Susijengi ulvoi Bosnia-Hertsegovinan kumoon, EM-jatkopaikka varmistui

9.9.2015 Susijengi varmisti jatkopaikkansa EM-kisoissa superonnistumisella oikeaan paikkaan Montpellierin huutomyrskyssä. Susijengin torahammas eli aggressiivinen puolustus ruokki onnistumisia ja itseluottamusta hyökkäykseen, minkä myötä Suomi jylläsi ylivoimaiseen 59-88 (27-41) -voittoon Bosnia-Hertsegovinasta.

Susijengin puolustus otti vastustajaltaan tilan ja ajan pois.

Kansalainen Wilson ja Susijengi varmistivat voitolla EM-jatkopaikan.

"Junnu" Lee paini mallikkaasti Bosnia-Hertsegovinan körmyjen kanssa.

Petteri Koponen upotti hypäreitä korkealta puolustajiensa yläpuolelta.

Susijengi-fanit ovat keränneet kiitosta Montpellierissä. Kuvat: Ville Vuorinen.


Välipäivän jälkeen pallo poltteli ensimmäiset minuutit kummankin joukkueen käsissä, kunnes Susijengi sai rytmistä kiinni Petteri Koposen kolmosella ja Erik Murphyn ”slipatessa” palloskriinin vapaaseen nostoon korin alta.

Bosnia-Hertsegovina, kuten ennakkoon tiedettiin, taas tunki palloa korin alle ahnaasti, mutta Susijengin joukkuepuolustus otti heiltä tilan ja ajan pois pakottaen bosniahertsegovinalaisten onnistumiset harvaan.

Toisella neljänneksellä Susijengi repi eron yli kymmeneen pisteeseen aktiivisella hyökkäyslevypallopelaamisellaan, minkä myötä Suomi sai jatkuvasti toisia ja jopa kolmansia heittoyrityksiä. Jamar Wilson ja Matti Nuutinen toivat jälleen valtavasti energiaa kentälle penkiltä tullessaan.

Lopullisesti ero notkahti Susijengin hyväksi puoliajan jälkeen, kun Koponen veti vaikean hyppyheiton epätasapainosta, Wilson tarjoili namupassin Tuukka Kotille ja Nuutinen taisteli levypalloista sellaisella antaumuksella, että areenan tuhannet suomalaisfanit yltyivät laulamaan hänen nimeään.

- Edellisen kerran tämä tapahtui Bilbaossa, mutta eihän tuommoiseen voi koskaan tottua. Kyllä se nostaa karvat pystyyn ja tuo lisäboostia pelaamiseen, 4 hyökkäyslevypalloa koko ottelussa kerännyt Nuutinen hymyili pelin jälkeen.

Aivan kolmannen neljänneksen loppuhetkillä Koponen tarjoili pick-and-popista Ville Kauniston vapaaksi hyppyheittoon, Susijengi stoppasi Bosnia-Hertsegovina hyökkäyksen ja jälleen Nuutinen huudatti yleisöä upottamalla kolmosen summerin soidessa. Päätösneljänneksellä tyrmistynyt Bosnia-Hertsegovina ei saanut minkäänlaista kiriä aikaan ja Susijengi pääsi juhlimaan Lillen jatkopaikkaa.


Koponen: ”Puolustus ruokkii hyökkäystä”


- En muista milloin viimeksi olisi nähnyt meidät pelaavan näin hyvin, ehkä Ranskaa vastaan Tampereella. Puolustuksessa teimme niitä asioita, jotka oltiin sovittu ja sitä kautta pääsimme luomaan hyökkäystä, voimakkaasti 10 pistettä punnertanut Gerald Lee jr. kommentoi.

- Meidän 5-5-hyökkääminen ei ehkä ole niin vahvaa. Sen takia tarvitsemme niitä stoppeja, joista päästään juoksemaan ja saadaan helppoja ratkaisuja. Jos puolustus toimii, niin kyllä se näkyy aina toisessa päässä, Koponen kertoi.

Koponen, joka on tällä hetkellä 4 pisteen päässä Kari-Pekka Klingasta Suomen miesten maajoukkueen kaikkien aikojen pistetilastojen kymppipaikasta, heitti 14 pistettä, keräsi 3 levypalloa ja 6 syöttöä.

Penkiltä tulevat sähköjänikset Kansalainen Wilson (16/1/4 syöttöä) ja ”Masa” Nuutinen (13/8) keräsivät myös joukkuekavereiden kiitokset pelaamisestaan.

