Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

1.4.2024 09:52 Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Edon Maxhuni, Sasu Salin ja Mikael Jantunen pääsivät juhlimaan voittoja viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Edon Maxhuni oli jälleen vauhdissa, kun hän paukutti 18 pistettä Le Portelin napatessa jatkoajan jälkeen tärkeän 83-77 (46-38, 73-73)-voiton. Maxhuni ei tyytynyt pelkästään pisteiden tekoon, vaan ruokki joukkuekavereitaan myös kuudella syötöllä ja nappasi kolme levypalloa ja yhden riiston. Kolmannella peräkkäisellä voitolla Le Portel on Ranskan liigassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aiemmin viikolla EuroCupin finaalipaikan napannut Paris Basketball jatkoi vakuuttavasti myös kotoisessa sarjassa, kun se murjoi paikallispelissä Nanterren 102-68 (56-46). Mikael Jantunen sai tililleen kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Tuomas Iisalon valmentama ryhmä on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikko Larkas pääsi juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa, kun Strasbourg voitti ASVELin haamuheitolla summerin soidessa 82-80 (48-39). Ottelu ratkesi Tyrus McGeen vaikeaan kolmen pisteen heittoon samalla, kun peliaika päättyi. Strasbourg taistelee pudotuspelipaikasta ollen yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salin nappasi kaksi levypalloa, kun Teneriffa tarrasi kiinni pudotuspelien kotietuun voittamalla sarjajumbo Palencian selvästi 89-68 (40-32).
Ottelutilastot

Granada otti tärkeän voiton kukistaessaan Joventut Badalonan 86-83 (47-34). Valtonen kasasi seitsemän pistettä ja neljä levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä. Voitolla Granada sai voiton hajuraon putoamispaikkaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsenin Andorra ei pystynyt pistämään kapuloita rattaisiin Murcialle, vaan lähti kotimatkalle 86-99 (40-50)-tappio niskassaan. Madsen otti kolme levypalloa. Andorra on juuri Granadan yläpuolella sarjassa.
Ottelutilastot

LEB Orossa Alex Murphy oli kuumana, kun hän palautti Estudiantesin takaisin voittojen tielle 95-79 (42-28)-voitolla Castellosta. Murphy sivusi kauden piste-ennätystään heittäessään 19 pistettä ja sai tasaisesti yhdet merkinnät myös levypallo-, syöttö-, riisto- ja torjuntatilastoihin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Remu Raitasen Caceres piinasi sarjakakkosta Tizona Burgosia, mutta hävisi kotonaan harmittavasti 64-66 (28-37). Raitasen tilastot täyttyivät viidestä pisteestä, kahdesta levypallosta ja riistosta. Caceres on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Perttu Blomgren oli loistavassa vireessä, kun Domzale jyräsi vahvan toisen puoliaikansa ansiosta 94-69 (48-44)-voittoon Sencurista. Blomgren paukutti 16 pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä sekä torjunnan.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajien olo taistelussa sarjapaikasta Saksan Bundesliigassa ei helpottunut viikonlopun aikana. Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim hävisi jumbojoukkue Academics Heidelbergin vieraana 86-90 (44-55). Merlins putosi sarjassa viimeiseksi.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki ja Daniel Jansson eivät saa hengittää yhtään vapaammin, kun Heidelberg nousi Tigers Tübingenin kanssa tasapisteisiin Tigersin hävitessä Würzburgin vieraana 81-96 (42-51). Kivimäelle kirjattiin viisi pistettä, kaksi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Kesken kauden Herfordin peräsimeen siirtynyt Miikka Sopanen ei pystynyt pelastamaan joukkueen kautta, vaan Herfordin kohtaloksi tulee pudota Saksan ProB:stä. Asia sai sinetin, kun Herford hävisi kotonaan Rostock Seawolves Academylle 95-104 (49-47).
Ottelutilastot

Italian Serie A2:ssa Osku Heinosen Sangiobbe Basket kärsi kotonaan niukan 68-71 (29-29)-tappion Real Sebastiani Rietille. Heinonen oli joukkueensa paras pistemies 17 pisteen saldolla ja täytteli tilastojaan lisäksi kolmella levypallolla. Sangiobbe on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen koutsaama Swans Gmunden hävisi kotonaan Traiskirchen Lionsille 61-72 (30-34). Gmunden jatkaa ylemmässä loppusarjassa kakkosena.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia