Runkosarjat päätökseen Saksassa ja Italiassa – Sasu Salin palasi kentille

8.5.2023 11:30 Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Elias Valtosen Rostock Seawolves jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. (Kuva: Ville Vuorinen)

Runkosarjan päätösviikolla Edon Maxhunin Merlins Crailsheim varmisti sarjapaikkansa voittamalla Frankfurtin niukasti 84-83 (44-47). Maxhuni räväytti komeasti 13 pisteen ja 13 syötön tupla-tuplan ja sai tilastoihinsa lisäksi kaksi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Merlins päätti kautensa hävitessään Mitteldeutscherille 69-79 (39-34). Maxhunin ainoaksi tehomerkinnäksi kirjattiin kaksi syöttöä. Merlins oli sarjassa lopulta 13. voitettuaan 12 peliä ja häviten 22.

Maxhuni tilastoi kauden tilastoikseen 11,8 pistettä, 4,0 syöttöä ja 1,3 levypalloa.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Rostock Seawolves jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle, kun se sijoittui runkosarjassa yhdeksänneksi. Ensimmäistä pääsarjakauttaan pelanneen Seawolvesin pudotuspelihaaveet kariutuivat toiseksi viimeisellä kierroksella, kun se hävisi selvästi Ulmille 86-116 (46-51).
Ottelutilastot

Seawolves päätti kautensa noustessaan 92-87 (79-79, 42-38)-voittoon jatkoajalla Ludwigsburgista. Valtonen oli sivussa kummastakin ottelusta.

Kesken kauden Manresasta lainalle Seawolvesiin siirtynyt Valtonen tilastoi keskiarvoikseen 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa. Seawolves sijoittui sarjassa yhdeksänneksi.
Ottelutilastot

Max Besselink oli edelleen Göttingenin kokoonpanosta sivussa, kun se päätti runkosarjan kahteen tappioon. Tuomas Bonn varmisteli runkosarjan voittoa hakemalla vieraskentältä selvän 95-60 (53-33)-voiton.
Ottelutilastot

Jo aiemmin pudotuspelipaikkansa varmistanut Göttingen päätti runkosarjansa taipumalla Frankfurtille 82-88 (47-38). Göttingen sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja kohtaa avauskierroksella Bayern Münchenin.
Ottelutilastot

Bonn urakoi viikolla peräti kolmesti ja varmisti runkosarjan voiton kaadettuaan Bambergin vieraskentällä 102-75 (47-30).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bonn päätti runkosarjan voittamalla kaikki kotipelinsä, kun päätösottelussa Ulm kaatui 85-83 (41-36). Vuoden valmentajaksi toistamiseen valittu Iisalo johdatti Bonnin 32 voittoon ja kahteen tappioon. Bonn päätti kautensa 19 peräkkäiseen voittoon. Se kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Chemnitzin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg sijoittui sarjassa hienosti sijalle 12 ja taisteli loppuun saakka pudotuspelipaikasta. Se piti pudotuspelihaaveensa elossa järjestämällä melkoisen yllätyksen hakemalla Münchenistä vieraspisteet Bayernin kaatuessa 89-78 (44-42). Voitto oli samalla Heidelbergille ensimmäinen Bayernista 50 vuoteen. Edellisen kerran Heidelberg kaatoi Bayernin vuonna 1973.
Ottelutilastot

Viimeisessä pelissään Heidelbergin olisi pitänyt voittaa Niners Chemnitz edetäkseen pudotuspeleihin, mutta Chemnitzin vahva toinen puoliaika siivitti sen lopulta 81-74 (36-40)-voittoon.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa alkoivat pudotuspelit ja Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen aloitti tasaamalla voitot Eisbären Bremerhavenin kanssa. Luukas Vaaran Phoenix Hagen on puolestaan selkä seinää vasten.

Tigers aloitti pudotuspelit selvällä 89-62 (43-28)-voitolla Kivimäen kasatessa viisi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Bremerhaven tasoitti ottelusarjan voitettuaan 99-87 (51-41). Kivimäki loisti tällä kertaa 22 pisteen, levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.
Ottelutilastot

Phoenix Hagen sai avauskierroksella vastaansa runkosarjan ykkösen Vechtan ja sai avausosassa kylmää kyytiä 70-102 (43-41). Vaara kirjautti tilastoihinsa levypallon ja syötön.
Ottelutilastot

Toisessa Hagen pystyi pistämään vahvasti kampoihin, mutta Vechta nappasi toisen voiton numeroin 85-81 (46-48). Vaara nappasi kouriinsa neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Sasu Salin palasi viikolla tositoimiin lievän loukkaantumisen jälkeen, kun Teneriffa taipui Manresalle jatkoajan jälkeen 109-111 (92-92, 49-42). Salin heitti kuusi pistettä ja antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Teneriffa palasi voittojen tielle kaatamalla Gironan 88-72 (44-34). Tällä kertaa Salin saalisti yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan LEB Orossa Remu Raitasen Albacete jatkaa taistelua sarjapaikastaan, mutta viikolla tilille tuli kaksi tappiota.

