Toijala luotsasi Steauan välieriin

16.5.2018 09:39 Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest voitti Romanian liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevan pelin edeten pudotuspeleihin. Ranskan liigassa Jamar Wilsonin ja Lassi Tuovin runkosarja saatiin paketoitua.

Jukka Toijalan Steaua jatkaa taistelua Romanian mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Steaua voitti viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa Timisoaran 76-69 (49-31) napaten näin välieräpaikan otteluvoitoin 3-2. Välierissä se kohtaa runkosarjan voittaja Cluj'n.
Ottelutilastot

 

Saksan Bundesliigassa Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skylinersilla oli mahdollisuus pudottaa runkosarjan ykkönen Bayern München, mutta Bayern tasoitti otteluvoitot hakemalla Frankfurtista selvän 85-50 (47-28)-voiton. Huff oli joukkueensa toiseksi paras pistemies kahdeksalla pisteellä. Tilastoihin merkittiin myös viisi levypalloa, yksi riisto sekä yksi torjunta. Viides ja ratkaiseva ottelu pelataan torstaina Bayernin kotikentällä.
Ottelutilastot

Jamar Wilson jatkaa kauttaan pudotuspeleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan liigassa saatiin runkosarja päätökseen ja Wilsonin Nanterre sijoittui seitsemänneksi, kun se hävisi viimeisessä ottelussaan Limogesille 80-82 (40-51). Wilson taituroi 10 pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja yhden riiston. Nanterre kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Strasbourgin. Nanterre voitti runkosarjassa 19 ottelua ja hävisi 15.
Ottelutilastot

 

Tuovin valmentaman Gravelines-Dunkerquen kausi sen sijaan päättyi 79-63 (40-31)-voittoon Hyere-Toulonista. Gravelines-Dunkerque oli Ranskan liigassa lopulta 13. saldonaan 15 voittoa ja 19 tappiota.
Ottelutilastot

 

Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod hävisi vieraskentällä Hapoel Eilatille 76-82 (42-41). Lee nosteli ottelussa 13 pistettä ja otti neljä levypalloa. Ashdod on sarjassa kolmantena, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.
Ottelutilastot

 

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia