Susijengiläiset juhlivat voittoja Espanjassa

30.10.2023 11:05 Sasu Salin, Elias Valtonen ja Alex Murphy pääsivät tuulemaan voittojen kunniaksi Espanjassa ja Remu Raitanen esiintyi muuten vahvasti. Henri Kantonen oli tehokkaana Liettuassa ja Osku Heinonen pisti sukan laulamaan Islannissa.

Alex Murphyn ja Estudiantesin kausi on alkanut hyvin LEB Orossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin Teneriffa haki niukan 94-93 (44-36, 80-80)-jatkoaikavoiton Bilbaon vieraana. Salin heitti kuusi pistettä ja otti yhden levypallon. Teneriffalle voitto oli kauden kolmas ja tappioita on neljä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtonen heitti seitsemän pistettä ja kahmi viisi levypalloa Manresan kaataessa kotonaan Granadan 90-84 (45-32). Manresan saldo on neljä voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana Estudiantes otti kotonaan selvän 93-75 (53-42)-voiton Alicantesta Alex Murphyn auttaessa madridilaisjoukkuetta 10 pisteen, kahden levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Estudiantesilla on kolme voittoa tappio.
Ottelutilastot

Remu Raitanen oli Caceresin parhaimmistoa 13 pisteen saldolla, mutta Ourense oli kotonaan lopulta vahvempi 73-61 (37-20). Raitanen sai tilastoihinsa myös neljä levypalloa, syötön ja neljä riistoa.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon käskyttämä Paris Basketball nappasi Ranskan liigassa selvän 85-70 (42-37)-voiton Chalon/Saonesta. Mikael Jantunen merkkautti kymmenessä minuutissa yhtä monta pistettä ja päälle vielä kaksi levypalloa. Paris jatkaa sarjassa toisena seitsemällä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Euroliigassa Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna haki niukan 84-87 (39-42)-voiton ASVELista. Bolognan saldo on nyt neljä voittoa ja yksi tappio.
Ottelutilastot

Daniel Dolenc joutuu huilaamaan tovin loukkaantumisen takia, mutta Henri Kantonen otti isoa roolia Mazeikiun kaataessa Siauliain 90-81 (41-37). Kantonen oli joukkueensa paras pistemies, kun hän heitti vajaassa 17 minuutissa 15 pistettä täydellisellä heittopelillä. Tilastot karttuivat myös viidellä levypallolla ja kahdella syötöllä.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika joutui tunnustamaan Prometey'n paremmakseen, kun latvialaisjoukkue taipui 66-70 (27-40). Madsenille merkittiin kaksi pistettä, viisi levypalloa, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Severi Kaukiainen pääsi nautiskelemaan murskavoitosta Slovakian liigassa Patrioti Levicen raadellessa Slavia Nitran 107-53 (57-25). Kaukiaista peluutettiin tällä kertaa säästeliäästi, sillä Levice kohtaa ensi viikolla tärkeässä FIBA Europe Cupin ottelussa Katajan ja tilastoi kuusi pistettä, levypallon ja syötön. Levice on aloittanut viidellä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Islannissa Osku Heinosen ranne oli tulikuumana, kun hän paukutti Haukarille 29 pistettä 98-91 (51-44)-voitto-ottelussa Hamaria vastaan. Heinonen sai tililleen myös neljä levypalloa, syötön ja kaksi riistoa. Ville Tahvanainen komppasi komeasti 17 pisteen, kolme syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Antti Kanervo pääsi juhlimaan myös voittoa, kun Stjarnan käänsi 19 pisteen takamatkan 87-81 (38-51)-voitoksi. Kanervo sai rivilleen 13 pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Erik Murphy vietti Gunma Crane Thundersin kanssa kahden voiton viikonloppua, kun Ibaraki Robots kaatui kahdesti. Ensimmäisessä kohtaamisessa Thunders jyrisi Robotsin yli 79-72 (40-31) Murphyn tilastoidessa viisi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi torjuntaa.

