Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

6.4.2016 Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

Suomen koripallomaajoukkueen Susi-tunnus on kokenut päivityksen, jonka myötä susi katsoo määrätietoisesti tulevaisuuteen, kasvaneella itseluottamuksella.

Susi-tunnuksen päivitys viimeistelee koripalloperheen laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen. Maajoukkueiden, eri sarjojen ja Koripalloliiton tunnukset tunnistaa nyt yhdellä silmäyksellä yhteiseksi perheeksi.

”Olemme todella ylpeitä siitä mitä suomalaisen koripalloilun parissa on viimeisten vuosien aikana tapahtunut. Laji kasvaa kaikilla tasoilla ja yhteisöllisyys on syvällä kasvun keskiössä. Visuaalisen ilmeen uudistuksella halusimme koripallolle yhtenäisen ilmeen, jossa kaikki elementit tunnistaa yhdellä silmäyksellä saman perheen jäseneksi”, kertoo Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Koripallon visuaalisen ilmeen muutosta on Koripalloliiton kanssa yhteistyössä tehnyt perinteikäs ja arvostettu mainostoimisto hasan & Partners. Eri sarjojen, Koripalloliiton ja maajoukkueiden uudet tunnukset on suunnitellut graafikko Mikko Juhola.

Kansainvälistäkin suosiota saavuttaneen Susi-tunnuksen päivitys on tehty maltillisesti, alkuperäistä kunnioittaen. Suden muotokieltä on virtaviivaistettu ja tunnuksen tekstiosuus on muunnettu vastaamaan korisperheen yhteisilmettä ja yksityiskohtia hiottu tunnuksen käytettävyyden helpottamiseksi.

”Kokonaisuutta suunniteltaessa on kiinnitetty huomioita paitsi linjakkuuteen myös ajattomuuteen ja sovellettavuuteen”, Walldén selvittää.

Maajoukkueiden Susi-tunnus otettiin käyttöön vuonna 2002. Susi tuli kuvastamaan maajoukkueiden yhtenäisiä toimintatapoja, tavoitteita ja arvoja. Susi tunnetaan luonnossa vahvana yksilönä, selviytyjänä, joka on yksilöäkin vahvempi toimiessaan laumassa.

”Susi on ikään kuin aikuistunut ja päivitetty tunnus kuvastaa monella tavalla meidän identiteetin kasvua. Susi on nyt itsevarmempi, määrätietoisempi ja katsoo tulevaisuuteen. Se on saanut kokemuksia siitä, että jos valitsee oman linjan ja tavan toimia, voi menestyä kovassakin kansainvälisessä kilpailussa”, kommentoi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Uuden ilmeen, päivitetyn tunnuksen ja tuoreen adidas-yhteistyön myötä Suomen maajoukkueiden varusteet ja fanituotteet uudistuvat kesäksi 2016. Tuotemallistot julkaistaan myöhemmin.

 
6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

Näytä lisää vastaavia