Sasu Salinin Teneriffa jatkaa vahvasti Espanjassa

30.1.2023 11:04 Sasu Salinin joukkue Teneriffa jatkaa vahvaa kauttaan Espanjan liigassa, kun kanarialaisjoukkue kolkuttelee kärkisijoja. Elias Valtonen pääsi tuulettamaan tärkeää voittoa Saksassa.

Sasu Salin ja Teneriffa pelaavat vahvaa kautta Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin keräsi yhdeksän pistettä ja kaksi levypalloa, kun Teneriffa kaatoi Fuenlabradan selvin numeroin 95-67 (49-32). Teneriffa on ACB-liigassa kolmantena.  
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitasen Albacete taipui vieraskentällä Oviedolle 57-63 (29-40). Raitaselle tilastoitiin viisi pistettä. Albacete on kolmanneksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Elias Valtosen Rostock Seawolves otti tärkeän voiton, kun Mitteldeutscher kaatui 79-77 (38-37). Valtoselle kirjattiin ottelussa kaksi pistettä ja riisto. Seawolves on yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni ja Merlins Crailsheim eivät pystyneet pistämään kapuloita rattaisiin sarjan kärkijoukkue ALBA Berliinille, vaan joutui taipumaan 77-100 (37-48). Maxhuni kasasi rivilleen kolme pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja riiston. Merlins kärkkyy sarjassa sijalla 11.
Ottelutilastot

Max Besselinkin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi levypallo, kun Göttingen hävisi Bayern Münchenin vieraana 74-105 (39-51). Tappiosta huolimatta Göttingen säilytti asemansa sarjan viidentenä.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon johtama Bonn porskuttaa väkevästi, kun se jätti Bayreuthin vaille mahdollisuuksia hakiessaan 94-71 (42-33)-vierasvoiton. Bonn pitää sarjassa kakkospaikkaa.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg otti tärkeän 93-82 (43-43)-voiton Würzburgista. Toisella peräkkäisellä voitolla Heidelberg nousi sijalle 13.
Ottelutilastot

ProA:n puolella Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen taipui Eisbären Bremerhavenille 69-80 (43-44) Aatu Kivimäen kasatessa tilastoihinsa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Tappiosta huolimatta Tigers jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Luukas Vaara jäi ilman tilastomerkintöjä, kun Phoenix Hagen hävisi Artland Dragonsille niukasti 85-88 (38-36). Hagen on viidennellä sijalla.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin donkki toi Craiovan tasoihin viimeisellä minuutilla Rapid Bukarestia vastaan, mutta lopulta Craiova joutui taipumaan kotonaan 84-86 (41-39). Hopkins oli joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen, kahden levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Topias Palmi kantoi oman kortensa kekoon yhdeksän pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Italiassa Mikael Jantusen Treviso pisti hanttiin sarjakolmoselle Derthona Tortonalle, mutta joutui lopulta tunnustamana vierasjoukkueen paremmakseen 79-87 (39-43). Jantunen täytteli tilastojaan kuudella pisteellä, 12 levypallolla ja riistolla. Treviso jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä urakoi joukkueensa suurimmat peliminuutit, mutta 31 minuutin taistelu ei riittänyt tuomaan Saint-Chamondille voittoa, kun La Rochelle haki 74-71 (45-32)-voiton. Seppälä saalisti viisi pistettä, levypallon, kaksi syöttöä ja riiston. Saint-Chamond on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Levanga Hokkaido kohtasi kahdesti Kawasaki Brave Thundersin ja voitot menivät jakoon.

Kawasaki kiihdytteli ensimmäisessä ottelussa 98-79 (44-42)-voittoon. Murphy keräsi tilastoikseen seitsemän pistettä, ja kuusi levypalloa.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Murphy sai koneensa hyrräämään, kun Hokkaido otti revanssin lukemin 102-95 (55-47). Murphy hääri tehokkaasti 19 pisteen, seitsemän levypallon ja kuuden syötön saldoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

B2-liigan puolella Erik Murphyn edustama Fukushima Firebonds hävisi kahdesti Rising Zephyr Fukuokalle. Ensimmäisessä pelissä Firebonds hävisi 78-85 (37-29) Murphyn kasatessa kuusi pistettä ja neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Toinen ottelu venyi jopa toiselle jatkoajalle, mutta lopulta Rising Zephyr nappasi 108-104 (41-35, 84-84, 94-94)-voiton. Murphy heitti yhdeksän pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi neljä syöttöä ja torjui kerran.
Ottelutilastot

Islannissa Aapeli Alasen KR koki taas niukan tappion hävitessään Haukurin vieraana jatkoajan jälkeen 101-103 (48-42, 94-94). Alanen pelasi seitsemän minuuttia kolmen pisteen ja kolmen levypallon tilastoilla. KR pitää sarjassa perää.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden urakoi viikonloppuna kahdesti ja joutsenet ottivat niskalenkin kahdesta kissapedosta.

Swans haki ensin Traiskirchenistä selvän 110-80 (62-35)-voiton paikallisesta Lionsista.
Ottelutilastot

Sitten Panthers Fürstenfeld sai tuta Swansin vahvan vireen suomalaisvalmentajien joukkueen voittaessa selvästi 93-71 (46-30). Swans liihottaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
1.4.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonnille kymmenen peräkkäistä voittoa täyteen

Tuomas Iisalon luotsaama Bonn jyrää vahvasti Saksan Bundesliigassa, kun se kirjautti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Sasu Salinin Teneriffa vankisti asemiaan Espanjassa neljän parhaan joukossa.

27.3.2023 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli kovaa päänahkaa

Alexander Madsen pääsi juhlimaan Ateenan paikalliskamppailussa, kun AEK kaatoi suurseura Panathinaikosin tiukkojen vaiheiden jälkeen.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

Näytä lisää vastaavia