- Molemmat on aikamoisia energiapakkauksia. Masa (Nuutinen) teki kovaa työtä irtopalloissa ja Jammu (Wilson) sytyttää aina yleisön ja muutkin jätkät, Koponen hehkutti.

Suomelta pisteille ylsivät myös Erik Murphy (11/6/4 syöttöä), Shawn Huff (6/1), Tuukka Kotti (8/1), Ville Kaunisto (5/3) ja Sasu Salin (5/4).


Dettmann: ”Turnauksen parasta puolustusta”


Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann oli painottanut joukkueelleen Venäjä-voiton jälkeen, että puolustuksessa on vielä parannettavaa. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan nähtiinkin parasta Susijengi-puolustusta koko turnauksessa.

- Tiedettiin, että tästä voi tulla vaikea peli. Bosnia on pelannut turnauksessa hyvin ja kovaa. Tarkoituksena oli viedä vastustajan isoilta pelaajilta tila ja pysyttäytyä siinä suunnitelmassa. Tämä oli hyvä kollektiivinen suoritus ja varmasti turnauksen paras puolustuspeli meiltä.

 

- Olette myös varmaan kuulleet sisusta. Sitä löytyy suomalaisesta luonteesta, emmekä luovuta. Tämä koskee paitsi meidän joukkuetta myös fanejamme. Heidän antama energia on uskomatonta. Ei tuollaisten fanien eteen voi tulla ja olla syöksymättä irtopallojen perään ja olla antamatta kaikkeaan.

- Eihän siinä ole mitään järkeä, ”Junnu” Lee kommentoi mykistyneenä Susijengi-fanien kannustusta.

Suomelle 29 pisteen voitto oli piste-eroltaan suurin EM-tasolla sitten vuoden 1961, jolloin Suomi voitti Englannin 71-38.

Huomenna torstaina 10.9. Susijengi kohtaa Puolan alkulohko A:n viimeisessä ottelussa kello 16:00 Suomen aikaa.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

13.9.2015 Maaottelu

Susijengi taisteli Serbiaa vastaan, EM-kisat päätökseen saappaat jalassa

MM-hopeamitalisti Serbia osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi Susijengille EM-kisojen pudotuspeleissä numeroin 94-81 (48-43). Susijengi taisteli kolme neljännestä tasaisesti, mutta serbialaiset repivät eron päätösneljänneksen alussa heittämällä neljä peräkkäistä kolmosta pussin pohjalle.

10.9.2015 Maaottelu

Kookas Puola jyräsi Susijengin EM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi joutui tyytymään tappioon EM-alkulohko A:n viimeisessä pelissään, kun isokokoinen Puola pakotti Suomen pelaamaan omalla tempollaan. Susijengi oli vielä kiinni kolmannen neljänneksen alussa, mutta kehno heittopeli ei riittänyt takaa-ajoon, vaan Puola nappasi 65-78 (41-42) -voiton. Susijengi eteni EM-kisoissa puolivälieriin, joissa vastaan tulee MM-hopeamitalisti Serbia.

7.9.2015 19:00 Maaottelu

Koponen heitti Susijengin Venäjän ohitse loppusekunneilla

Susijengi avasi voittotilinsä EM-kisoissa mielettömällä tavalla Montpellierin helteessä, kun Petteri Koponen ratkaisi tavaramerkkihyppyheitollaan 81-79 (36-38) -voiton Suomelle 3,5 sekuntia ennen loppua. Koponen tuskaili koko ensimmäisen puoliajan, heitti viimeisen kahden minuutin aikana neljä heittoa ohitse, mutta laittoi sinetin pelille, kun sitä häneltä tarvittiin.

6.9.2015 Maaottelu

Israel juoksi Susijengiltä tassut alta

Susijengi joutuu hakemaan avausvoittoaan EM-kisoissa huomenna, kun Israel veti pidemmän korren numeroin 66-79 (31-46) Montpellierin lohko A:n toisena päivänä. Nihkeästi aloittanut Susijengi joutui altavastaajaksi ensimmäisellä puoliajalla, eikä toisen puoliajan kiri riittänyt voittoon asti.

23.7.2015 Maaottelu

Venäjä vahvempi 18-vuotiaiden poikien EM-avauksessa

18-vuotiaat pojat kärsivät tappion A-divisioonan EM-kisojen avauspelissä, kun laadukas Venäjä oli lähestulkoon kaikilla osa-alueilla parempi ja korjasi 62-89 (29-50) -voiton. Tilastoissa selkeimpänä erottajana oli Venäjän heittäminen, kun venäläiset pistivät kakkoset ja kolmoset yli 50% tarkkuudella sisään.