Ensin Albacete hävisi Leyma Corunan vieraana 75-92 (42-38) Raitasen heittäessä kolme pistettä, napatessa viisi levypalloa ja riistäessä kahdesti.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Albacete taipui Melillalle 84-90 (38-39). Tällä kertaa Raitanen sai tilastoihinsa kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi riistoa. Albacete on jaetulla viimeisellä sijalla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Mikael Jantusen kausi Trevison paidassa tuli päätökseen 73-107 (32-68)-tappioon Reyer Venezialle. Jantunen sai tilastoihinsa yhden levypallon. Jantunen pelasi kauden aikana 30 peliä, joista hän oli 29 aloitusviisikossa. Tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti 8,2 pistettä ja 4,9 levypalloa. Treviso oli sarjassa lopulta 11.
Ottelutilastot

Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi Romaniassa jatkuu sijoitusotteluilla, vaikka Craiovan tie nousi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pystyyn. Craiova taistelee nyt viidennestä sijasta Voluntaria vastaan ja ensimmäinen kohtaaminen päättyi Voluntarin 82-73 (31-40)-voittoon. Hopkins oli joukkueensa parhaimmistoa 10 pisteen, kahden levypallon, syötön ja torjunnan tilastoilla. Palmin riville kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä heitti kahdeksan pistettä, antoi kolme syöttöä ja riisti kertaalleen, kun Saint-Chamond voitti Orleansin 94-78 (52-40). Saint-Chamond on sarjassa 13.
Ottelutilastot

Itävallassa pyörähtivät käyntiin välierät ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden joutui taipumaan välierän avausosassa paikallisvastustajalleen Flyers Welsille jatkoajan jälkeen 75-81 (67-67, 41-34). Välieriin selviää kolmella voitolla.
Ottelutilastot

 
26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers nousi Bundesliigaan

Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen varmisti nousun Saksan Bundesliigaan. Espanjassa saatiin runkosarja päätökseen ja Tuomas Iisalon Bonn porskuttaa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

22.5.2023 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti joukkueensa voiton päähän noususta

Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin Tigers Tübingen on voiton päässä noususta Saksan Bundesliigaan. Suomalaisvalmentajien joukkueet esiintyivät jälleen muutenkin edukseen.

19.5.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueille voittoja pudotuspeleissä

Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

15.5.2023 00:18 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valmensi Bonnin Mestarien liigan voittoon

Tuomas Iisalon kausi uskomaton kausi Bonnin kanssa sai upean palkinnon, kun Bonn juhli historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Se kaatoi finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen Hapoel Jerusalemin 77-70 (37-28).

13.5.2023 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan suomalaisfinaali jäi parin pisteen päähän – Tuomas Iisalon Bonn upeasti finaaliin

Tuomas Iisalon ja Bonnin voittokulku jatkui, kun saksalaisjoukkue eteni Mestarien liigan finaaliin. Suomalaisfinaali jää kuitenkin näkemättä, kun Sasu Salinin Teneriffa taipui Hapoel Jerusalemille.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

25.4.2023 02:42 Susijengi

Lauri Markkanen palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana

Lauri Markkasen historiallinen NBA-kausi 2022–23 sai kruununsa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Susijengin supertähti ja jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana. Markkanen peittosi finaalissa kilpakumppaninsa Shai Gilgeous-Alexanderin (Oklahoma City) ja Jalen Brunsonin (New York). Markkanen on NBA:n historian kuudes eurooppalainen, joka voittaa kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

9.4.2023 09:57 Susijengi

Miro Littlelle yhdeksän peliminuuttia Nike Hoop Summitissa

Susijengin nuori lupaus Miro Little kellotti yhdeksän peliminuuttia, heitti kolme pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja torjui yhden vastustajan heiton viime yönä Suomen aikaa pelatussa Nike Hoop Summitissa Oregonin Portlandissa. Littlen edustama muun maailman tähdistöjoukkue hävisi kuitenkin Yhdysvalloille pistein 84–90 (39–46).

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

Näytä lisää vastaavia