- On erittäin vaikea tulla uutena pelaajana mukaan kesken kauden, mutta mielestäni joukkue, henkilökunta ja pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Pelaajat ovat auttaneet minua paljon eikä minun ole tarvinnut erikseen kysyä apua. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta peliä ja teen mitä tahansa auttaakseni joukkuettani, Murphy totesi kotidebyyttinsä jälkeen seuran verkkosivuilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa Thunders pääsi juhlimaan niukkaa 67-66 (29-34)-voittoa. Murphy sai kaksi kirjausta sekä piste- että levypallosarakkeisiin sekä yhdet merkinnät syöttö- ja torjuntatilastoihin.
Ottelutilastot

Tanskan liigassa Ilmari Toikkasen Svenborg Rabbits joutui taipumaan kotonaan Randersille 98-105 (50-50). Toikkasen tilastoihin kirjailtiin neljä pistettä, levypallo ja syöttö.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Radom otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Polonia Varsova kaatui 63-58 (28-32). Mikael Laihonen auttoi Radomia yhdeksällä pisteellä, kolmella levypallolla syötöllä ja torjunnalla. Radom nousi sarjassa nyt neljänneksi.
Ottelutilastot

Italian Serie B:ssä Trey Niemen Lumezzane onnistui kukistamaan Vicenzan 85-78 (44-44) Niemen heittäessä 10 pistettä ja tilastoihin merkittiin myös neljä levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa suomalaisvalmentajilla oli vaikeampaa. Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg taipui Towers Hamburgille kotonaan 73-88 (33-48).
Ottelutilastot

Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen taipui myös, kun Rostock Seawolves oli kotonaan vahvempi jatkoajan jälkeen 108-103 (40-33, 93-93). Aatu Kivimäki oli loukkaantumisen takia sivussa.
Ottelutilastot

Tappion koki myös Merlins Crailsheim, jonka apuvalmentajana Daniel Herbert toimii. Bonn osoittautui liian kovaksi palaksi numeroin 90-68 (47-39). Kaikkien suomalaisjoukkueiden valmentajilla on yksi voitto ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Valtteri Mervola oli jälleen Ehningen Urspringin parhaimmistoa 10 pisteen, seitsemän levypallon, neljän syötön ja peräti neljän riiston tilastoilla, mutta Coburg oli lopulta vahvempi 86-74 (35-35).
Ottelutilastot

Itävallan cupissa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentaman Swans Gmundenin mestaruuden puolustaminen katkesi heti avauskierroksella, kun Kapfenberg Bulls oli kotonaan vahvempi 93-75 (31-32).
Ottelutilastot

 
27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

20.11.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy taas suomalaiskohtaamisen voittoon

Espanjassa, Islannissa ja Ranskassa nähtiin viikonloppuna suomalaisten kohtaamiset ja Erik Murphy, Antti Kanervo ja Mikko Larkas pääsivät maistelemaan voittoa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

16.11.2023 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantonen vauhditti joukkueensa voittoon Liettuassa

Henri Kantonen oli hyvässä heittovireessä auttaessaan Mazeikiain voittoon Liettuan liigassa. Myös eurokentillä suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

13.11.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Jantunen taas voiton makuun Ranskassa

Edon Maxhunin Le Portel ja Mikael Jantusen Paris Basketball jatkoivat vahvaa virettään Ranskan liigassa. Espanjassa Remu Raitasen vahvat otteet saivat jatkoa.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

7.11.2023 00:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni jälleen täysin pysäyttämätön

Edon Maxhunin upea alkukausi Ranskan liigassa sai jatkoa, kun hän oli johdattamassa Le Portelia voittoon. Euroopan kentillä muutenkin vauhdikas viikonvaihde.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

26.10.2023 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa

Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa, kun Mikael Jantunen oli jälleen isossa roolissa voitto-ottelussa. Severi Kaukiainen puolestaan loisti FIBA Europe Cupissa ja Erik Murphy debytoi uudessa seurassaan.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

16.10.2023 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

12.10.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen sinetöi Paris Basketballille voiton EuroCupissa

Mikael Jantunen pääsi iskemään lopullisen niitin Paris Basketballin voitolle, kun Reyer Venezia kaatui EuroCupissa. Daniel Dolenc oli vahvassa vireessä Liettuassa ja Severi Kaukiainen sekä Trey Niemi auttoivat joukkueensa voittoihin Slovakiassa ja Italiassa.

9.10.2023 07:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

8.10.2023 14:00 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Ranskan liigassa

Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

Näytä lisää vastaavia