17.9.2013 01:03 Maaottelu

Susijengi puraisi Ljubljanan hiljaiseksi – Suomi EM-kisojen 9. sijalle

Suomen miesten maajoukkueen toinen perättäinen EM-kisojen yhdeksäs sija on tosiasia. EM-jatkosarjan viimeisessä ottelussaan myöhään maanantai-iltana Susijengi löysi raivokkaan joukkuepuolustuksen rinnalle hurmoksellisen heittopelin ja hiljensi Ljubljanan Stozice Areenan 12,900-päisen kotikatsomon 92–76 (42–42)-voitollaan.

14.9.2013 21:40 Maaottelu

Sisukas Susijengi kaatui saappaat jalassa Espanjan härjille

Kynsin hampain paikasta EM-puolivälierissä pelannut Suomen Susijengi ei antanut mitään ilmaiseksi hallitsevalle Euroopan mestarille Espanjalle EM-jatkosarjan ottelussa. Tulikuuman kolmoskäden Ljubljanan Stozice Areenalle tuoneen José Calderónin johdattama Espanja karkasi kuitenkin Suomelta neljännellä jaksolla omille teilleen ja tyylitteli voiton pistein 82–56 (42–30).

12.9.2013 18:30 Maaottelu

Kroatian vahvuudet myrkkyä Susijengille

Pitkä, vahva ja liikkuva Kroatia oli Suomea vastaan juuri niin hankala jatkosarjavastus kuin etukäteen arvioitiin. Kun Susijengi oli liikkeellä tavallista raskaammalla käpälällä puolustuspäässä ja kaukoheitot hylkivät korirengasta, onnistui levypalloja ja pelitempoa hallinnut Kroatia kasvattamaan voittotiliään loppunumeroin 63–88 (20–39).

9.9.2013 18:45 Maaottelu

Susijengin saalistus jatkuu: mestarisuosikki Kreikka murtui Koperissa, Koponen myllytti 29 pistettä

Susijengin häkellyttävien voittojen sarja EM-kisaestradeilla sai jatkoa, kun suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Kreikka sai ottelun ehdottomalta altavastaajalta oppitunnin joukkuepelistä. Kisojen tähänastisen piste-ennätyksen, 29, lingonnut Petteri Koponen jätti Euroliigan MVP:n Vassilis Spanoulisin varjoonsa Suomen nautiskellessa 86–77 (36–35)-voiton.

7.9.2013 20:44 Maaottelu

Taisteleva Susijengi jäi latautuneen Italian käpälälautaan

Kahdella voitolla EM-kisansa aloittanut Suomen Susijengi pelasi suurella sydämellä ja raatoi polvet ruvella, mutta ei löytänyt ”kotiyleisönsä” edessä pelannutta Italiaa vastaan toisella puoliajalla hyökkäysvireen häivää. Italia puristeli Susijengin pallonkäsittelijöiden ja heittäjien tilan pois, masensi Suomen korilleajajat blokeillaan ja jatkaa lohkon kärjessä 62–44 (31–26)-voitollaan.

5.9.2013 17:45 Maaottelu

Susijengi jauhoi Ruotsin hampaissaan, Suomi jatkaa D-lohkon kärjessä

Iso paha susi tuli ja puri Ruotsia Slovenian EM-kisojen alkulohko D:n toisena kisapäivänä. Shawn Huffin ja Tuukka Kotin saatua Ruotsin NBA-miehet Jonas Jerebkon ja Jeff Taylorin solmuun ponnahti Suomi täysin omalle kiertoradalleen ja nautiskeli länsinaapuristaan komean 81–60 (48–31)-voiton fanikatsomon osoittaessa suosiotaan seisaaltaan.

4.9.2013 18:00 Maaottelu

”Koperin ihme” käynnisti EM-kisat – Susijengi pakotti MM-hopeamitalisti Turkin parketin pintaan

EM-kisojen D-lohko Slovenian Koperissa alkoi täydellisellä jättiyllätyksellä, kun Suomen Susijengi karkasi 19 pisteen johtoon hallitsevalta MM-hopeamitalisti Turkilta ja piti kiihkeillä loppuhetkillä ansiokkaasti johdon käsissään. Sasu Salinin ratkaisevan kuuden pisteen ja oikea-aikaisten puolustuspään onnistumisien myötä Susijengi jääti Turkin ja narrasi 61–55 (32–19)-avausvoiton.

Näytä lisää vastaavia