikon heittoa. Olimme viisi kertaa selkä seinää vasten ja joka kerta pystyimme voittamaan. Olemme kirjoittamassa aikamoista tarinaa. Sekä valmentajat, pelaajat että muu ryhmä on pystynyt elämään hetkessä emmekä ole katsoneet seuraavaa ottelua pidemmälle ja pystyneet puristamaan otteluista voitot, Toijala kertaa pudotuspelien vaiheita.

 

Viimeinen välierävoitto Cluj’sta oli erityisen maukas. Cluj voitti ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliään kotonaan, mutta Steaua hoiteli nimiinsä Bukarestissa pelatut ottelut. Viides ja ratkaiseva peli pelattiin jälleen Cluj’n kotikentällä, jolla se oli hävinnyt Romanian liigan otteluissa kauden aikana ainoastaan kahdesti. Voitolla Steaua sai samalla makean revanssin viime kauden finaaleissa kokemalleen tappiolle.

- Viimeisen välierän jälkeen fiilis oli huojentunut ja onnellinen. Siinä oli sellainen voittajafiilis, vaikka tärkeimmät pelit ovat vielä edessä. Olimme tiukassa paikassa ja tuntui, että olisimme voittaneet jotain isompaa, vaikka nyt kausi vasta huipentuu.
 

Joukkueen henkinen puoli kivenkova

 

Vaikka finaalit ovat vasta edessä, hehkuttaa Toijala jo joukkueensa henkistä kanttia.

- Sitä ei tarvitse enää epäillä tapahtui finaaleissa mitä tahansa. Joukkue on henkisesti vahva, mutta nyt vastassa on taas erilainen joukkue. Olemme pelanneet 27 päivän aikana 10 peliä ja siihen matkat päälle. Meidän täytyy pitää huolta, että olemme valmistautuneita ja fiksusti toipuneet välierästä.

Jukka Toijalan Steaua on osoittanut kovaa henkistä kanttia pudotuspeleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Finaalipaikka toi varmuutta myös Toijalan tulevaisuuden suunnitelmiin, sillä hänen sopimuksessaan ollut optio ensi kaudesta aktivoitui seuran puolelta automaattisesti finaalipaikan myötä.

- Minulla on optio vielä purkaa sopimus, jos jotain erikoista tulee, mutta minulla on oikeus jatkaa päävalmentajana. Ensi kauteen olisi ihan erilaiset lähtökohdat, kun viime kesänä pakka oli ihan levällään ja joukkuetta alettiin rakentaa vasta heinäkuun lopussa. Nyt kuudella pelaajalla oli sopimuksessa sama optio, joten se luo ihan erilaiset lähtökohdat ensi kauteen.

 

Finaalissa Steaua saa vastaansa Oradean, joka sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Joukkueet kohtasivat toisensa kauden aikana viidesti ja Oradea vei keskinäiset ottelut 3-2. Toijalan mukaan vastaan on asettumassa jälleen vaikea haaste.

- Oradea pisti joulutauon aikana paketin kokonaan uusiksi. ToPossakin pelannut takamies Obie Trotter sai lähteä kuten myös nelospaikan pelaaja. He muuttivat joukkueensa täysin erilaiseksi. Heillä on tasaisen iso joukkue ja kokoa löytyy myös takakentältä ja he juoksevat hyvin kenttää. Molemmat voittivat vieraissa sen jälkeen, kun he muuttivat joukkuettaan. Meilläkin on olemassa kokoa takakentälle ja match-upit sopivat hyvin. Mielenkiintoinen finaalisarja on tulossa ja olisi tärkeä saada hyvä alku. Tärkeämpi on kuitenkin tietenkin lopettaa hyvin, Toijala naureskelee.

 

Romanian liigan finaalit käynnistyvät maanantaina ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Henkilöt

 
14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

Näytä lisää vastaavia