Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

22.11.2018 09:44 Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

Sasu Salin oli tarkkana Malagan voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Euroliigassa Olympiakosin loppupuristus oli liikaa Petteri Koposen Bayern Münchenille, kun kreikkalaiset hakivat 72-62 (27-31)-vierasvoiton. Koponen heitti yhdeksän pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön. Bayern Münchenin saldo on kolme voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Salin oli liekeissä erityisesti ensimmäisellä puoliajalla heitettyään 15 pistettä nopeaan tahtiin Malagan murskatessa kotonaan Mornar Barin 113-76 (62-41). Toisella puoliajalla tahti vähän hiljeni ja Salin kasasi lopulta 17 pistettä. Salin dyykkasi ottelussa myös seitsemän levypalloa. Malaga jatkaa lohkon kärjessä yhdessä Kazanin kanssa seitsemällä voitolla ja yhdellä tappiolla.

- Hyvä peli meiltä. Aina vaikea pelata jengiä vastaan jolla ei ole kuin voitettavaa. Itselläni heitto upposi ihan kivasti ja muutama levykin näytti tarttuneen käpäliin, Salin myhäili ottelun jälkeen.

Gordon Herbert piiskasi valmentamansa Frankfurt Skylinersin hurjaan lentoon toisella puoliajalla ja Frankfurt nousi tärkeään 65-63 (26-35)-voittoon Rytas Vilnasta. Voitolla Frankfurt varmisti jatkopaikkansa EuroCupissa. Erik Murphy osoitti jälleen tehokkuuttaan heittämällä 10 pistettä 17 minuutissa ja otti lisäksi kaksi levypalloa sekä torjui vastustajan viime sekunnin tasoitusyrityksen. Shawn Huff uurasti kentällä peräti 33 minuuttia saaden tilastoihinsa neljä pistettä, kolme levypalloa ja syötön. Frankfurtilla on nyt viisi voittoa ja kolme tappiota.

Leen ja Alex Murphyn joukkueet jatkoon

Ironi Ness Ziona tarvitsi lohkovaiheen päätöspelistä voiton tshekkiläisestä Pardubicestä ja onnistui, hakiessaan vieraskentältä 104-84 (48-36)-voiton. Tupla-tuplansa lisäksi Lee tilastoi kaksi syöttöä ja kaksi riistoa vajaassa 19 minuutissa. Hänen teholukunsa oli todella kova 31. Ironi Ness Ziona sijoittui lohkossaan toiseksi ja jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Gerald Lee Junnu loisti FIBA Europe Cupissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alex Murphy Szolnoki Olaj oli jo aiemmin varmistanut jatkopaikkansa FIBA Europe Cupissa ja nappasi lohkovoiton kaataessaan vieraskentällä Leicester Ridersin 84-81 (38-38). Murphy ahkeroi tilastoikseen kolme pistettä, kolme levypalloa ja syötön.

Mestarien liigan lohkovaihe puolivälissä

Jamar Wilsonin Lietkabelis paranteli asemiaan Mestarien liigan alkulohkossaan voittamalla kotikentällään Fuenlabradan 78-67 (41-29). Wilson sai tilastoihinsa kaksi pistettä, neljä levypalloa ja neljä syöttöä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Lietkabelis on voittanut seitsemästä pelistään kolme ja on lohkossa neljäntenä.

Mestarien liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg koki kotonaan niukan 61-64 (26-31)-tappion Oostendelle. Strasbourgilla on neljä voittoa ja kolme tappiota.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

1.2.2019 11:51 Susijengi

Petteri Koponen juhli kovaa voittoa Euroliigassa

Petteri Koposen Bayern München tarrasi tiukasti kiinni Euroliigan pudotuspelipaikkaan saksalaisjoukkueen voittaessa kotonaan turkkilaisen suurseura Fenerbahcen.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.